Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Dvě hodiny jsem čekal na nějakou kulervoucí scénu, která dá téhle pomalu tekoucí dvojrozměrné patlanině ze života neohrožených Záchranářů nějaký hřebíček, korunku, nebo třeba jen náznak lesku. Bohužel to, co vidíme v závěru, jen stěží konkuruje reality show Discovery Channelu a samotná pointa příběhu pak zase hravě zapadne do průměrné hollywoodské šlichty. Koukat se na příběh dvou velmi, ale velmi schematických hrdinských typů je únosné, ale ne vzrušující. Přinejmenším Costner ale určité osobní kouzlo našel. Mezi ** a ***. nevím, kam blíž. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Charizmatický mentor Kevin Costner, postačujúco prihrávajúci bažant Ashton Kutcher. 80% stopáže sa odohráva vo výcvikovom tábore, kde sa dočkáme iba rutinne servírovaného zbližovania mentora so žiakom, žiaka s čučoriedkou a nejakého toho kamarátskeho potľapkávania. A keď sa nakoniec hrdinovia konečne dostanú von, príde násilne našróbovaný záver, ktorý sa tomu všetkému snaží dodať hĺbku a zmysel. Škoda. I tak ale ostáva The Guardian vďaka ústrednej hereckej dvojici sympatickou oddychovkou a podstatne menším prúserom, než boli potápačskí Men of Honor. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak Andrew Davis predsa len prekvapil po niektorých - nie dosť dobrých filmoch.Ťažko opísať tento film pretože tu nie je čo písať.Je to veľmi jednoduché ale perfektné zrežírované.Celý film stojí hlavne na skvelých hercoch - Kevin Costner, Ashton Kutcher.Zo začiatku to pôsobí tak príjemne dobrodružne a na konci je to už taká Akčná / Dobrodružná / Dráma.Koho vtiahne ten dej a ti herci tak má minimálne 2h dobrý deň a dobrý pocit :-) 85% - 4* ()

prome 

všetky recenzie používateľa

Prijemny film ale bohulez natoceny podle uz hodne okoukanych americkych schemat akorat enhle snimek byl aspon podporen dobrou kamerou a skvelymi herci. Film hodnotim 4 hvezdickami proto , ze se na nej dalo koukat a nerikal jsem si porad tohle tady uz bylo a mockrat sice par veci bych vypustil ale i tak se mi libil a nenudil jsem se u nej. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Okato vyplnená hollywoodska šablóna s dynamickou réžiou a charizmatickým Costnerom. Ashton Kutcher je až neskutočne mimo (tak nevhodne obsadená postava sa len tak nevidí). The Guardian je fajn nakrútený (Davis od utečenca nepodal tak sebaistý výkon), odsýpa a dobre využíva zvolené prostredie, ale to snaživé gesto na konci, o ktoré sa tvorcovia potkýnajú ako keby šli v korčuliach po dlažobných kockách, je tak hlúpe a strojené, že to film zhodí a bohužiaľ aj úplne eliminuje všetky možné emócie. Odseknúť to o desať minút a ísť svojou cestou, dal by som tomu viac. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama