Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

Vědma 

všetky recenzie používateľa

Čirý průměr, který mě ničím moc nezaujal. Možná, že si film mohl vybrat, jestli chce být komorním a zajímavým filmem o výcviku záchranářů nebo dobrodružným katastrofickým spektáklem. Potom by z toho možná mohlo být víc. Takhle se kupilo klišé na klišé, z nichž mně nejvíc vadila Kevinova manželka. To je naprosto typické. Jsi hrdina, miluju tě, ale chci abys seděl na prdeli doma, jinak se s tebou rozvedu... ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film si našiel mňa, nie ja jeho, ale nakoniec som bol rád, že som mu dal šancu. Costner už dlhšie neprežíva práve vrcholy slávy, ale tento film to čakanie na jeho veľký comeback aspoň čiastočne zmiernil. Ja mu ho z celého srdca prajem. Je dobré, že prevažná časť filmu sa venovala práve výcviku a vzťahom na škole pre záchranárov. Viac záchranárskych scén by už film skôr iba pokazilo, čo sa v záver čiastočne stalo. Zdal sa mi pridlhý a nadstavovaný, no Costnerov osud v závere mi sedel, hoc na začiatku filmu som takýto záver netušil. Počas filmu sa to už ale vytušiť dá rovnako ako to, že Kutcherovo zápästie dostane šancu predviesť sa. "Káčera" ako herca nemusím, ale toto je dokonalý príklad, keď rola niekomu sadne. 70%. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Vymeniť vojenský výcvik za výcvik vo vode, vojenskú záchrannú akciu za záchrannú akciu v Beringovom mori a príbeh je hotový. Popri tom nejaké tie omáčky so vzťahmi, nabitý mužský testosterón a film šliape celkom slušne. Davis proste dostal zadarmo, bez námahy, už dopredu klasický trháčik, ktorý si na seba určite aspoň zarobí. To vodné prostredie a všetko v ňom a okolo neho na mňa síce zabralo, ale nie až tak ako som čakal. Kutcher pomaly vykukáva z nedozretého ksichtíku stupídnych komédií a Costner zabral tak, ako som to určite nepredpokladal. 75%. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Pohříchu poslední film Andrewa Davise je slušnou řemeslnou prací která dává zapomenout na jeho předchozí nepovedený filmy. Costner sympatický a úplný úvod a začátek výcviku je pecka. Škoda, že pak tempo trochu opadne a závěrečná akce mě úplně neuchvátila a konec po pravdě spíš trochu naštval. Nicméně v ranku podobných dobrodružných filmů koukatelná a vcelku i uvěřitelná záležitost. Tak jako tak aspoň tu režisér důstojně i když podle mě zbytečně brzo ukončil svou kariéru a toho si cením.60% ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Mali sme tu hold požiarnikom, policajtom, zdravotníkom, tak prečo by sa nezišiel aj pobrežným hliadkam? V podstate nudný scenár zachraňujú skvele natočené akčné scény zo záchranárskych prác, ktorých nie je veľa, ale skutočne stoja za to. Davis sa snaží, ale so schematickým scenárom robiť zázraky nemôže. A tak sa jedná len o akúsi hollywoodsku verziu bežného dokumentu z National Geographic či Reality TV, kde účinkuje predsa len charizmatickejší moderátor Kevin Costner (ten je aj po päťdesiatke a mimo superhviezdneho diania stále vo forme, či už hereckej, tak aj fyzickej) a modelovskejší účinkujúci (Ashton Kutcher, ktorý tu nesklamal, lebo sa od neho nič mimoriadne ani neočakávalo). ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama