Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (93)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Po precteni zdejsich komentaru jsem byl pripraven na brak, ale presto me ve finale prekvapil. Neco tak smesneho, plneho snad vsech valecnych klise a nelogisnosti a scenaristickych debilit se nevida kazdy den. Cely tento kysely dort jak od pejska a kocicky je dochucen opravdu desivou kamerou, ktera laciny dojem jen umocnuje.. ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Ako fanúšik vojnových filmov som samozrejme bral za povinnosť pozrieť si film, ktorý podľa popisu distribútora zobrazuje slávnu nepodarenú operáciu Market Garden. Film ma však v mnohom zarazil, jednak že slávna operácia Market Garden tu slúži iba ako pozadie a predovšetkým tým, že chvíľu vyzerá ako vážny vojnový film a chvílami ako nejaká bohapustá paródia. Herci tu v niektorých scénach odriekávajú miestami tak stupídne dialógy až je jednému zle. Jednoznačne si ale film zaslúži pochvalu za kameru, ktorá občas pôsobí až videoklipovo, za celkom sympatické postavy (zjazvený desátnik Baker, Karel Roden v úlohe nemeckého dezertéra alebo ten seržant od výsadkárov čo celý film pajdá na zranenú nohu a hovorí celkom vtipné hlášky). Za úžasnú hudbu. A hlavne za záverečnú prestrelku, ktorá nemá chyby. Pokiaľ ale chcete vidieť skutočný vojnový film o Market Garden tak si pozrite vojnovú klasiku A bridge too far. ()

Reklama

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je skutočne bordel... zo začiatku som si myslel, že to bude vojnový film, ale túto myšlienku som rýchle zapudil aby v ďalšom pokračovaní sa zmenil dej na zmätenú komédiu až paródiu v ktorej sa nezriedka vôbec nedá vyznať, ktorá s WWII nemá prakticky nič spoločné, kde postavy jednajú ako absolútni dementi bez špetky logickej motivácie...proste bordel. Ani z hercov nikto ničím nevyniká. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Poviem pravdu, že som sa na ten film tešil. Obrázky a krátky článok v CINEME pred rokom nevyzerali zle. Požičal som si to - naštastie. Píšem naštastie, lebo nietoré filmy - TUTOVKY si rovno kupujem. Mám rád vojnové filmy aj filmy, ktoré sa odohrávajú v tomto období a čakal som niečo v štýle Indiana Jones a dobyvatelia stratenej archy alebo niečo podobne odľahčené. Ale toto som fakt nečakal. Dej by mal byť napínavý, vtipný, akčný... ale nie je. Je to trapas. Nahánačka na džípoch za doprovodu modernej hudby a elektrických gitár? Strašne mi to tam nesedelo. Záchrana vojaka na poli pred nemeckým lietadlom sprevádzaná hrdinskou hudbou a neúprosnou paľbou z guľometu...wau... To všetko natočene spomalene, aby ma utvrdilo v tom, že naivnejšiu scénu som už dávno nevidel a samozrejme v tom, že najlepší vojaci sú Američania. Kto iný, že? Tvorcovia chceli dej trošku zdramatizovať, a nechali v úvode umrieť amerického vojačika a na konci nemeckého odstreľovača, ale to všetko bolo natočené tak nezaujímavo, že mi to bolo vlastne jedno. Mať pokope toľko dobrých hercov, dobrý príbeh a takto to posrať ... to chce TALENT. Pán režisér má asi TALENT aj na to, ako ukončiť dobre rozbehnutú kariéru K. Rodena. 30%. 28.3. 2006 ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Tento počin je nutné brát za oddechovku odehrávající se na pozadí druhé světové války. Rozhodně neočekávejte žádné velkolepé drama, co nám hraje na city. Herci jsou zde sympatičtí, exceluje tu Karel Roden a mnohé scény posouvají tento film spíše do komediálního žánru. Já jsem se bavil, nic jsem neočekával, proto jsem možná nebyl zklamán...poprvé jsem viděl na Silvestra 08, což bylo imho ideální ;) Žánrové zařazení v hlavičce profilu Posledního výsadku podle mého dokonale sedí... ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (13)

  • Někteří britští výsadkáři mají na rukávech nášivky Pegasus, které směřují dozadu, ony ale vždy směřovaly dopředu. (Maulincio)
  • Tvorcovia zatratktívnili film neautentickým spôsobom, keď namontovali držiak nemeckého ľahkého guľometu MG-43 na zadnú časť ruského osobného terénneho vozidla podobne, ako bol namontovaný americký guľomet na amerických JEEP v čase II. svetovej vojny. (andykovac)
  • Žádný z britských vojáků nemá správnou uniformu. Je to mišmaš několika poválečných uniforem z Commonwealthu. (Maulincio)

Reklama

Reklama