Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytier Tristan žil na dvore svojho strýka Marca a pomohol mu zvíťaziť nad mnohými nepriateľmi. Keď sa Marc ako budúci kráľ rozhodol oženiť sa, jeho vyvolenou sa stala krásna Izolda. Pre nevestu a ženícha pripravili nápoj lásky, ktorý však Izolda omylom vypila s Tristanom. Hoci sa vydala za Marca, milovala iba jeho. Zamilovaní sa tajne stretávali, ale boli pristihnutí a Tristan musel odísť z krajiny. Svojej lásky sa však nemienil vzdať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (304)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,734,633Tržby Celosvetovo $28,047,963Tržby za predaj DVD v USA $14,015,893 //počet predaných kusov 801,455Kevin Reynolds je celkom zručný režisér, čo potvrdil aj pri tomto nízko rozpočtovom filme, ešte nikdy ma v tomto žánry historicko-dobrodružnom žánry nesklamal, súboje opäť zvláda na výbornú a sú ozdobou filmu, príbeh viac než zaujímavý, herecké obsadenie zapasovalo, len trošku je tam cítiť menší rozpočet ale konečný výsledok je viac než uspokojivý. /70%/ možno keď pozriem druhý krát zvýšim na 4hviezdičky ()

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Chvíli jsem váhala mezi 3* a 4*, ale nakonec jsem se přiklonila k vyššímu hodnocení, neboť romantické filmy na motivy dávných legend patří mezi mé oblíbené. Tristan a Isolda mají tu správnou dávku romantiky, akce, napětí i patosu. Sice nenadchnou, ale ani neurazí. Navíc mou maličkost potěšily české exteriéry a pár štěků českých herců. Takže příjemné dvě hodinky ve společnosti romantiky, velkého plátna a popcornu. A vlastně proč ne...? "Before Romeo and Juliette there were Tristan and Isolde." ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Solidní průměr, který dokazuje, že Reynolds stále ještě točit umí. Kdyby to však bratři Scottové zainvestovali trochu více,(a nejlépe to jeden z nich rovnou i natočil), tak to mohlo dopadnout přeci jen lépe. Ze scénáře byly vypuštěny věškeré mytologické prvky a snaží se to o reálný pohled. Což je sice sympatické, ale ne úplně vhodné, jelikož se tím celý příběh o Tristanovi a Isoldě dostává do tuctových vod stokrát viděného. ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Skvele. Silny a pekny pribeh aj bez tisicky efektov, brutalnej melodramaticnosti a podobne (pripadne bez Keiry Knightley pobehujucej okolo len v obvaze)... Naviac pekne sceny boja/bojov. PS: skoda toho Marcovho pokrvneho syna, chvilu som lutovala, ze nehra Tristana on, ale neustale sa trpiaco-mraciaci Franco, ale mozno je to tak lepsie. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Kevin Reynolds vie natočiť dobrý film (Robin Hood) a tento krát to opäť dokazuje, aj keď je cítiť, že rozpočet moc veľký nebol. Niektoré scény sú ale pekne natočené a majú Scotovský vizual (Ridley Scott je podpísaný ako producent), akcie sa tiež podarili aj keď ich je pomenej a výprava, či kostnými tiež stoja za to. Po tejto stránke film vyzerá tak ako má a aj herecké obsadenie nie je zlé, aj keď do roli kráľov by som privítal známejšie tváre. Sympaťák James Tristan Franco si vystačí skoro celý film len s kxichtom ako terminator a Sophia Isolda Myles je krajšia ako som si myslel. Hudba od Anne Dudley mi uviazla v ušiach ešte do teraz a tie scény kde zmizli všetky zvuky a ostala len hudba som skutočne miloval. Proti dĺžke filmu nemám žiadne výhrady, ale ten vzťah by chcelo nejako prepracovať aby bol uveriteľnejší napr. ako v Titanicu, potom by to bolo skutočne dobré. 80% - 4* ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (29)

  • Úvodní scéna, při níž hoří dřevěný hrad, se natáčela nedaleko Průhonic u Prahy, u obce Zdiměřice. Objekt byl postaven speciálně pro tuto scénu a na svém místě stál hotový zhruba jeden týden než jej tvůrci podle scénáře doopravdy spálili. Byly do něj zakomponovány i největší detaily, a to včetně interiérů. Vnitřek hlavní části hradu však neexistoval, zde bylo jen prázdné místo, scény z interiéru hradu se tak dotáčely ve studiu. Milostné a jiné scény v parku se natáčely taktéž v Průhonicích, konkrétně v Průhonickém parku, který byl kvůli natáčení samozřejmě dočasně zčásti uzavřen. (Broxigar)
  • Izolda (Sophia Myles) hovorí Tristanovi (James Franco), že sa môže umyť v oceáne. To je však omyl, pretože sa nachádza na východe Írska, kde je more. Oceán je na druhej strane, v západnej časti ostrova. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (viac)

Reklama

Reklama