Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (303)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Parta naprosto dementních idiotů, se vloupají do domu a začnou sledovat kazety. A mi se můžeme těšit na 5 poměrně kvalitních příběhů. První příběh o partě mladých kteří v baru sbalí upírku je poměrně zajímavej, už od téhle úvodní povídky jsem si říkal že se mi film bude líbit. Líbil se mi styl těch starých kamer, který dnešní found footage nemají. Maska upírky mě docela zamrazila. Tvůrci si s ní vyhrály. 8/10. Druhý příběh byl o dvojici v motelu a jeden hajzl. Nic extra od Westa bych čekal daleko více, jeho styl je dobrej ale tady mě zklamal. 5/10. Třetí povídka je ale nejslabší, nemám moc rád když je vrah v hororech neporazitelnej a tady bohužel je. Takže nic pro mě. 4/10. Další povídka je duchařina která je sem tam strašidelná a dokáže navodit slušnou atmosféru, ale když jsem to dokoukal tak jsem zjistil že jsem se ani jednou nelekl. Ale jak jsem řekl dokázala mě udržet v napětí. 8/10. A poslední povídka je nejlepší parta mladíků jde na párty do domu který je ale opuštěný, tedy kromě pár šílenců a duchů. Parádní 10/10. S celým VHS jsem spokojen, jsou tu jen 2 povídky který mě zklamaly. Ale celkově paráda. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Absolútne nechápem prečo vzniklo x ďalších pokračovaní. Mne ručná kamera v hororoch nikdy nevadila, ale tu vyložene srala. Roztrasenie totiž dostalo rozmer hádzania o zem. Ako bonus nie len VHS patina, ale aj obrazová rozosranosť. Nebyť prvého príbehu, tak by som uvažoval nad odpadom. Čakal som, že tu bude nejaká červená niť naprieč príbehmi a hovno. A tým, že je tu viacero príbehov, tak som musel s každou partou absolvovať tú zbytočnú cestu z miesta A na miesto B, vypočuť si dialógy vyjadrujúce ich IQ a keď konečne zažvali, tak som dostal nový nášup tej istej zbytočnej výplne. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Found footage hororová antológia od 6 režisérov, ktorá dokáže takmer každému hororovému fanúšikovi (pokiaľ práve nie je ortodoxným odporcom FF) niečo ponúknuť. Partička vandalov je najatá, aby ukradla istú VHS, no po vlámaní do domu sú prekvapení nielen ich množstvom, ale aj úmrtím pána domáceho. Rozhodnú sa tam teda chvíľu ostať a VHS skontrolovať, čím sa divák postupne dostáva ku piatim príbehom. 1. "Amateur Night" (4*) ukazuje 3 kamošov, ktorí si vyrazia za zábavou a skončia s 2 holkami, z ktorých však 1 je špeciálna a pripraví im drsnejší večer. Napínavý, znepokojivý a krvavo vydarený úvod. 2. príbehom "Second Honeymoon" (3*) najprv Ti West predstavuje mladých manželov, čo si spolu vyrazili a tradične trochu ponaťahuje diváka, ktorý na rozdiel od nich vidí, že ich niekto sleduje, čo postupne vygraduje do slušne mrazivého záveru s pomerne zbytočným zvratom, ktorý mi do takéhoto kraťasu úplne nesadol. 3. "Tuesday the 17th" (4*) začína odľahčene, výletom mladých do lesov, kde však začnú byť postupne masakrovaní zvláštnou postavou. Otrepaná tematika, v tomto prípade však výborne a fungujúco spracovaná. 4. "The Sick Thing That Happened To Emily When She Was Younger" (3*) je príbehom mladej ženy, ktorá počas častých video-chatov so svojim priateľom nadobudne dojem, že v jej byte straší. Tradične vyzerajúca duchárčina ale vytrie zrak príjemne nečakaným rozuzlením. V 5. a poslednom príbehu "10/31/98" (4*) sa partia známych vyberie na Halloween po okolitých domoch, až sa ocitnú v jednom opustenom, kde pristihnú sektu ako chce obetovať mladú ženu. Napínavá a do nečakaných rozmerov vygradovaná vec, kde som mal miestami až dojem, že sa to s tými trikmi a výjavmi trochu prepísklo, no nakoniec to bolo fajn, rovnako ako aj celý tento filmový počin. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Strašně nevyrovnané a velmi často i hodně blbě koncipované buď scenáristicky (čekat 20 minut na podřízlý krk a nečekanou pointu je trochu moc), nebo formálně (už jsem čekal, kdy si tu kameru strčí do análu a půjdou na záchod, kde na ně vyskočí Piranha). Ale první, třetí a pátá povídka jsou rozhodně fajn (přinejmenším to v nich hezky čvachtá). U zbytku záleží spíš na osobním vkusu a tendenci okousávat si nehty u všeho, kde je málo světla a někdo křičí. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

1. poviedka – Rozbeh pripomína párty so Stiflerom z Prcičiek, no nakoniec sa to zvrhne na zábavu so šialeným dievčaťom, ktoré neustále opakuje jednu vetu. Priebeh prvej časti je pomerne nezáživný, no na motelovej izbe sa pomaly začne rozbiehať krvavá jazda. Škoda len, že sa pri nej hrdinovia správali ako hlupáci. 2/5 ___ 2. poviedka – Debata páru v motelovej izbe o podivnej dievčine, ktorá im klopala na dvere, vytvorila celkom slušnú hororovú atmosféru. Nočné návštevy neznámej osoby však boli skôr smiešne než desivé. Kým sa začalo niečo skutočne diať, bol už koniec. 2/5 __ 3 . poviedka – Výlet do lesa pripomína klasický slasher, dokonca aj postavami, pri ktorých nechýba promiskuitná blondína a nerd. Rozbehol bol sľubný, no celá zápletka s vrahom, ktorého nevidno na kamere, nedáva vôbec zmysel. 2/5 ___ 4. poviedka – Videochat dvojice ľudí sme už v hororoch videli nespočetnekrát. Tento nebol originálny, ani zábavný a podstata lovca žien nebola nijak objasnená. Najslabšia časť celého filmu. 1/5 ____ 5. poviedka – Obyčajná halloweenska noc sa zmenila na boj s podivným kultom, ktorého rituál nemali hlavné postavy radšej prerušovať. Celkom slušná atmosféra, no slabšie ukončenie. 3/5 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (7)

  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)

Súvisiace novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (viac)

Reklama

Reklama