Reklama

Reklama

Carrington

  • Česko V žáru lásky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Milostné drama o prazvláštním vztahu mezi malířkou Dorou Carrington a spisovatelem Lyttem Stachey na pozadí malebného anglického venkova a 1. světové války. Jejich vztah je křehký a zároveň pevný. Jedinou překážkou absolutního naplnění je fakt že Stachey je homosexuál. Vše se zkomplikuje když Carringtonová vstoupí do tělesného vztahu s vojákem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Zbytočne explicitný film, ktorému škodí bezradná fatalita údelu, kt. si zvolila filmová Dora Carrington (je otázkou, aký vzťah k Lyttonovi Stracheymu skutočne mala). Jedna z pre mňa najmenej uveriteľných úloh Emmy Thompson, herecky až bezradná, ktorá je absurdne ani nie vyvážená, ale totálne prevalcovaná herectvom Jonathana Pryce-a. Ten si svojou precíznou drobnokresbou ukradol film pre seba a nebyť jeho, film by zapadol do priemerných vod životopisných love stories. P.S. Pán bol mimochodom Lytton Strachey a nie Lytt Stachey ako je uvedené v obsahu. ()

Tiiso 

všetky recenzie používateľa

Velmi hezky ztvárněný příběh o prazvláštním vztahu několika lidí. Hampton dokázal vybudovat skvělou atmosféru a charaktery postav dokonale rozvinul do nejmenších podrobností. Emma Thompsonová svou roli zvládla určitě dobře, ale ten kdo mě naprosto učaroval byl Jonathan Pryce. Nejenom svou vizáží, ale především svým projevem a mluvou. Dabing se zde blýskl a poslouchat Pryce bylo opravdovým zážitkem. A hlavně ten krásný britský humor. Tento snímek mě opravdu příjemně překvapil. ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Tenhle naprosto nenápadný neznámý film s úplně nevhodně a naprosto stupidně přiřazeným českým názvem mě dostal a to tak, že VELMI. Mám ráda filmy, které jsou tolik sdělné, aniž by se ale příliš nakecalo. A Emma Thompson je v roli malířky, která obětovala svoje potřeby a touhy, svou práci i sebe samu a všechno podřídila muži, který to vzal jako housku na krámě, prostě úžasná. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ak dobre rátam, z Dory Carrington bolo hotových celkovo päť chlapov, čo je vzhľadom na jej prazvláštny účes dosť ťažko pochopiteľné. Dej je síce uvádzaný letopočtami, napriek tomu to striedanie chlapov nerobilo Dore dobrý obraz, respektíve je film tak zostrihaný, že som chvíľami nevedel, s kým zrovna randí. Inak ide o dvojhodinovú konverzačku, kde medzi sebou vedú dialógy viacerí bohémovia a vy si z toho buď niečo odnesiete, alebo možno ani nie. Najviac ma zaujali Stacheyho komentáre k nezmyselnosti vojny a jeho kritika vyššej vrstvy, nakoniec ho film ale zobrazuje ako jej pevnú súčasť. ()

dANo 

všetky recenzie používateľa

Zvláštna romantika v podaní dvoch hlavných postáv, pričom ide o homosexuálneho podivína a mužatkovskú maliarku. Túto dvojicu a ich vzťah okoreňujú ďalšie postavy, ako vojak, jeho kamarát, či žiarlivý nápadník maliarky. Je pravda, že som nevidel žiaden podobný film, ale to neznamená, že bol dobrý. Je to skôr priemerné a iba vďaka výbornému hereckému výkonu Emmy Thompson (ale ani ostatní sa nenechali zahanbiť) sa na to dá celkom pozerať. ()

Galéria (36)

Reklama

Reklama