Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektný akčný historický fantasy film z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o dvoch znepriatelených dedinách, v ktorých žijú najlepší bojovníci ovládajúci rozličné bojové techniky, pričom príprava na boj je ich život, ale dediny žijú medzi sebou už roky v mieri. Medzi mužom a ženou z týchto znepriatelených dedín vznikla veľká láska, ale všetko pokazí príkaz od vládcu, aby každá dedina vybrala svojich piatich najlepších bojovníkov, medzi ktorými sú aj oni dvaja a majú bojovať až kým neumrú všetci bojovníci z jednej strany, čo by samozrejme ich lásku zničilo, ale je to ich osud. A navyše vládca má svoje vlastné ciele. So spracovaním som nadmieru spokojný, už úvod je mimoriadne pôsobivý, stretnutie muža a ženy pri rieke je prekrásne podané a kľudne to označím za jednu z najlepších scén, aké som kedy videl, čo je na jednej strane škoda, že tá najlepšia scéna je hneď na začiatku, ale našťastie výborný je aj zvyšok filmu, páči sa mi celá táto tématika a je veľmi dobre podaná, nie je tu jediná zbytočná scéna a mnoho ich je vynikajúcich. Jedine ma trochu mrzí záver, síce nie je vôbec prekvapivý, presne niečo takéto sa aj dá očakávať, ale len predsa by som si ako divák prial iné ukončenie. Akcie je tu priemerné množstvo, ale mám z nej skôr také rozporuplné pocity. Rozhodne musím povedať, že akcia je hlavnou, ale aj jedinou slabinou tohto filmu, ale keďže ma film veľmi zaujal ako celok, tak mi to vôbec neprekáža. Skôr by som ocenil uveriteľnejšiu akciu len s pomocou lán, ako to bolo v tej dobe zvykom v čínskej produkcii, toto je už príliš preefektované, ale aj tak je viacero situácií a nápadov slušných, napríklad stretnutie niekoľkých bojovníkov v mestečku alebo likvidácia desiatok protivníkov v spomalenom čase hlavným hrdinom. Herecké obsadenie sa mi páči, skvelé hlavné duo tvorené dokonalou Yukie Nakama a o moc nezaostáva ani hlavný hrdina Joe Odagiri, toto je jedna z najsympatickejších filmových zamilovaných dvojíc vôbec, ale aj plno zaujímavých vedľajších postáv, hlavne dve zvyšné výrazné ženské postavy, alebo aj Kippei Shiina, ktorý nedokáže umrieť. Réžia a technická stránka sú perfektné, síce niektoré efekty v súbojoch zaostávajú, ale ako som spomínal, tu ma to vôbec nezaujíma a chválim aj skvelo zvolené prostredie. A nemôžem zabudnúť ani na nádhernú hudbu, jednu z mojich najobľúbenejších vôbec. Videl som len veľmi málo fantasy filmov, ktoré by ma skutočne bavili a Shinobi patrí medzi ne. Akcia zaostáva, takže kvôli nej sa to určite neoplatí pozerať, ale všetko ostatné je prvotriedne, príbeh, herci, hudba, vizuál, ja som mimoriadne spokojný. 87% ()

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Neboť jsem prvně viděla Basilisk, tak jsem ze začátku byla zklamaná, nemile překvapená a připadalo mi, jako by ty, mně známé postavy, byly tvůrci tohoto filmu znásilněny. Ale protože to nakonec mělo jinou pointu, jiný konec, tak jsem se uklidnila a přijala to. Přesto... Myslím, že kdo neviděl anime, bude se v tom trochu ztrácet, protože je to dosti ohryzaný film. Lepší by bylo, kdyby z toho udělali seriál o někalika dílech... ale proč plakat nad rozlitým mlíkem? Basilisk mě dojal, prožívala jsem s ním dobré i špatné a tohle byla jen pastva pro oči, jelikož miluji pohledy na přírodu, a těch jsem si tady užila docela dost. Nemilé 3* ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Veľmi veľké sklamanie. Napriek tomu, že zo Shinobi tryská jeho manga štylizácia, nevie ju presvedčivo pretaviť do hranej podoby. Basiliska som nevidel ani nečítal, ale po skúsenosti so Shinobi si ho asi budem v pomyselnom rebríčku čakajúcich anime posúvať nižšie. Zasadenie do obdobia nástupu tokugawského šógunátu je v anime i manga pomerne časté, tak isto i rómeo-júliovský motív. Napriek týmto klišé mohlo Shinobi zabodovať aspoň formou, viaceré vykrádačky Yimoua a Kitamuru a absencia akéhokoľvek autorského prístupu však vzbudzujú pocit už mnohokrát videného a neoriginálneho. Chápem, že v apsychologickom naratíve nie je potrebné postavy detailne vykresliť, ale mali by aspoň slúžiť funkčnosti príbehu. Bohužiaľ spôsob akým to tvorcovia robia, ich degraduje na čísla v bodycounte, a to ešte nedostatočne vizuálne atraktívnom. Súboje skutočne pôsobia skôr nedotiahnutým wuxia štýlom a nie japonsky efektným a efektívnym minimalistickým štýlom boja. Zo Shinobi si tak budem pamätať akurát luxusné japonské exteriéry a dve krásne japonečky. Ostatné už vyprcháva a v hlave ostáva len presvedčenie, že nie každý je Ryuhei Kitamura a Azumi je len jedna. 5/10 ()

Krt.Ek 

všetky recenzie používateľa

Japonci, klamou tělem, mršky, ale jako chápu, oni mají přeci úplně jinou mentalitu a hodnoty. Tváří se to jako příběh Ho a Ji, je to však příběh Ho a Ji? Uvažme. Zaposlouchávám se do tónů lásky. Slyšte ten šepot přicházející od řeky, rušený jen šumem lesa a zpěvem ptáků. - Ach Gennosuke Gennosuke, proč jsi jen Gennosuke, proč jsi synem Oněch? - Ach Oboro Oboro, proč naše láska není než sen, sen, z kterého jsme nuceni se probrat? To život nenabízí nic než válku? Strach a umírání? - Nám žel nikoliv, pro vrchnost jsme jen extrémně výkonné, a tím nebezpečné, zbraně. Vlastně nejsme ani lidé, nýbrž věci, hračky v rukou mocných, pěšáci na šachovnici. - Postavme se spolu té kruté sudbě, nesmiřujme se s tím. Bojujme. Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro lásku a za lásku. - (Oboro mlčí) - Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro a za lásku lásku! - (Oboro stále mlčí) - (Pak už mlčí i Gennosuke). On mlčí, ona mlčí. Mluví a rozdává Osud! Povinnost, toť váš šat! Věrnost nadevše! 75% ()

cubajz 

všetky recenzie používateľa

příběh Julie a Romea zasazený do prostředí dvou znepřátelených vesnic plných polodémonů! Na celém filmu je vidět dobře odvedená práce, dokonce ani ty místama trošku cheap triky mi nevadily, všecko to tak nějak zapadalo do pěkně uceleného něčeho - jsem spokojen! p.s. výborný byl souboj zamilovaného shinobiho proti asi dvaceti nindžům, ten jsem si opravdu vychutnal! ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama