Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprávať „nevážne o vážnom“ - aj tak by sme mohli charakterizovať zámer scenára Jozefa Puškáša a režiséra Dušana Trančíka ZIMA KÚZELNÍKOV, ktorý prináša príbeh „o posledných šancách“ v živote hrdinov. Dokážu ich rozpoznať a využiť ? Alebo len podliehajú svojim omylom, ilúziám a sebaklamu, tlakom a podrazom okolia ? Na rozdiel od Lidky a jej matky Boženky, ktoré starostlivo plánujú výhodnú kúpu hrobových miest, odmieta ich muž a zať, bývalý varietný umelec, dôchodca Bango pasívne vyčkávať definitívne finále. Vitálny šesťdesiatnik Koloman túži ešte žiť a zažiť, aj potom, čo ho prepustili z práce v autobazáre, kde si privyrábal ako nočný strážnik. Keď sa po náhlom úteku z cintorína stretne po rokoch s dávnym priateľom, kolegom z branže Čepelkinom, niet divu, že spoločne roztočia divú pánsku jazdu. A Bango sa nadchne pre lukratívnu ponuku - vydať sa na atraktívnu plavbu loďou po Stredozemnom mori, kde by po večeroch zabávali boháčov svojim kúzelníckym umením! Kým kamar áti s vervou prepíjajú úspory Bangovcov a Lidka s matkou tŕpnu, kde sa túla hlava rodiny, ich slobodná dcéra, tridsiatnička Biba sa dozvie, že čaká dieťa so svojim milovaným, ale zadĺženým gamblerom Moskytom. A tak sa kuchár z Diétky pod tlakom vymáhačov dlhov a nečakaného otcovstva rozhodne vyriešiť finančné problémy naozaj svojrázne - vylúpením pošty ! Veď prepadáva sa takmer denne a skoro nikdy nikoho nechytia, tak prečo to neskúsiť ?! Bezradná Biba nakoniec požiada o pomoc svojho otca. A Koloman - tesne pred utajovaným odletom na veľkolepú plavbu, nájde osobité riešenie. Ako to už však býva, všetko dopadne inak, ako hrdinovia očakávali... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Lengyel

Lengyel (hodnotenie, recenzie)

Najnovší filmový pokus Dušana Trančíka je ľahko nadpriemerným televíznym filmom, ktorý nikoho neurazí, zároveň však ani nezanechá nejaké hlboké dojmy. Neočakával som od neho mnoho, nakoniec som bol celkom milo prekvapený. Ako televízny film to funguje, horšia je formálna stránka, pozornému oku neuniknú chybičky na kráse (o strihových ani radšej nehovorím). Pani Kassai aj Labuda hraju to, co im sedi - horsie je to s Marianom Slovakom, ktory mne osobne moc nesadol.
Ale ako vravim - kiez by STV-cka produkovala viac podobnych diel rocne...

Súvisiace novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (viac)

Reklama

Reklama