Reklama

Reklama

Ničitelia mýtov

(relácia)
všetky plagáty
Ukážka z filmu 2

Série(15) / Epizódy(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu 2

Recenzie (256)

Tumbik 

všetky recenzie používateľa

Tenhle pořad prostě zbožňuju - je neskutečně originální, hlavní moderátorské duo - Hyneman a Savage - nemá chybu, avšak ostatní moderátoři jsou taky vynikající. Každý díl pořadu obsahuje mnoho užitečných, neužitečných, ale i neskutečně zajímavých informací, které byste se jinak asi ani nedozvěděli. Skvělý pořad :). ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Často jsou to strašné sračky, ale minimálně polovina pokusů je buď zajímavá, nebo dokonce použitelná v každodenním životě (je lepší v dešti jít nebo běžet?). Navíc si myslím, že kdyby byla podobným způsobem vyučována fyzika, chemie, matematika..., tak bych nemusel mít celý život čtyřky a třeba by mě to i bavilo. 80% ()

Reklama

The Viper odpad!

všetky recenzie používateľa

Nevím koho můžou zajímat z internetu vytažené idiotské mýty, které se pětice nesympatických ''vědců'' z čeho jednoho asijského nerda, snaží vyřešit. Dále nevím kde podobné debilní pořady berou peníze na to ničit kamiony, auta a další drahé věci pro nic za nic, aby nakrmili mozky tupých diváků nejen z USA. Bohužel jsem se neudržel a začal jsem myslet na to, kolik takové nesmysly jako toto stojí a po světě kolik míst trpí chudobou a hladem. ()

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý seriál zo stanice Discovery o týme fyzikov preverujúcich rôzne mýty, príbehy a zážitky, či už novodobé alebo historické. Hoci kvalita niektorých mýtov (niekedy skúšajú veci, ktoré môžu byť využiteľné v praxi alebo sú aspoň zaujímavé, inokedy úplné hlúposti slúžiace pre zábavu amerického diváka) a celkových častí niekedy kolíše, ide o jeden z najlepších seriálov tejto stanice. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (30)

  • Hlavný predstavitelia Hyneman a Savage chodia často po amerických školách, kde rozprávajú o svojich pokusoch miestnym študentom. Zároveň nikdy nezabudnú upozorniť na nebezpečenstvo a vystríhať ich pred tým, aby podobné veci neskúšali doma. (Greenpeacak)
  • V máji 2013 vyzval aktivista Darryl Cherney tvorcov, aby sa pokúsili preukázať oficiálnu verziu kauzy, ktorá sa stala 24.5.1990. Vtedy mu v aute vybuchla rúrová bomba a jeho a spolusediacu Judi Bari vážne zranila. Aj keď boli zbavení všetkých obvinení a Cherney vysúdil 4,4 milióna amerických dolárov, FBI stále trvá na svojom, že nešlo o atentát, ale že bomba bola ich. (whack)

Reklama

Reklama