Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Z zalobcu jsou tu neschopni panaci a jedina vec na ktere stala obhajoba, byla rodinna soudrznost a rodinne hodnoty. Jelokoz se cely pribeh odehraval v soudnim prostredi, ocekaval bych od toho zanru DRAMA trochu vice. Nastesti to cele neni brano az tak uplne vazne a pan Lumet z tohoto soudniho procesu udelal naprosto ucelovou soudni maskaradu a tim vypichl na nastenku zanru vice tu komedialni stranku a nabidl nam odlehceny naprosto jednostranny pohled na tuhle vice nez 600 denni tahanici. Filmarsky to neni nikterak oslnujici, ale ono uplne staci videt Vin Diesela v obleku :-) ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

Attta 

všetky recenzie používateľa

Tohle je sice mafiánský film, který ale nepřipomíná žádný jiný a je v žánru gangsterských filmů totálně osamocen. Asi největším terčem je pro všechny Vin Diesel, který tu hraje postaršího mafiána a já osobně se ptal, "dokáže to?". V první pětině filmu jsem mu to nevěřil a drouhou pětinu jsem si na něho a pojetí filmu zvykal, ale zbytek filmu jsem si nehorázně užil. Musím říct, že tohle je asi nejlepší herecký výkon co Vin DIesel kdy předvedl, protože tohle nebyla role na kterou by byl zvyklý a přirozeně k němu seděla (zde se musel hodně snažit po herecké stránce aby mu to divák věřil). Každopádně mě překvapil a po nějakém čase se mi dokonce tento typ gangstera v jeho podání líbil. Celkově vzato je to pěkný film, který nemusí každému sednout, ale mě osobně dobře pobavil, překvapil i ukázal emoce. PS: Opět nedoporučuju dabing! ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama