Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Razzor_82 

všetky recenzie používateľa

"Mám rád, když na mě koukáš při práci." Delikátně herecky obsazená ale dějem průměrná kriminálka. Hezká dobová retro atmosféra a pár krvavých scén. Leto je věrohodný slizák, Hayek zase cynická vražedkyně. Travolta jako detektiv neskutečně šlape vodu. Citové vazby působí dost uměle. Snímek na jedno podívání. 6/10 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Magicky temná krimi vyšetrovačka, dve časové línie, pekne pospájané, poprepletané, zostrihané, vyfiltrované. Čo viac si človek môže priať? No ja by som si prial aby to bolo kratšie. A trošku lepšiu Salmu. Tej padla rola slyzkej, vyšinutej podvodníčky celkom fajn, no v tých úplných hraničných, psychopatických situáciách totálne zlyhávala. To sa nedá povedať o Gandolfinim a Travoltovi, s ktorými mi minúty keď boli na 'screene' ubiehali rýchlo a uspokojivo. 75%. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Zápletka a příběh samotný sami o sobě zrovna nic moc, nic objevného originálního nebo něco, co tu už stokrát nebylo. Tuhle stránku hodně zachraňuje herecke obsazení prakticky všech hlavních a několika vedlejších postav. Tohle je hlavní tahák filmu. Dost mě ale zklamal poměrně rychlý a jednoduchý závěr, čekal jsem nějaké záživnější vyvrcholení. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Je to štýlové a dobre sa na to pozerá, Salma je poriadna mrcha a osudy tých dvoch maniakov sú zaujímavé. Nepochybujem o tom, že na papieri vyzeral tento film veľmi dobre (napriek niektorým logickým medzerám), najväčší problém vidím v réžii. Robinson má napozerané množstvo filmov a snaží sa to najlepšie z nich aplikovať v praxi (aspoň ja som v tom našiel množstvo odkazov na iné filmy, pričom niekedy by sa dalo hovoriť o kopírovaní..ale možno je to len môj pocit:) a tým pádom je to taký miš-maš, všetko a nič. Celkove mi Lonely Hearts príde ako potenciálny príbeh zabitý menej potenciálnym režisérom. Druholigová, miestami poriadne nudná gangsterka... ()

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku na mě snímek působil dost nenápadně, vlastně jsem se občas i dost nudil, celý film podle mě zachraňují především herci. Záporáci jsou přímo luxusní, Jared Leto i Salma Hayek mě moc bavili, nicméně dobrý výkon předvedl rovněž i John Travolta. Líbily se mi drsné krvavé scény, k nejlepším momentům celého filmu patří jednoznačně závěr, řádně napínavý a emotivní, ten jsem si fakt užil. Škoda však toho nevyužitého potenciálu, který příběh svou podstatou nabízí, a nepříliš povedeného zpracování. Za mě je Lonely Hearts čistý neurážející průměr. 5/10. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama