Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťdesiat rokov pred narodením Krista Gália trpí vojnami a ustavičnými nájazdmi kočovných národov. Svedkom vraždy Kráľa Celltilla je jeho syn Vercingétorix (CHRISTOPHER LAMBERT), ktorý prisahá pomstu. Ukryje sa hlboko v lesoch a pod vedením druidského veľkňaza sa naučí ovládať bojové umenia tajomných Druidov. Až potom sa vráti k svojmu národu, aby ho zjednotil a zavŕšil tak svoju pomstu. Zistí však, že ho čaká oveľa silnejší nepriateľ - légie Rimanov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (71)

Mat21 odpad!

všetky recenzie používateľa

Na prahu přelomu letopočtu jsou galské země sužovány nájezdy a intriky římského impéria. Julius Ceasar zamýšlí využít zmanipulovatelných barbarských náčelníků k útoku na teutony. Jeden muž však prohlédne lstivé jednání, využije své vůdcovské předpoklady ke sjednocení hašteřivých galských kmenů a stane v jejich čele, aby navždy vyhnal okupanty ze své země. Vercingétorix se postavil samotnému Římu a stal se legendou. ● Ne, prostě nevěřím, že něco tak strašného může být produktem francouzské kinematografie. Snad kdyby film Král Galů byl označen jako inscenace nebo hraný dokument s více historickými údaji, šlo by přimhouřit oko. Nicméně tohle filmaři snad ani nemohli myslet vážně, být v kině, po 30 minutách se zvednu a odcházím. ║22.8.2009║ ()

Falconica odpad!

všetky recenzie používateľa

neuvěřitelný...Kelti všech kmenů musej rotovat v hrobech, až se při tom zapotěj...hrůza, děs. Historická volovina první kategorie. Navíc natáčený příšerně. Herci hrajou jak amatéři, bitvy vypadaj spíš jak shluknutí larpařů s dřevěnejma mečema....Název Druids nechápu...to zas Amerikáni chtěli dát do názvu nějaký populární slovo a bylo jim fuk, že nemá hlavu a patu... ()

Reklama

tatka 

všetky recenzie používateľa

Celý film som čakala, kedy už začne tá sranda. Ale nezačala, zrejme sa scenárista a režisér nevedeli rozhodnúť, čo vlastne točia. Ten fílm mal na to potenciál, mohla to byť pekná sranda. Lambert s natupírovaným účesom a nehybným pohľadom, Galovia, čo vyzerali ako motorkári z nejakého pubu, bľabotajúci Max von Sydow, kamenný ksicht KMB - toľko premárnených možností. Škoda. ()

Solly 

všetky recenzie používateľa

Hodně nevyužité téma i herecké osobnosti. Lambert předvádí standardní kukuč alá mladý McLoud, Sydowuv druid je ve filmu tak nějak zbytečně a Brandauer jen svojí přítomností nad ostatními naprosto vyniká, i když kromě účesu a výstroje se mi vůbec neslučuje se zažitým obrazem Julia Cesara :( Prostě nechat si ujít tento film, ušetřil bych si dvěhodiny času a nic bych neztratil. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Uff! Silný zážitok. Po počiatočnom ohromení som si to začal užívať ani nie ako paródiu, ale skôr ako výsledok horečného úsilia snaživých amatérov bez talentu, ktorí dostali do rúk značný rozpočet. Alebo ako film, ktorý po prípravných prácach opustil filmársky štáb a nechal ho napospas komparzistom. Tých tam bolo skutočne požehnane - a hlavné postavy tiež vyzerali, že ich vybrali spomedzi nich. Ktosi tu trefne poznamenal, že herectvo Christophera Lamberta spočívalo iba v jeho nalepených fúzoch a otrasnej parochni. Celok je bizarne nepodarený film, hodný nie Vercingetorixa, ale Asterixových dobráckych a prihlúplych parťákov. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama