Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouliční svět Brooklynu své děti nehýčká… Michael (Freddie Prinze, Jr.), Carmine (Scott Caan) a Bobby (Jerry Ferrara) jsou od dětství nerozluční přátelé. Spojuje je víc než přátelství – vyrůstali v nebezpečných ulicích Brooklynu. Michael se svou láskou Ellen (Mena Suvari) začínají studovat na Kolumbijské univerzitě. Carmine, frajírek s mafiánskými způsoby, naproti tomu nechce nic jiného než v Brooklynu zůstat. A roztomilý škudlil Bobby se chce co nejdříve oženit a usadit. Všichni mají své sny a plány, ale možná také osud, který má jméno Caesar (Alec Baldwin). Obávaný mafián, který vládne brooklynskému podsvětí, Carmina fascinuje. Michael a Bobby jsou ve špatný čas na špatném místě. V Brooklynu propuká nelítostná válka gangů… Pevné přátelství může žádat ty největší oběti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (45)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

To som teda zasa raz stupil do hovna. Chcel som si po dlhšom čase kuknúť nejaký kvalitný mafiánsky film. Mal som chuť na niečo také ako točil americký režisér Martin Scorsese. Tak som si vybral titul „Zákony Brooklynu“. Lenže žiadny Scorsese sa nekonal. To čo som zhliadol bol nudný film plný neuveriteľne blbých dialogov. Ďalší nepodarený snímok z dielne bezvýznamného režiséra, ktorý do hlavných úloh obsadil totálnych trotlov. Baldwin, Farrara a Caan mali byť akože tvrďáci z Brooklynu, ale na mňa pôsobili skôr dojmom prihriateho tria buzerantov. ** ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Príbeh troch kamarátov, ktorí sa poznajú od čias, keď im ešte po bradách tiekla laktóza. Príbeh ich každodenne skúšaného kamarátstva odchovaného ulicou a životných osudov naberajúcich u každého iný smer. Každý z nich je iný, má iný osud a hodnoty, ale predsa len ich niečo spája. Na pozadí vidíme príbeh mafiánskeho Brooklynu 80tych rokov, ktorý ale neni servírovaný násilne, ale skôr podčiarkuje celkovú atmosféru životných ciest troch kamarátov. Gangsterka, ktorá sa na nič nehrá, len citlivo ukazuje "walk of life in Brooklyn". Príjemné. ()

Reklama

Cigalone 

všetky recenzie používateľa

Trochu toho a trochu tamtoho. Klasická recyklácia starších diel. Vidieť tu nepochybne námet min. z Bronx's tale a sčasti sa zrejme tvorcovia inšpirovali aj filmom Step up. Brooklyn rules sa javí len ako odvar mafiánskeho filmu pre deti a mládež. Ideálne na začiatok éry sledovania mafiánskych filmov v živote človeka. Pokojný film, s niekoľkými scénami ukazujúcimi brooklynské pravidlá skôr vytvára v človeku pocit, že Brooklyn je pokojné miesto pre život, ak v ňom študujete, modlíte sa, neprichádzate do styku so zlými ľuďmi. Síce som v Brooklyne nebol, ale...ha ha ha. Jednotlivé sekvencie na seba nadväzovali, dokonca na nich protagonista aj diváka občas upozornil, čo do strihu mám tento štýl rád, no nebolo by to bez "ale", takže, ale tento bol zdegradovaný tzv. zatmievačkou, ktorú poznáme zo seriálov a lá Law and order, vytvárajúcich dojem "všetci sa pokojne rozišli". Teraz k obsahu. Celý dej sa de facto točí vôkol jedného z trojice, a jeho vnímania situácie (opäť Bronx's Tale, Kalogerov naratív, dievča, s ktorým sa pochytí a potom udobrí, študuje, vzali ho na právo). Ako inak však docieliť aspoň kvázy kontrast vo filme/diele, ak nie úplne typickým porovnaním slušného chlapca, o ktorého rodine mimochodom nič nevieme, a zlých chlapcov v štvrti. Len náhodným prekvapením pre mňa bolo, že Bobbyho nevzali do práce. Späť k vzťahom a postavám. Takže jeden z trojice s pevným vzťahom, modliaci sa, možno aj úprimne veriaci, slušný, dobrák ale škrob (treba nejakú zlú vlastnosť), druhý s promiskuitným správaním, stykmi v mafii, ale ctiac si priateľstvo (aspoň 1 dobrá vlastnosť) a tretí, ktorý je medzi nimi ako medzi mlynskými kolesami. Žiadna gradácia, vývin postáv (áno, okrem toho, že vyrástli), dialógy absolútne bez ducha, až na scénu, v ktorej Caesar (aké priehľadné zvolenie mena) vyjednáva "mier" medzi Michaelom a Ginom (takýto scenár by zbúchal každý druhý fanúšik mafiánskych filmov pri fľaši whisky/whiskey, záleží od chuti). V konečnom dôsledku akoby sa režisér učil, a teóriu skúšal v praxi, pričom mal evidentnú potrebu vyskúšať (možno nielen) v tomto filme všetko, o čom filmová teória hovorí. Čiže to ani neboli Brooklynské pravidlá, ale Život jedného chlapca v Brooklyne. Nakoniec, ak by sme sa na to pozreli nie ako na film, od ktorého sme (vychádzajúc z názvu) niečo očakávali, ale ako na film bez názvu, bola by to dobre strávená hodina a pol. Takto som videl film a prečítal odborný časopis. ()

andy60 

všetky recenzie používateľa

Příběh o třech kamarádech, vyrůstajících v Brooklinu, nejprve jako malí kluci, později se film přehoupne do současnosti a z chlapců jsou dospělí muži, kteří se chtě nechtě zapletou s místní mafií a problémy na sebe nedají dlouho čekat. Na jeden večer dobré, ale nic, co by zůstalo v hlavě delší dobu. ()

Grimaldi 

všetky recenzie používateľa

Brooklyn je asi hnusná čtvrť,stejně jako ta zrnitá kamera v některých částech filmu,ale to odbočuji.Film má 2 hlavní problémy.Tím prvním je obsazení mladých,spíše komediálních herců,do “vážného” filmu.Druhý problém je totiž v tom že tvůrci asi nevěděli který žánr zvolit a tak udělali comedy-drama ! První část komedie,druhá trochu drama.Pokud by to bylo čisté drama,byl větší rozpočet a Alec Baldwin by neměl jenom větší cameo,mohlo to dopadnout dobře…. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (3)

  • Název ulice Sign Street je na tabulce vyveden bílou barvou na zeleném podkladu. Film se odehrává v roce 1985, tabulky se zmíněnou úpravou se však používaly až od roku 1990. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl Nailed Right In. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Brooklynu v New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama