Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Iluzionista Cris Johnsson sa narodil so zvláštnou schopnosťou vidieť dve minúty do budúcnosti a aj určovať správny tok budúceho času. Cris svoju schopnosť využíva a živí sa účinkovaním v kúzelníckej šou alebo hraním po kasínach. A práve v jednom kasíne príde k incidentu, keď zabráni zastreleniu dvoch návštevníkov, hoci lupič ešte ani nevytiahol zbraň. Cris sa tak ocitne v hľadáčiku agentky FBI Callie Ferrisovej, ktorá o jeho schopnosti vie a chce ju využiť na záchranu sveta, keď teroristi ukradnú ruskú atómovku a chcú ju použiť. Kým sa ho FBI chystá chytiť, stretne sa so svojou „vyvolenou", mladou ženou Liz, ktorú už dlho vídava vo svojich snoch. Ich osudy sa však rozdelia v konfrontácii medzi nim, FBI a teroristami. Ak Cris spasí ľudstvo, príde o svoju lásku. možno však existuje ešte ďalšia možnosť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (802)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerný mierne sci-fi ladený akčný film s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý dokáže vidieť dve minúty dopredu, vďaka čomu dokáže ovplyvňovať svoju budúcnosť tým, že si vyberie tú najlepšiu variantu. Chce si žiť len svoj relatívne obyčajný život, pričom čaká na svoju osudovú lásku, lenže čoskoro sa chystá mimoriadne ničivý teroristický útok a tak vytrvalá agentka ho chce na svoju stranu za každú cenu, aby ho pomohol zastaviť. Spracovanie nie je zlé, ale určite sa to dalo podať aj lepšie. Na jednej strane oceňujem, že sa na to dá po celý čas bez problémov pozerať, tempo je svižné a pár sekvencií je dosť zaujímavých a tak si to bez výraznejších hluchých miest väčšinu času udržuje aspoň tú čiastočne nadpriemernú úroveň. Ale zároveň to celé pôsobí tak úplne povrchne, chcelo by to o niečo inteligentnejšie prevedenie, romantická línia je prakticky zbytočná a ten na prvý pohľad zásadný dejový prvok, zabránenie teroristickému útoku je zatlačený úplne do úzadia a tak je film v prvom rade o hlavnom hrdinovi, po ktorom ide agentka. Akcie je tu dosť a je aj celkom vydarená. Určite musím pochváliť jej výraznú rozmanitosť, pričom zaujímavé sú nielen sekvencie, v ktorých ide aj o život, ale aj úplné maličkosti a ani vizuálne nie sú najhoršie, teda až na niektoré triky, len ma trochu sklamal nejednotný štýl zobrazovania danej vlastnosti videnia do budúcnosti, prakticky stále je to zobrazené inak. Najviac sa mi páči finále v prístave, kde je skutočne radosť pozerať na prácu zásahovej jednotky s takouto výraznou pomocou alebo úvod v kasíne. Herecké obsadenie je na tom dobre, Nicolas Cage mi tu vyhovuje, teda aspoň mimo romantiky, sadla mi aj Julianne Moore v úlohe agentky, ani Jessica Biel nie je zlá, len to chcelo výraznejších záporákov. Réžia a technická stránka sú v rámci obyčajných komerčných oddychoviek na slušnej úrovni, len tie efekty nemuseli byť miestami až tak moc digitálne. Takže určite to mohlo byť aj omnoho lepšie, ale aj tak je Next aspoň svižná zábava na jedno, dve pozretia. 64% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Dúfam, že sa nebudem musieť smiať.“ Kým novozélandský režisér Lee Tamahori sa ako-tak drží a na väčšinu jeho filmov sa dá pozerať (DNES NEUMIERAJ, BOSS, NA OSTRIE NOŽA, XXX: NOVÁ DIMENZIA, AKO PAVÚK), Nicolas Cage začal vykazovať povážlivé kvalitatívne výkyvy už v roku 2000 (nemožný výkon z MANDOLÍNY KAPITÁNA CORELLIHO patril ešte k tomu lepšiemu). Ani Julianne Moore už nie je zďaleka takou zárukou kvality, ako v roku 1997 (nominácia na Oscara za HRIEŠNE NOCI). A Jessica Biel... nuž, Jessica Biel je proste Jessica Biel. Preto som sa na ich spoločný projekt, sci-fi NEXT, zvrhlo tešil ako na blbosť, pri ktorej vypnem. A vlastne som dostal presne to, čo som čakal. Čo ale neospravedlňuje celkový amaterizmus tvorcov, ktorí s chuťou vyhodili von oknom na smetisko rozpočet, ambície, P.K. Dicka, inšpektora Columba a výborný nápad „dve minúty dopredu“ (ktorý využijete rovnako dobre, ak balíte dievča svojich snov, tak pri úteku pred políciou). Jeho funkčnosť si však v praxi neviem dosť dobre predstaviť. Nevraviac o tupých žvástoch na tému „Ak je každý náš krok vopred daný, aký by malo zmysel žiť?", ktoré sú také kvázi filozofické, že filozofiu degradujú na prázdne a veľmi nudné plkanie. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Slusna akcna zabava s nametom, ktory mam normalne rad a mohol by som ho porovnavat s omnoho lepsimi filmami. Schopnost vidiet do buducnosti na 2 minuty dopredu a tym padom i schopnost zmenit buducnost ma bavi tak, ako aj vo filmoch FREKVENCIA (2000) alebo NAVRAT DO BUDUCNOSTI (1985). Avsak v tomto filme nieco nefungovalo. Tazko povedat, akosi nemastne-neslane, proste nieco mi tam chybalo alebo to bolo trosku odflaknute na to, aby som mu mohol dat aspon 4 hviezdicky. Uvidim po dalsom pozreti, mozno niekedy v buducnosti prehodnotim svoje hodnotenie... 16.03.2009 ____ Nicolas Cage - (Cris Johnson) +++ Julianne Moore - (Callie Ferris) +++ Jessica Biel - (Liz Cooper) +++ Thomas Kretschmann - (Pán Smith) +++ Peter Falk - (Irv) +++ Produkcia: Nicolas Cage +++ Hudba: Mark Isham +++ ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Dickovina a pre potreby publika notne zbastardená. Tamahori si proste natočil ďalšieho sci-fi Bonda minimálne čo do veľkosti potenciálnej hrozby a neváhal pritom (okrem spomínanej mutácie predlohy) nasadiť Cagovi Hanksov tragický preliv z Da Vinciho Kódu. Škoda absentujúceho anithrdinu, škoda otravne poetických dialógov, škoda tej horúcej ihly. Potenciál na seriózne akčné sci-fi tu bol, len škoda, že film vo výsledku divákovi nedá ani o kúsok viac, ako dal trajler. 50% škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Dobrý skutek nezůstane bez trestu." Námět to je skvělej, Liz je úžasná a konec filmu mi ukradli. Normálně mi ho ustřihli a rozjely se titulky. To se nedělá. Navíc mě Frank Cadillac rozmnožující se dělením zase tak moc nebavil. Ale ty hrátky s dvěma minutama náskoku byly skutečně něco pro mě. Jsem prostě hravej týpek. A tady jsem se i zasnil při přemýšlení, co by se za tu dobu dalo stihnout. Liz bych nesbalil, protože na to bych potřeboval roky snahy, hodně peněz a nabitou pistoli. Ovšem tu bitku, kdy předem znám údery soupeře, bych si dal. Taky bych začal sázet na následující bod v tenisu a stal bych se mistrem Vanuatu ve známý hře kámen - nůžky - papír - tapír - Spock. Jiný využití mě nenapadá, ale přesto zkusím zjistit, jestli to náhodou neumím ... tak nic. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (viac)

Reklama

Reklama