Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový názov)
  • Česko Jedlík (neoficiálny názov) (viac)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(viac)

Recenzie (84)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Taliansky, hodne lacný hororový brak od majstra v tomto obore Joea, ktorý tu bohvie prečo nepoužil aj nahotu. A práve ona má také výsostné postavenie v jeho filmografií, že som nejak tak dúfal, že sa dočkám aj tohto neviazaného rozptýlenia. Ale nestalo sa. Kvalitu hororu ako celku myslím vystihuje prvá veta komentu, ku charakteristike ktorej sa pridáva aj značná nuda, scény bez akejkoľvek atmosféry a ultra-blbá hudba. Ale aby som toľko nehanil (veď som nadelil 2*), to čo za niečo stálo a išlo príkladom je práve postava ľudožrúta, jeho vynaliezavosť a nenažranosť. To sú nezabudnuteľné scény. Škoda, že ho D'Amato nenechal pretŕčať sa pred kamerou viac :/ ### Desivý a znetvorený ostrovný kanibal – Antropophagus sa preslávil nielen tým, že so záľubou pojedal ľudské plody prípadne svoje vlastné vnútornosti ak už nemal inú možnosť, ale aj tým, že sa koncom roka v decembri 1983 ocitol ako "Video nasties" na zozname vo Veľkej Británii a to po tunajšom vydaní z februára 1983 distribučným štúdiom "Video Film Promotions" (88 min). Verzia, ktorá sa od roku 2002 po zákaze už voľne distribuuje na DVD pod názvom "The Grim Reaper" je však cenzorsky zostrihaná verzia – čo je až o zhuba 3 minúty skrátená oproti pôvodnej, nezostrihanej (Rated: 18). Rovnaká verzia ešte ako VHS vydanie figurovala na britskom trhu v minulosti prostredníctvom štúdia “Videoshack“ (re-release filmu). Konečne od roku 2015 je na domácom video trhu k zohnaniu Uncut verzia (90 min) na DVD alebo Blu ray disku vďaka distribučnému štúdiu „88 Films“. ### Pre tých, ktorí radia filmovú kvalitu tohto D'Amatovho kúsku k tým nevalným, odporúčam si pozrieť neoficiálny nemecký remake Anthropophagous 2000 (1999). Kvalita D'Amata razom stúpne :) ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Antropophagus disponuje nevídanou ultrabrutalitou, ktorou prevyšuje väčšinu obdobne zameraných talianskych hororov z 80tych rokov vrátane väčšiny fulcioviek. Je to raritné dielko, ktorému by sa žiaden správny hororový fajnšmeker nemal vyhnúť. V rámci filmografie ničoho sa neštítiaceho Joea D'Amata sa bez debaty jedná o špičkový počin. ()

Reklama

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Kultovní italská flákota, ve které se toho ve výsledku moc neděje, takže film má spíše hodnotu z hlediska historického či dobového. Hraní mizerné, chování postav všelijaké jen ne logické, masky nepřesvědčivé, ale ta jetá autentická atmosféra, která je umocněna ještě jetějším soundtrackem, je prostě k nezaplacení! :D ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku se dlouho, dlouho nic neděje a i poté, co se poprvé objeví kanibal, lze ztěží mluvit o nějaké šokující, nebo aspoň napínavé podívané. Prostě těžká nuda, během které navíc hrozně lezou na nervy příšerné klávesové pazvuky. Posledních dvacet minut to Amato trochu rozjede, jsou tu dvě "chuťovkové" scény, přičemž ta "zákusková" s lidským plodem je opravdu hodně úchylná. Á propos - George Eastman, představitel kanibala je opravdu krasavec. Divím se, že jsem ho ještě nikdy nezahlédl v Bravíčku na plakátě, Věřím, že by se nějaké místečko na zdi pokojíčku zamilované patnáctky určitě našlo :o)) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Perfektná ukážka talianskeho hororu. Herci ako zo zlého porna, dialógy detto, hudba ako od debilov a scenár o ho*ne. Scenár sa môže pochváliť len minimum plusov a práve umiestnenie na európsky ostrov patrí medzi ne. Druhým plusom je postava zabijaka, ktorý je väčšinu času pred našimi očami a pred očami hrdinov dôkladne ukrytý. Keď sa ale ku koncu prihlási o slovo, je sa na čo pozerať. Alebo od čoho odvracať tvár? To skôr. Pamätáte si z Pofajčíme, uvidíme pasáž, v ktorej sa hrdinovia dostali do lesnej chalúpky so sexuálne mocne založenou blondínou a jej manželom – automechanikom a zároveň obludou s dlhými vlasmi a strašnou tvárou? Tak to bol v podstate odkaz práve na tento horor. Postavu drastického, dlhovlasého, znetvoreného a nechutného kanibala si zahral George Eastman, zároveň spolu-scenárista snímky. Tá ďalej ponúka občas solídnu znepokojivú atmosféru a výdatnú porciu hardcore gore. Režisér D´Amato jednoducho svoje „kvality“ nezaprie; kto od neho mal česť vidieť vypaľovačky ako Porno Holocaust, Vražední vtáci alebo žraločiu Beštiu z hlbín, dobre vie, o čom hovorím. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (12)

  • Ačkoliv se film odehrává v Řecku, natáčelo se prakticky výhradně v Itálii, a to především na ostrově Ponza, ve městečku Sperlonga a ve zříceninách poblíž Říma. V Řecku bylo natočeno jen několik záběrů všechny v blízkém okolí Athén. (gjjm)
  • Luigi Montefiori alias George Eastman, ktorý sa podieľal na scenári, koprodukcii a stvárnení záporáka znetvoreného kanibalistického sériového vraha Klausa Wortmanna, uviedol, že keď si film išiel pozrieť na premiéru do starého Cinema Metropolitan v Ríme s producentom, pár ľudí bolo v kine a pozerali film. Neskôr príde scéna tehotnej ženy a keď ju škrtí vrah a vytrháva jej plod, ľudia začínali vstávať a z kina odchádzať (aj keď to bol stiahnutý králik, bolo to niečo nové a znepokojujúce v tej dobe). Eastman a producent boli jediní, ktorí zostali vo vnútri a sledovali zvyšok filmu. (westerns)
  • Některé z kostí v katakombách byly plastové napodobeniny. (Chatterer)

Reklama

Reklama