Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytier Tristan žil na dvore svojho strýka Marca a pomohol mu zvíťaziť nad mnohými nepriateľmi. Keď sa Marc ako budúci kráľ rozhodol oženiť sa, jeho vyvolenou sa stala krásna Izolda. Pre nevestu a ženícha pripravili nápoj lásky, ktorý však Izolda omylom vypila s Tristanom. Hoci sa vydala za Marca, milovala iba jeho. Zamilovaní sa tajne stretávali, ale boli pristihnutí a Tristan musel odísť z krajiny. Svojej lásky sa však nemienil vzdať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (304)

villon17 

všetky recenzie používateľa

Historické a legendární filmy se v poslední době rozmnožily jako slimáci, naštěstí pro ně nejsou tak slizké a dokážou zaujmout. Příběh lásky jsem si vážně užila, jenom škoda, že se dalo předvídat, co se stane.Třeba že po ráně mečem Tristan neumřel a dopluje do Irska, že se o něj postará Isolda a zamilují se do sebe...A Franco by se nemusel pořád tak mračit. Jinak vážně pěkné. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Keby sme žili niekde inde... oslobodení od povinností. Žil by si so mnou?“ – „Také miesto neexistuje.“ Bože, za čo ma trestáš? „Historické“ žvásty. Nič viac. Max. 40% - a to som ešte dobrý. Nechutne uslzený James Franco (trilógia SPIDER-MAN) pôsobí dojmom, že sa každou chvíľou povracia. Tá jeho blonďavá milenka, zisťovaním mena herečky nemienim strácať čas, sa aspoň troška snaží, aby hneď (ale až o chvíľu) nezapadla medzi desiatky nezaujímavých, podobne ako je ona sama netalentovaných hérečiek, ktoré ročne prebehnú Hollywoodom a nikto si to nevšimne. Kevin Reynolds je neodhadnuteľný režisér, ktorý sa od oddychových blbostí (ROBIN HOOD - KRÁĽ ZBOJNÍKOV, VODNÝ SVET) prepracoval k hlúpostiam (jeho GRÓF MONTE CHRISTO s Guyom Pearceom vyurážal komplet celú literatúru na desať rokov dopredu) a školský triler 187 so Samuelom L. Jacksonom určite nakrútil nejaký iný Kevin Reynolds, inak si to neviem vysvetliť. TRISTAN A IZOLDA je primitívna, jednorozmerná, dve hodiny dopredu odhadnuteľná, utrápená detinská tínedžerská limonáda, nakrúcaná v českých lesoch, kde je všetko zjednodušené (ak má niekto dlhé vlasy, fúzy a škaredo sa pozerá, je to na 100% zloduch). Táto masakra dobrého diváckeho vkusu má od každého niečo (EXCALIBUR, POSLEDNÝ MOHYKÁN, „Xena“), ale od seba nič. Keď som sa dozvedel, že to produkovali Ridley a Tony Scottovci, skoro som padol na zem. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Kevin Reynolds vie natočiť dobrý film (Robin Hood) a tento krát to opäť dokazuje, aj keď je cítiť, že rozpočet moc veľký nebol. Niektoré scény sú ale pekne natočené a majú Scotovský vizual (Ridley Scott je podpísaný ako producent), akcie sa tiež podarili aj keď ich je pomenej a výprava, či kostnými tiež stoja za to. Po tejto stránke film vyzerá tak ako má a aj herecké obsadenie nie je zlé, aj keď do roli kráľov by som privítal známejšie tváre. Sympaťák James Tristan Franco si vystačí skoro celý film len s kxichtom ako terminator a Sophia Isolda Myles je krajšia ako som si myslel. Hudba od Anne Dudley mi uviazla v ušiach ešte do teraz a tie scény kde zmizli všetky zvuky a ostala len hudba som skutočne miloval. Proti dĺžke filmu nemám žiadne výhrady, ale ten vzťah by chcelo nejako prepracovať aby bol uveriteľnejší napr. ako v Titanicu, potom by to bolo skutočne dobré. 80% - 4* ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Vyzeralo to tak lákavo, až som si navodila zbytočne veľké očakávania a po prvom pozretí si vsugerovala, že to bolo naozaj krásne. Na druhý raz to už také výnimočné nebolo, chýbali tomu emócie, silnejšia dejová kostra, vďaka ktorej je napríklad historické Statočné srdce (1995) doslova filmovým unikátom. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Tristan a Isolda nejsou sice typickým zástupcem historických velkofilmů, ale pořád se na to ještě docela dobře kouká. Ke spokojenosti mi však něco chybí. Místy dost toporně působící dialogy, nevyrovnané herecké výkony, nevýrazná hudba a občas nezáživný děj bohužel převyšují zážitek z překrásných exteriéru a vůbec z technické stránky věci. Trochu zklamání, ale naštěstí jsem nečekal bůhvíjaké zázraky. Příště, až budu mít náladu na historickou legendu, se ale radši poohlédnu po něčem jiném. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (29)

  • Hrad kráľa Marka (Rufus Sewell) je postavený ako kamenná pevnosť s padacím mostom. Budovy sa takto stavali v Británii až po dobytí Normanmi, teda asi 500 rokov po období, ktoré ukazuje film. (Arsenal83)
  • Větší část snímku se natáčela v Čechách, konkrétně v oblasti Křivoklátska. (imro)

Súvisiace novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (viac)

Reklama

Reklama