Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá část slavného sci-fi filmu Planeta opic. Paul Dehn a Mort Abrahams, scenáristé filmu natočeného Tedem Postem v roce 1969, převzali z Boulleho knihy pouze postavy a vytvořili zcela nový příběh, kde se vlády ve společenství opic zmocní agresivní gorily a podniknou výpravu do zakázaného pásma, kde žijí zbytky původních lidí, ovládajících telepatii a uctívajících jako božstvo gigantickou jadernou hlavici. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Pane Bože, my jsme ten svět opravdu zničili !! Nakonec k tomu vážně došlo.." Škoda, že při svém objevu je Brent, jehož si užil James Franciscus, už zřejmě poslední, kdo netušil, o co jde, zvlášť když oproti divákovi zaostává o víc než jeden biják.. Holt blondýn !! Velký, tentokrát ovšem zcela bosý..;) Další Ted Post(apokalyptický), tentokrát ovšem o poznání pravidlo sequelů potvrzujíce slabší než v případě přímé adaptace Boulleho bestselleru.. Jinak ovšem mistrně atmosférické.. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Chudobnejší príbuzný Schaffnernovej klasiky z roku 1968, ktorý sa zo svojho predchodca snaží vyťažiť čo sa dá. A dlho sa to aj darí, ale v momente, keď sa objavia na scéne "inteligentní" ľudia obývajúci planétu, ide to "do kytičiek" a vytráca sa logika a prichádza skôr absurdita. Vynikajúci výkon ale podáva James Franciscus a záver tohto filmu je ozaj výborný, presne taký, aký som si prial. Film určite nedosahuje kvality predošlej Planéty opíc, ale treba uznať, že na to, čo sa dialo (natáčalo) na túto tému v neskorších rokoch a pokračovaniach, tak Do vnútra planéty opíc je ešte celkom uchádzajúci film, ktorý ani nenadchne ani nesklame. Proste priemer. ()

Helo 

všetky recenzie používateľa

Z tohoto filmu mám opravdu rozporuplné pocity. První půlka byla až, řekl bych tragická, nudná, bez nápadu, o ničem. Kdežto druhá půlka, kterou počítám od doby, co začali prozkoumávat trosky New Yorku, byla hodně povedená. Uctívači jaderné bomby a svatého spadu byli opravdu výborným nápadem a ten konec tak nečekaný, že jsem nucen udělat kompromis. První půle 2*, druhá půle 4* = 3* ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Ještě hodně dobrý pokračování prvního filmu s Charltonem Hestonem. Těží to hlavně z rozvedení motivu a společnosti opic. Na tom další díly hodně tratily. Kdyby taky byly z katastrofické budoucnosti, byly by lepší a líp přijatý. Škoda, že to později tak prznili. Ale tenhle díl je ještě dobrej. A kdyby byl první, tak by byl mnohem líp hodnocenej. A ani zisky nebyly tak špatné, ve srovnání s prvním dílem (stál 6 mio a vydělal 32) tenhle stál 3 mio a vydělal 18 mio. Vlastně se vyplácely všechny díly, protože přinejmenším čtyřnásobek vkladu vždycky vydělaly. ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (17)

  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama