Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná známým videoklipem Michaela Jacksona "Man in the Mirror" a postupně přechází v koláž různých klipů jeho kariéry. Uvidíte například parodii na jeho slavný klip Bad v podání dětí, a snovou sekvenci, kdy Michaela pronásledují jeho fanoušci. Než však začne film, kde Michael hraje hrdinu s magickými schopnostmi, který zachraňuje tři děti před drogovým dealerem, máte ještě možnost shlédnout dva další klipy. Do samotného filmu tvůrci zahrnuli i videoklipy Smooth Criminal a "Come Together". (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (113)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Už jsem viděl tři "videoklipové" filmy a Moonwalker byl jednoznačně nejslabší. Proč? Ze značného důvodu - byl to jenom sled videoklipů bez souvislého děje. V The Wall sice taky nebyl děj, ale zato je ten film myšlenkově hluboký a v Interstelle 5555 děj byl a to celkem promyšlený. Tohle prostě jen byla koláž klipů, náhodně poskládaných za sebou. Teda jo, v druhé půlce se objeví něco jako děj - Michael Jackson pomáhá třem dětem a zachraňuje svět před zlými drogovými (a asi i pavoučími?) dealery, kteří chtějí zdrogovat mládež po celém světě. To však Michael nenechá dopustit a stane se z něj transformer. Padouchy přemůže a zachráněná děcka vezme na svůj koncert a tím celý Moonwalker končí. I když Jacksona uznávám a některé jeho písničky mám fakt rád, celkově mě tahle koláž dost nudila a ani neměl čím zaujmout. Nějaká hloubka v tom není, děj to taky nemá a sledovat koláž klipů mě nebere. Radši si ty písničky pustím jednotlivě. Co se dá dělat, zklamalo mě to a to jsem po nadšení z Interstelly 5555 čekal fakt něco pořádného... Tak bohužel. Hudba fajn, některé klipy fajn, jako celek nijaké. Lepší 2* ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Skvely 90-minutovy videoklip, kde prvu polovicu nahanaju Michaela fanusikovia a k tomu sa napajaju rozne jeho videoklipy. Teraz neviem, ci vsetky boli len z albumu Bad alebo aj zo starsieho albumu Thriller, ale druhu polovicu nahradil pribeh, kde si zloducha zahral Joe Pesci. Pesciho som najprv spoznal v komedii SAM DOMA (1990), az potom nasledovali dalsie filmy, hlavne tie brutalne mafianske ulohy v CASINE (1995) alebo v MAFIANOCH (1990), ale zahral si aj truhlikov v serii SMRTONOSNA ZBRAN 2-4 (1989) alebo v komedii MUJ BRATRANEC VINNY (1992). Michael si tu zahral samozrejme ochrancu deti, ale aj tie trikove efekty boli na tu dobu perfektne, hlavne ta jeho premena na robota no a oblubeny videoklip Smoot Criminal ma tiez velmi potesil. Ako to ti tanecnici robia, ze sa dokazu po stojacky tak daleko zohnut k zemi a nepadnu? To je skutocne umenie... 18.10.2009 _______ Michael Jackson - (Sám seba / Michael) +++ Joe Pesci - (Mr. Big) +++ Sean Lennon - (Sean) +++ Kellie Parker - (Katie) +++ Brandon Quintin Adams - (Zeke ´detský Michael´ z videoklipu Bad) +++ Bilal - (Tanečník) +++ Garland Spencer - (Tanečník) +++ D.J. Dellos - (Tanečník) +++ Dove Dellos - (Tanečník) +++ Jermaine Jackson - (Tanečník) +++ Mick Jagger - (Sám seba) +++ Produkcia: Michael Jackson +++ Hudba: Bruce Broughton, Ladysmith Black Mambazo +++ ()

Reklama

minilawman 

všetky recenzie používateľa

Moonwalker je spíše slepenec různých klipů a proto si nejsem jistý jestli ho hodnotit jako film. Děj pro mě byl nepodstatný,stejně jako Majklovo naivní přání ochránit všechny děti před návykovými látkami. I když, scénka s dětmi v klubu 30's je legrační. Za nějaký čas, až bude nálada, si to určitě přehraju znova – jako vzpomínku na krále popu a jeho skvělou muziku. ()

DannyBurino odpad!

všetky recenzie používateľa

WHAT THE FUCK IS THIS PIECE OF GODZILLA SHIT. Vůbec to nedává smysl, na co kurva mysleli? Je tam nejdivnější a nejzdlouhavější úvod v historii filmů, příběh mně nezajímal a nedával smysl, neznámé postavy a mnoho dalšího. Ty písničky to nezachránili, byla moc velká škoda že jsem neměl pulitr energy drinku nebo piva, protože jsem to fakt potřeboval. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Samotný príbeh, ktorý sa len snaží pozliepať dokopy videoklipy a pri tom poukázať na Michaelovu lásku k deťom a túžbu pomôcť všetkým dobrým ľuďom je aj pri zavretí všetkých očí maximálne za dve hviezdičky. Ale nesmieme na prvotný účel tohoto filmu zabudnúť - a to je prezentácia Jacksonových videoklipov, ktoré boli, sú a navždy zostanú prevratnými a geniálnymi minidielkami, ktoré priniesli svetovej hudobnej scéne to, čo žiadne iné. A tak si Moonwalker v rámci svojho žánru 4 hviezdy zaslúži! ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (13)

  • Snímek Moonwalker vznikl v podstatě jako marketingový tah, který měl podpořit prodej alba Bad z roku 1987 a světové turné Michaela Jacksona. [Zdroj: FNR Písek] (hippyman)
  • Záporák se jmenuje "Frank Lideo". Jeden z výkonných producentů filmu se jmenuje Frank DiLeo a byl Jacksonovým dlouhodobým manažerem. (Morien)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 1988 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama