Reklama

Reklama

Mladý Thajec Kam se vydává na cestu do Austrálie, aby získal nazpět svého ukradeného slona. S pomocí vychytralého policejního detektiva brzy zjišťuje, že pachatelem je tajemná žena vlastnící obchod pojmenovaný Tom Yum Goong. V nerovném měření sil s mnoha protivníky se Kamovi hodí jeho vynikající bojové schopnosti. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (347)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to skvelý akčný bojový film s Tonym Jaa v hlavnej úlohe. Má pomerne dobrý príbeh o thajskom mladíkovi, ktorému ukradnú jeho dvoch slonov a keď sa dozvie, že boli prevezené do Austrálie, rozhodne sa tam vydať. Tu sa dostáva do problémov s mocnou zločineckou organizáciou a skorumpovanou políciou, ale aj tak urobí všetko preto, aby ich našiel. Spracovanie tiež nie je zlé, tu sa samozrejme nič výnimočné očakávať nedá, dej mohol byť podaný aj lepšie, tempo je občas trochu pomalšie a tá kriminálna línia mi prišla dosť nezvládnutá, ale toto je predsa len čistokrvný bojový film a pre jeho potreby to stačí. Akcie je tu mnoho a je perfektná. Tvoria ju takmer výhradne súboje a tie patria medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec vidieť. Sú dlhé, majú perfektnú a nápaditú choreografiu s množstvom nezabudnuteľných momentov, vynikajúco natočené, tu skutočne kamera a strih už ani nemohli byť lepšie, slušne rozmanité, v zaujímavo zvolených prostrediach a pôsobia aj nadmieru surovo a drsne. A navyše sa prakticky ani neopakujú, každá akčná scéna je niečím výnimočná. Najradšej mám poslednú hromadnú akciu s množstvom zlomenín na rôzne spôsoby, takže tu kosti praskajú takmer nepretržite, ale skvelé je aj vyčistenie niekoľkoposchodového hotela na jeden záber, akcia s protivníkmi a korčuliach, bicykloch a podobných prostriedkoch, ale aj všetky ostatné, v akcii sa je vždy na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, o herecké výkony tu samozrejme vôbec nejde, ale o bojové schopnosti a tie sú prakticky na najvyššej možnej úrovni. Tony Jaa je tu v akcii dokonalý a kvôli jeho celkovému prístupu sa mu nedá nefandiť, opäť nechýba ani Petchtai Wongkamlao, no väčšiu pozornosť si ešte zaslúžia hlavne zvyšní výnimoční bojovníci, ako Johnny Nguyen, Nathan Jones, Lateef Crowder alebo Jon Foo. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, tu ide v prvom rade o dokonale zvládnutú akčnú stránku a to sa aj naplno vydarilo, tu nemám vôbec nič vytknúť. Tom yum goong ako celok určite nie je až taký výnimočný film, ale v rámci bojových filmov sa jedná prakticky o absolútny vrchol s akčnou stránkou, ktorej môže konkurovať len úplné minimum filmov a tak ako ich fanúšik musím dať plné hodnotenie. 87% ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Naprostý nekompromisný masakr od začátku až do konce. V návalu takové geniální akce jsem s to odpustit jakékoliv jiné nešvary. VELMI velké množství nezapomenutelných momentů (schodiště bez střihu, a hlavně konec, kde byl pravděpodobně překonán nějaký rekord) Co by hlavní hrdina neudělal pro svého milovaného slona. A co na tom, že ta okolní zápletka není z těch nejinteligentnějších. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle me celkem zklamalo. Film je zbytecne dlouhej, 80 minut by stacilo. Navic se tvurci snazi neustale rozvijet pribeh a pridavaj mafiany a podobne, coz je u tohohle druhu filmu na skodu, jednoducha zapletka "Jdu si pro slona" by stacila a navic neni ani pribeh zabavnej, ale ty neustaly kecy ukrutne nudi. Aspon, ze kamera je slusna, takze to neuspi uplne. A bitek je malo. Ale je fajn, ze Petchtai Wongkamlao nedela trapaka jako v Ong-Bak. Co se tyce Tonyho, prislo mi, ze uz neni tak svalnatej jako u Ong-Bak a i v obliceji byl nakej divnej, navic jeho oblek fakt sux. Nastesti je to stejnej ultimatni reznik co minule, takze co bitka, to zazitek. Ze zacatku sice bitky nemaj nak zvlast napaditou choreografii, ale najdou se i vyjimky, ale pak prijde souboj na mokry podlaze a pak zaverecna vyrubavacka a to je neskutecnej ultra giga hyper masakr, kde Tony Jaa predvadi salta, behani po zdi, rezani svalu, ultra chvaty a lame jednu ruku a nohu za druhou a ten zaver me fakt rozsekal na hadry. Tony za 4*, bitky za 6*, ale samotnej film tak za 2*, celkove lepsi 3*. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Jo, jo, jo a ještě jednou jo! Fandové bojových umění budou nejspíš slintat, protože toto je nářez. Tolik soubojů v jednom filmu? To už tady dlouho nebylo! Vynikající choreografie spolu s nápaditým scénářem nenechají diváka v klidu. Již úvodní honička se slony, ano se slony:-), dává tušit, že tady nudných chvil moc nebude. A co Tony Jaa? Ten si nic nezadá s Jackieho kaskaderskými kousky a nakládačku dokáže dát i wrestlingovým obrům. Navíc, 48 zlomených končetin svým protivníkům jentak někde neuvidíte:-)...85% ()

Idaho 

všetky recenzie používateľa

Thajci slony milují jako členy své rodiny a uctívají je. Tonymu Jaa ukradli dospělého slona a slůně, odvezli je do Austrálie a on si jde pro ně. Ač malinko slabší než Ong Bak je TYG pořád více než nadprůměrnou akční peckou se skvělými souboji a když už nic tak alespoň jistým ekologickým poselstvím (neměli jste mi brát me slony to není). Tony je nový bůh akčního nebe a je už jen otázkou chvíle, kdy po něm začne pošilhávat Hollywood. Než se však tak stane, doufám, že natočí ještě pár skvělých filmů. 100 % ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (17)

  • Otec Tonyho Jaa se objeví ve scéně se Songkranem; dabler Jackieho Chana na letišti, jako pocta Jaaovu idolu; a thajská rocková hvězda Sek Loso se na chvíli objeví v popředí, kdy pije energetický nápoj vlastní značky. (HellFire)
  • Policejní inspektor, kterého hraje Petchtai Wongkamlao, ve filmu hovoří anglicky i přesto, že v době natáčení angličtinu ve skutečnosti vůbec neovládal. (Komprimus)

Súvisiace novinky

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (viac)

Reklama

Reklama