Reklama

Reklama

Opičí král


Opičí král jde do světa (E01)

(epizóda)
  • Čína Hou wang chu wen shi
Akčný / Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózny
Čína, 1986, 43 min

Recenzie (3)

Kri-kri 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sun se zrodí z kamenného vejce, stane se králem opičího klanu a vydá se do světa hledat učitele, který by mu prozradil tajemství nesmrtelnosti. Než konečně dojde k patriarchovi Subódhimu, způsobí ještě menší rozruch v tržnici a v hostinci. 1. díl má velikou nevýhodu, neboť v porovnání s ostatními se v něm toho mnoho zajímavého neděje, tudíž velmi mnoho diváků hned zpočátku snadno odradí a ti pak neuváženě zanevřou na celý seriál. Navíc kdo tento seriál nesledoval před 25 lety v TV dnes v daleko modernější době v něm těžko najde zalíbení, o zvyku na starověkou Čínu, tehdejší odívání a kostýmech, maskách a mytologii pro běžného středoevropana těžko uchopitelnou ani nemluvě. Přesto, už kvůli několika podprůměrným hodnocením jiných uživatelů úvodnímu dílu uděluji plný počet 5 * a 90%. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Ty neumíš jíst nudle a vypadáš jako bys přišel z pralesa!" Z kameného vajca na brehu mora sa zrodí opičiak a celý svet sa otrasie. Čínski pánbožkovia v nebi tomu neprikladajú žiadnu váhu a nechajú primáta napospas osudu. Ten nelení a ako správny spasiteľ vyvedie opičí národ do jaskyne zasľúbenej za vodopádom, stane sa ich kráľom, ktorý sa vyberie do sveta hľadať jedinú vec, ktorá jeho ľudu chýba k spokojnosti a to konkrétne starú dobrú nesmrteľnosť. Po ceste trochu zachaosí medzi dedinčanmi a nakoniec dorazí do budhistického chrámu, kde sa naučí bojovým umeniam, mágii a oblačnej doprave. Popri tom je hodne poskakovania, afektovania, kung-fu cvičenia, kostýmov a na dnešnú dobu už trochu srandovných filmových trikov. Prvý rozbiehací diel, zatiaľ dobré. ()

throwaway 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dávám této epizodě 4 hvězdy a víceméně se ztotožňuji s tím jak tuhle epizodu zhodnotil Kri-kri. Já osobně tenhle díl považuji tak trochu za "rozjezdový", sice se v něm moc věcí neděje ale přesto se jedná o díl pro příběh velmi důležitý a klíčový. Určitě tedy není možné tento díl "přeskočit". Dobrý mi přišel i závěr samotného dílu. ()

Reklama

Reklama