Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Retardovaný Bubba je falešně obviněn z napadení malé dívky. Utíká před rozzuřenými vesničany a převléká se za strašáka do pole. Zanedlouho je ale odhalen a zabit. Krátce po pohřbu se začíná zjevovat strašák, který touží po pomstě a nic ho nezastaví. (Chatterer)

Recenzie (50)

tron 

všetky recenzie používateľa

Mám rád „poľné“ resp. vidiecke resp. poľnohospodárske horory (série Kukuričné deti, Jeepers Creepers alebo Prekliatie domu slnečníc) a tento je starý (1981), čo v preklade znamená, že keď som si ho prvý raz v živote pozrel, v roku 2017, vedel som, že sa nemusím báť trápnych počítačových efektov, ani otravných tridsiatnikov v úlohách tínedžerov. Na strane druhej, že by šlo o nejaký hororový zázrak, to sa tiež nedá povedať. Na tomto filme ma asi najviac prekvapilo to, že zrodu zla je venovaná takmer celá úvodná polhodina (!); dnes by sa to riešilo formou minútového flashbacku v strede filmu. Samotný „strašiak“ je super, bohužiaľ vo filme takmer vôbec nevystupuje (ehm!). Prostredie dediny a okolitých polí uprostred horúceho leta má niečo do seba, ale problém je v nezaujímavých zabitiach, dosť príšernom scenári (aby banda chlapov nedokázala rozoznať pohryzenie psom od útoku človeka, tak to teda vážne dole klobúk) a v tom, že väčšinu filmu sme nútení pozerať sa na bandu zmrdov, ktorí si zaslúžia podviazanie semenovodov. V podstate takmer žiadna kladná, pozitívna, sympatická postava, ktorej by sa dali držať palce. Takže palec dole. Asi obidva. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Retardovaného chalana nepravom obvinia z vraždy malého dievčaťa a rozvášnený dav pozostávajúci zo 4 rozhnevaných mužov ho zabije-omyl rozstrieľajú ho.A tých mužov zakrátko súd oslobodí.Parádne spracovaný príbeh.Herci zahrali veľmi obstojne na čele z parádnym CH.Durningom..Tento film nehrá na krv ani gore ale na parádny a nápaditý príbeh.Misterium okolo strašiaka je dokonalé a umocňuje to veľmi silná atmosféra.Len škoda že toho strašiak je tu minimálne a skoro v obec ho nieje vidieť.A vrážd tu tiež nieje veľa a aj tie sa konali mimo záber.Ale aj tak som veľmi spokojný. ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Taková ta klasika která se odehrává kdesi ve vidlákově. Příběh o prosťáčkovi Bubbovi na kterýho maj pifku místní burani. Když je nějakej problém hned ho hoděj na něj. Po falešným obvinění ze zabití malé dívky( z kterýho nakonec vyleze, že jí nakonec zachránil) je skupinkou místních buranů naháněn a poté co se převleče za strašáka následně dopaden a zabit. Vrahové však od soudu odchází bez postihu. Ale jak se říká na každou svini se vaří voda a tak musí přijít jiná spravedlnost. Film sice neoslní vraždami ani gore ale má svoji atmosféru a stupňující napětí. Milovníci těchto starších 80kových kousků by vyloženě zklamáni být neměli. Slabší 4hvězdy. ()

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

TV film jak víno. Kdyby se jednalo o běžnou produkci, přikláněl bych se spíše ke třem hvězdám, ale takto mohu dát s klidným svědomím 4 jako jistě nejlepšímu televiznímu hororu, co jsem doposud viděl. Snímek neobsahuje prakticky žádné krvavé scény, zato disponuje kousavou atmosférou se zuby ostrými jako břitva, oproti které by se lecjaké horory, které kdy běžely v kinech mohly jít schovat. 70% ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Spojíte-li si název filmu s tím, co uvidíte prvních pár vteřin, minut filmu, ihned odhalíte jeho zápletku i pointu a co se asi bude dále dít. Nijak zvlášť to ale nevadí, alespoň se už jen těšíte, zda to proběhne nějak zábavně a zajímavě. I když, ten začátek je pak zbytečně moc dlouhý, ale má svou atmosféru tupého amerického venkova. A když začnou lidi umírat, mohlo by to být trochu více...., ani ne množstevně, jako spíše nápadem (a ukázáním). Ke konci už je to i trošku nuda, ale posledních pár vteřin je parádních. Nakonec to moc nezachraňuje ani ta typicky osmdesátková atmosféra a hudba. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • Charles Durning točil všechny scény sám bez dubléra, včetně té, kde utíká před traktorem. (hladass)
  • Film byl natočen za pouhých 17 dní. Původně se plánovalo, že se bude natáčet 18 dní, ale jeden den byl ztracen kvůli ohni. (hladass)

Reklama

Reklama