Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia muzikálu s jánošíkovskou tematikou. Táto hra, ktorú naštudoval režisér Karol Zachar a choreograf Štefan Nosáľ, mala v Slovenskom národnom divadle mimoriadny úspech. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (44)

Agatha 

všetky recenzie používateľa

Tento muzikál jsem měl možnost několikrát vidět v nastudování hereckého souboru Horáckého divadla v Jihlavě a dones si na to živě vzpomínám a na závěrečné ovace ve stoje jen tak nezapomenu. A to mi věřte, v Horáckém divadle se často ve stoje netleská. Tohle bylo poprvé za 8 let co tam jezdím, a pravidelně je slabé slovo. Pamatuji si to přesně, bylo to poslední představení před derniérou a absolutně nikdo nečekal, že konec proběhne tak jak proběhnul. Výborný scénář, choreografie, písničky, herci, atmosféra, no prostě všechno! Kdo máte možnost jít na toto do divadla tak neváhejte, vřele doporučuji! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Na skle maľované nie je iba televíznym záznamom preslávenej divadelnej inscenácie, ale pomníkom, oslovujúcim aj generáciu, ktorú vtedy do divadla ešte nepúšťali. Mne sa podarilo vidieť predstavenie v divadle dvakrát, i keď druhýkrát už v mierne pozmenenom obsadení. A tento záznam mnohokrát. Nepoznám ďalšie TV filmy, na vzniku ktorých by sa podieľali také zvučné mená, ako Karol L. Zachar, Štefan Nosáľ a taká plejáda vynikajúcich hercov na čele s nezabudnuteľným Miškom Dočolomanským. Aj preto patrí tento TV film na najvyššie priečky v mojom rebríčku, i keď ide "iba" o muzikál. ()

Reklama

dANIELKaB 

všetky recenzie používateľa

Najlepší slovenský divadelný muzikál, s výbornými piesňami. A najmä za tie dávam päť hviezdičiek. Ale pravdaže aj za herecké výkony. A dokonca som mala to šťastie, že som to v pôvodnom obsadení videla v divadle niekoľkokrát a ten zážitok je nezabudnuteľný. Bohužiaľ som sa vybrala aj na nové spracovanie a to som robiť nemala :( ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Najslávnejší slovenský muzikál, ale pre mňa určite nie najlepší. Jánošíkovský zbojnícky odkaz, kde nejde o zbíjanie, ale o lásku. Vo veľmi úspornom prevedení, kde celá scéna pozostáva len z jednej mega-šmýkalky. Zbojnícke a iné ľudové kroje a k tomu piesne v populárnom prevedení 70-tych rokov mi k sebe nejako nesadli. Zapamätania hodnou mi tak zostala len jediná skladba, samozrejme s Dočolomanským. ()

Blackberry 

všetky recenzie používateľa

Videl som naživo nové spracovanie, 13.6.2014, Detva, amfiteáter. V hlavných úlohách Ján Slezák, Pavol Topoľský, Ivan "Tuli" Vojtek, Zuzana Tlučková, Roman Féder, Karol Čálik, Michal Hallon, Štefan Richtárech, Jakub Ružička, Katarína Hasprová (v oficiálnom obsadení aj Marta Sládečková, Martina Dolná a ďalší.) ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (5)

  • V SND mal muzikál premiéru 19. októbra 1974 a s prestávkami sa hral takmer 30 rokov. Prvá prestávka prišla v roku 1983 po 191. repríze, keď Ernest Bryll kritizoval režim a vystúpil zo strany. Inscenácia sa ihneď prestala v Československu hrať. Po istom čase sa vrátila na scénu, lenže Bryll emigroval. V roku 1991 sa SND rozhodlo muzikál opäť obnoviť. Slávnostná derniéra sa konala v roku 2002. (krasomama)
  • Choreografiu robil Štefan Nosáľ - zakladateľ, umelecký vedúci a choreograf folklórneho súboru Lúčnica. (Smok)

Súvisiace novinky

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

Michal Dočolomanský: 1942 – 2008

26.08.2008

Pro filmové a televizní diváky byl třeba detektivem Nickem Carterem z Adély, hrabětem Teleke z Tölökö z Tajemství hradu v Karpatech či mladým Pichandou z Tisícročné včely. Divadelní publikum jej… (viac)

Reklama

Reklama