Reklama

Reklama

Philips-Radio

všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny
Holandsko, 1931, 36 min

Recenzie (4)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Napriek pásovej výrobe existovalo ešte vždy dosť priestoru pre dolaďovanie výrobkou fyzickou prácou, alebo pre výrobu častí komponentov ručne - napríklad úvodné časti dokumentu v znamení vyfukovania žiaroviek, sklenených baniek a rúrok. Taktiež viacnásobná kontrola zaručovala prácu živým ľuďom. Zachytený komplexný chod fabriky v záberoch ukazujúcich fabriku ako komplex vyfukukujúci z komínov čierny dym až po detaily práce na jednotlivých prvkoch rádií a reproduktorov. Scény z vývojového štúdia a záverečná scéna akoby neboli súčasťou dokumentu, ale samostatného artového experimentálneho filmu. Komentár obstarávajú stručné medzititulky a miestami vyslovené slovko robotníkov. Inak len hudba, ruchy, hluky a dychy práce. ()

Ony 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárních snímků založených na stejném principu (zpoetizování sériové výroby) jsme jako národ Čáslavského viděli mraky, ale že je to od Ivense, tak se tomu musí říkat průmyslová symfonie... Ale stejně je to krásné. ()

Davered 

všetky recenzie používateľa

Nejvic zaujala zvukova stranka--krome vsudypritomneho hudebniho doprovodu napriklad foukani skla, ktere evokuje milostne vzdechy. Po obrazove strance misty okouzlujici a poeticke, ale prevazne fadni. Zajimave je, ze uz tady lze videt pocatky automatizace a mechanizace tovarni vyroby. ()

Reklama

Reklama