Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kosatka Willy sa stretáva s priateľom Jessem, ktorý pomaly dospieva a cez prázdniny pracuje na malej výskumnej lodi pri pobreží Tichého oceánu. Willyho a jeho rodinu však v tých istých vodách ohrozuje veľrybárska loď, ktorej posádka sa zaoberá nelegálnym lovom. Jesse na svoju stranu získa desaťročného veľrybárovho syna Maxa, ktorý sa musí podriaďovať tradícii rodiny. S pomocou dospelých priateľov sa chlapcom podarí lovcov usvedčiť a odovzdať do rúk polície. Max pritom nestratí rešpekt pred svojím otcom: ich rodinné puto je napodiv týmto konfliktom vzájomne posilnené. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (116)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Mne sa to skutočne v detstve dosť páčilo. Nedovolím si tvrdiť že je to najlepší diel, ale vždy keď išiel v televízií, tak som sa potešil. Nebolo to vôbec tak zlé, existuje plno horších filmov a možno by po správnosti tento film mal mať takých 40% a som si istý, že mnohí čo hodnotili, tento film ani nevideli. A čím budú roky pribúdať a tento film starnúť, asi to bude s hodnoteniami horšie a horšie, pretože tento film mal byť hodnotený v deväťdesiatych rokoch, kedy naša generácia ešte takéto kúsky zbožňovala a požičiavala si ich na VHS vo videopožičovniach. Odporúčam si film pozrieť, ak ste už mali možnosť vidieť predošlé dva kúsky. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Krásna ukážka americkej nátlakovosti a trápne vyšponovanej sentimentálnosti. Navyše to detské, dobrodružné čaro z jednotky už dávno vyprchalo. Tvorcovia by sa mali konečne spamätať a uvedomiť si, že od určitej hranice sú ďalšie pokračovania len na škodu a čím ich bude viac, tým to bude horšie. To platí aj pre Willyho. Dve hviezdy za kosatky a pekné prírodné scenérie. Obsah a forma je však jedna veľká katastrofa. 30/100 ()

Reklama

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Hm…po přihlédnutí k oběma pokračováním si říkám, že by možná bylo lepší, kdyby se Willy v prvním díle nakonec o tu skálu rozmáznul, protože i když se jeho druhá záchrana ještě dala přežít, třetí „akce: kosatka“ je už ultimátním filmovým peklem. Dokonce i Michael Madsen od trojky utekl. 20% ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, keby osud Keika neskončil tak ako skončil (po natáčaní sa na neho majitelia – celý štáb, vrátane tých filmových 'skalných ochranárov' vysral a Keiko mal byť pôvodne zabitý), hodnotil by som oveľa kritickejšie. Veď, využiť kosatku v zajatí, aby hrala zviera na úteku pred zlými veľrybármi, a po natáčaní ju hodiť pod ich nôž, to je poriadne pokrytectvo! Ako rodinný film s pozitívnou agitkou je to ale fajn. ()

elimS 

všetky recenzie používateľa

45% - komentář 20ti slovy: Pytláci loví kosatky a ostatním se to nelíbi. "Smutné" s "ponaučením" na konci, ale nic výjimečného, přiběh jednoduchý a z Willyho se stane fotřík. +++ SPOILER 20ti slovy: Pytláci postřelí Willyho, ten to "požaluje" Jessymu, který s pomocí syna kapitána pytláků udělá "tytyty", všechno dobře dopadne a frajerka od Willyho porodí. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (3)

  • Scény na konci filmu z narození mláděte zahrnovaly skutečné záběry z narození kosatky jménem Kyosha v akváriu ve Vancouveru. Jejími rodičemi byli kosatky Bjossa a Finna. Finna měla také ohnutou hřbetní ploutev, což umožnilo tvůrcům použít ji jako Williho. (freelex)
  • Na většinu externích a kontaktních scén byla použita animatronická kosatka pohybující se ve vodě. Při prvním opětovném shledání Jesseho (Jason James Richter) a Willyho si tak můžeme všimnout, jak robotické kosatce vytéká z očních otvorů voda. (Crust)
  • Film se natáčel v Britannii Beach, v Howe Sound, v Squamishi a ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama