Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za kopijou osudu

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (viac)

Obsahy(1)

Tridsaťročný vedec Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvadsaťdva akademických titulov a miesto knihovníka Metropolitnej verejnej knižnice, kde mu zverili zbierku legendárnych historických artefaktov, medzi ktorými nechýba Svätý Grál. Krátko po jeho nástupe členovia zlovestného Hadieho bratstva ukradnú časť Kopije osudu, ktorou rímsky vojak Longinus bodol ukrižovaného Krista. Flynn si uvedomí, že ak by získali ešte aj ďalšie dve časti artefaktu, stali by sa podľa legendy neporaziteľnými a mohli by ovládnuť a zničiť celý svet. Vedec preto musí odložiť okuliare, vstať od stola a pokúsiť sa získať artefakt späť, pokiaľ možno celý, aj so zvyšnými časťami. Jeho jediným pomocníkom je odvážna a atraktívna kolegyňa Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraňami sú vedomosti, bystrá myseľ a kniha písaná doteraz nepreloženým jazykom. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (362)

ProjectAlice 

všetky recenzie používateľa

Indiana to síce nieje, ale i tak sa mi to páči. Noah Wyle bola skvelá voľba. Naozaj vyzerá ako knihomol, ale zároveň ako skúsený archeológ a lovec tajomstiev. Trocha ma v prvom momente odradili sci-fi prvky, predovšetkým v knižnici. Príbeh je však veľmi dobrý. Veľmi sa mi zapáčila vo filme Sonya Walger. Taktiež skvelý výber herečky. Prvý diel je najlepší, ďalšie dieli strácajú na kvalite, ale zaostávajú len mierne. 80% ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Tak takovouhle bejkárnu už jsem dlouho neviděl. Stupidní a neoriginální maximální možnou měrou (čekal jsem, že to asi nebude moc inteligentní, ale tohle už je na hranici absolutní demence), okatě parazitující na jednom slavném archeologovi a Kill Bill Vol. 1 (viz závěr). Kdybych nebyl na ty "indianajonesovské" filmy tak vysazený, asi bych musel dát ještě mnohem míň... 40 % ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Taká mini paródia na Indiana Jones, napriek tomu stráviteľná a efektívna. Mladý Flynn Carsen? Neviem či ho môžeme považovať za mladého ... vo filme hneď zo začiatku môžeme postrehnúť, že celej svojej mladosti venoval štúdiám histórie, filozofie a vlastne postrehom z kníh. Flynn ako knihovník vo mňe vzbudzoval chvíľkami dosť ostrieľaného mazáka, hoci to na prvý pohľad nevyzeralo a to ma celkom zaráža, keď nič iné nerobil než len čítal, ale beriem to vážne ako komédiu takže film beriem s "nadsádzkou". Sonya Walger ako Nicole nám to po boku Flynna príjemne spestrila, ale láskyplné scény z hotela mi prišli zbytočne osekané a chaotické. ()

Nivenx 

všetky recenzie používateľa

V televizi reklama na Flynn Carsena bývala vždycky ještě týden dopředu co to nebude za megafilm. Když jsem se na to šel dívat očekával jsem nějaký akční nářez v podobě Mumie nebo Lovce pokladů, ale tenhle bratříček je bohužel o hodně slabší. Akce nic moc, herci také a já se po dobu filmu hodně nudil. 35% ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Proboha ono to snad zkopírovalo všechny dobrodružné-fantasy seriály posledních x let. Efekty jak vyrobené na 486ce, naprosto debilní humor, totálně přihlouplý scénář a ujeté dialogy a postavy. Ještě že ten lojza Noah hraje celkem dobře, i když to pitvoření a tlemení se do kamery mi přišlo dost umělé. Jedna hvězdička je za občasné vtípky a "sympatickou" pani z muzea a její geniální hlášky:-) jinak je to hloupost, kterou s chutí nedoporučuji ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)

Reklama

Reklama