Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waldo je modrý medvěd z dětské vzdělávací televizní show, která děti učí poznávat svět prostřednictvím rozhovorů s politiky a důležitými lidmi. Doopravdy je však Waldo anarchistická animovaná postava v satirické noční komediální show, která - když se jí podaří nalákat někoho do studia - chrlí ze sebe sérii vtipných narážek, sarkasmu a dětinské jedovatosti. V zákulisí za Waldem stojí a jeho ústy mluví neúspěšný komik Jamie Salter. Waldův úspěch kontrastuje s Jamieho nepříliš šťastným osobním životem. Když se televizní stanice rozhodne dát Waldovi vlastní pořad, produkční společnost přijde s nápadem, že by Waldo mohl kandidovat proti jedné ze svých obětí, konzervativci Liamu Monroeovi, jenž byl vybrán, aby vyhrál v doplňovacích volbách. Jamie má ze světa politiky obavy, ale nakonec se nechá od Jacka Napiera, šéfa produkční společnosti přesvědčit. Během předvolební kampaně se Jamie seznámí a zamiluje do kandidátky liberálů Gwendolyn Harrisové, jež je ve své straně vycházející hvězdou. Když Gwendolyn vycouvá, poté co ji před Jamiem varuje manažer její kampaně, má Jamie problém ovládnout své pohrdání kariérními politiky. Waldo, nezávislý na nedůvěřivé veřejnosti, si přestává brát servítky. Může tenhle modrý medvěd skutečně vyhrát volby? Nebo se hraje o něco většího? (HBO Europe)

(viac)

Recenzie (83)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je zajímavé, že jde o jednu z nejhůř hodnocených epizod Black Mirror. Jasně, není to nějak zvlášť komplexní, ale to není Black Mirror nikdy - a tady mi to přijde vlastně o něco propracovanější než jindy. Optika se neustále přelévá a náš názor na situaci a protagonistu mění a rozviklává. Vyvádí to z konformní zóny a zároveň se vyjadřuje k širšímu tématu. 44 minut je tak akorát a jo - dalo by se to promyslet líp, ale v kontextu obvyklé úrovně Black Mirror jde vlastně o dobrý výkon. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

[SPOILERY] Každá jedna epizóda seriálu Black Mirror skvelo ukazuje, že antologický nápad Pána Brookera je za všetky peniaze. Čo sa, ale týka práve epizódy The Waldo Moment, tam je to trochu diskutabilné. Veľa ľudí považuje túto epizódu (odteraz nazývaná ako film či snímka, pretože predpoklady na to má) za jednu z najslabších akú seriál zatiaľ predviedol. Ja si to, ale osobne nemyslím. Waldo síce nie je nejak "breathtaking", no jeho sila spočíva v politickej satire, ktorú postupom času paradoxne s nástupom Donalda Trumpa ešte viac naplnil. Príbeh v skratke pojednáva o komikovi, ktorý vystupuje pod vulgárnym digitálnym medveďom prezývaným Waldo, ktorého vplyv neskôr využije politika a zmanipuluje ním svojich voličov na získanie si väčšinovej priazne. I keď sa to tak nezdá snímka silne podprahovo poukazuje na davovú psychózu spojenú s budovaním kultu osobnosti. Plus k tomu všetkému, keď si prirátam ako sa správal Trump pred svojim vzostupom a neskôr tesne pred svojim pádom je až úžasné ako tento film dokázal byť nepriamo trefný bez toho, aby si to vôbec uvedomoval. Samozrejme je mi jasné, že celý projekt naschvál odkazuje viditeľne na Trumpa (viz Teaser epizódy), pretože už v tej dobe bol považovaný za menšiu politickú hrozbu. I tak, ale ostáva rozum stáť nad tým ako tvorcovia vtipom vystihli celú súčasnú americkú politiku dávno v dobe, keď Amerike vládol Obama. Je zvláštne, keď si uvedomíte, že bol vo filme Trump vyobrazený ako magor, ktorý ak nedostane to, čo chce je si to schopný extrémisticky vybojovať pomocou svojho stáda oviec a neskôr sa tento vtip v realite viac-menej aj naplnil. Pre mňa osobne asi najviac nepochopený diel celého seriálu, ktorý môžem srdečne odporučiť ako takú zvláštnu odbočku od smrteľne vážnych epizód, a ktorý si hlavne po nástupe nového Amerického prezidenta zaslúži znova upriamenie sobeckej pozornosti len a len na seba. Koho mi to asi tak pripomína...? ()

Reklama

ALIENka_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda dost o ničem. Jediný co se tam děje je, že si modrej medvěd, kterej mi navíc dost připomíná Alzáka (hlavně otravností), dělá prdel z politiků, rozhodne se kandidovat a stane se celosvětově známej. No nápad docela na hovno a koukat na tohle 44 minut mě fakt nebavilo. Navíc mi to celý přišlo strašně umělý a nereálný, stát se může cokoliv, ale že by až taková pičovina? Hodnocení: 5/10 ()

majec4 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Trochu som sa bal tejto casti, lebo hodnotenie to ma poslabsie, no nakoniec ma to velmi bavilo. Mam rad taketo politicke natahovacky a tu to bolo okorenene samotnym Waldom, ktory toho fakt vela neponuka, no zaujme. Necudujem sa naslednemu vysledku, ktory nasledoval. Keby je v sucasnosti nieco taketo mozne, tak verim tomu, ze to dopadne podobne. Jedine negativum, ak sa to tak da nazvat, je podla mna len jedna vec a to ta, ze neviem koho si tvorcovia brali na musku tento krat - politikov a ich pochybne potreby, alebo volicov a ich ignoranstvo? ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Politická agitka. Jasné v zásade je to veľmi trefné. Všetci tí kvázi politici sú už zbytočný ale stále vyhrávajú. Pritom ale stále dokáže politika prekvapiť. Či už u nás Jakubcom, alebo v USA Trumpom. Byť trefnejšieho konca, ktorý by prešiel z osobnej roviny to tej objektívnejšej - globálnej, bolo by to za plný počet. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (6)

  • Z hľadiska robotiky je waldo zariadenie, ktoré umožňuje ovládať stroj alebo počítačový obraz pomocou ručne ovládaného zariadenia, ako je napríklad to, ktoré sa používa na ovládanie medveďa Walda. Tento výraz pochádza z rovnomennej novely od Roberta A. Heinleina, v ktorej hlavná postava pre seba stavia pokročilé robotické ruky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama