Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V politickém thrilleru Národní hymna řeší fiktivní předseda britské vlády Michael Callow obrovské dilema. Princezna Susannah, největší miláček z královské rodiny, byla unesena! Aby se mohla bezpečně vrátit domů, musí si to předseda vlády rozdat s prasetem před kamerou národní televizní stanice. Callow tento požadavek samozřejmě okamžitě odmítne a snaží se únosce chytit na vlastní pěst. Nakonec požádá, aby perverzní video nebylo zveřejněno, ovšem nakonec se vše dostane na YouTube a přesto, že bylo k dispozici pouhých devět minut, vidělo ho nepředstavitelné množství lidí. Britská média se rozhodnou, že příběh nebudou zveřejňovat, ovšem pikantní zpráva mezitím prosákne do zahraničí a zanedlouho o únosu a podivné formě výkupného ví celý svět... (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (151)

fleker 

všetky recenzie používateľa

1. není důvod aby vyděrač po splnění požadavku oběť propustil 2. vyděrač nezabil ani její ochranku, tak proč věřili že zabije oběť? 3. dostali prst a neověřili otisky prstů ani krevní skupinu, což je otázka několika vteřin? Mimochodem určitě existovaly statisíce fotek, včetně fotek rukou, stažilo porovnat rýhy na prstech, jestli souhlasí.. 4. premiér kterému 83% obyvatel tvrdí že by se měl obětovat, měl vyzvat obyvatele británie včetně královské rodiny, aby mu poslali video jak souloží s prasetem (ala "půjdu do toho, když vy taky"), když už tedy uvažoval že by na to vůbec mohl přistoupit... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Národná hymna je najzaujímavejšia a najchytrejšia v jednotlivostiach a v detailoch. To keď si porovnáme napríklad anketu, koľko ľudí by sa dívalo a koľko sa nakoniec díva a samozrejme v komentári súčasného až nebezpečne "prenetovaného" sveta. Možno to chcelo na konci prísť s nejakým výraznejším zvratom, ale skôr by všetko iné, čo nakoniec tento diel ponúkne, bolo zbytočne navyše. Viď všehovoriaca geniálna záverečná scéna. ()

Reklama

maoc 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Narazil jsem na to náhodou na ČT, aniž bych o tom něco věděl. Značný kontrast mezi obsahem a formou, otázka nakolik záměrný. Obsahově nadupané a(ž) artové, ale formu to má jak pomalejší Kriminálka Miami. Proč? Důraz na reálnost toho, co se děje? Nevím, ale je to velmi znepokojující. Trochu mne zklamal nedostatek gore scén, ovšem dalo se čekat, že to "podstatné" se na scénu nedostane a je to tak nejspíše dobře. Také logika odhalování pachatele místy pokulhává (útok na budovu, reálnost provedení únosu a reakce na podraz jediným člověkem, neodhalení úniku půl hodiny před samotným vysíláním - já bych se tedy nedíval a myslím, že takových je víc, ergo vylidněné centrum je blbost), ale kvůli výborným dialogům a hereckým výkonům a režii musím dát plné hodnocení. Udrželo mě to u obrazovky, i když jsem chtěl jít dávno spát a to je důkaz výjimečnosti. ()

Miagy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

The National Anthem nie je len ukážkou nechutného vydierania a vysporiadania sa človeka s obrovoskou dilemou ( zachrániť život, alebo sa potupiť pred celým národom), ponúka aj odpovede na otázky týkajúce sa psychológie davu, odsúdenia, pochopenia, rozhodovania medzi "dobrom" a "zlom". Ide o typický psychologický nátlak na človeka, ktorý sa pod vplyvom davu musí obetovať a spraviť niečo morálne odsúdeniahodné, avšak za cenu života... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oni v Británii nemajú pravidlo, že s teroristami sa nevyjednáva? No jedno viem iste. Kvôli akejkoľvek cudzej osobe by som do toho nešiel. Pokúsil by som sa o to len kvôli životu najbližšej osoby, ale aj to si neviem vôbec predstaviť, že by som zvládol. Rozhodne by som ako divák ale nečumel na to, jak to niekto druhý robí. To teda nie. 8/10. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (12)

  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že pri rozhodovaní, s akým zvieraťom Callow (Rory Kinnear) bude mať sex, bola celá škála možností, ktorá nakoniec neprešla. Najprv sa uvažovalo len o bloku syra. Do úvahy prichádzala aj kačica, kura (boli odmietnuté, pretože pre ich malú veľkosť by situácia bola príliš absurdná), kôň alebo somár (boli odmietnutí, pretože sa považovalo za ťažké s nimi natáčať). Nakoniec bolo vybrané prasa, pretože sa považovalo za niečo, čo je „na hranici medzi komickým a strašným“. (Arsenal83)
  • Táto epizóda sa stala predmetom diskusie, keď sa v septembri 2015 v neutorizovanej biografii Davida Camerona objavila informácia, že vtedajší britský predseda vlády údajne vložil svoj penis do tlamy mŕtveho prasaťa v rámci univerzitného iniciačného rituálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama