Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážny / Fantasy / Mysteriózny
Veľká Británia, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenzie (344)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Atmosférou výborné, skvelé podfarbenie znervózňujúcou hudbou, telefónom. Dej sa aj v tých 3 minútach stupňuje a pointa to zabije. Každý človek sa vo vnútri bojí niečoho väčšieho a silnejšieho a ventiluje si to tým, že zničí niečo menšie a slabšie. Celý film momentálne na pozretie, pokiaľ ho nevymažú pre autorské práva. ()

BMAJTZ 

všetky recenzie používateľa

Tenhle kraťas mě trochu zaráží, páč od onoho Nolana bych očekával určitě něco víc. Kraťas sice pointu má ale celkové provedení zdá se mi poněkud podivné a vlastně ani ničim zvláštní. Nolana jako režiséra mám hodně rád, ale jenom protože to natočil on nebudu tvrdit jak je tento minifilm super. Tohle prostě ne od krátkého filmu očekávám spád, provedení a hlavně chytlavý nápad, tenhle film nemá ani jedno. ()

Reklama

Kelly2502 

všetky recenzie používateľa

Uf...človek by si pomyslel,že je tažké zaujať 3 minútovým filmom,ktorý sa odohráva v jednej tmavej izbe ...no nie je....už od prvých sekúnd v kombinácia s ako inak skvele vybranou hudbou mi spôsobilo zovretie hrdla...surrealistický tak ako nás to učili v škole a zároveň najlepšia prvotina akú som kedy videl....Nolan už ako mlaďas dokazoval,že je to Boh v ľudskom tele :) ()

WScully 

všetky recenzie používateľa

Krátkometrážní Doodlebug je tříminutová sonda do duše podivína, který chce mermomocí zabít své vlastní Já... Takový krátký snímek a jaké to přineslo zamyšlení. Nolan poukazuje na stále častější jev u lidí. Autodestrukce jako filmový námět a sugestivní útok na diváka zároveň činí Doodlebug geniálním patologickým dílem. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Keby to niekto natočil dnes, už by mi to originálne nepripadalo, ale na rok 1997 to je ešte ako tak fajn. Najprv som myslel, že je to o paranoikovi, ktorý sa snaží zničiť svoj tieň, potom ma prekvapilo, čo sa z toho vykľulo. Je to ako obraz zrkadla v zrkadle. Už tu bolo vidieť, čím sa asi bude vyvíjať jeho kariéra, skúmanie reality, ilúzií, snov, dobrých a temných stránok mysle. Nolan svojím spôsobom dáva pohľad do mysle rôznych indivíduí, ktorí môžu byť pre bežných ľudí nepochopiteľní a ich bláznovstvo si nevedia vysvetliť. Ja u Nolana bojujem, lebo mám pocit, že počas svojej kariéry je z časti neoriginálny, len využíva pár vychytávok, ktorých sa iní nechopili tak, ako ich vie on spracovať. Toto bolo originálne, ale vystihlo to len ten môj aspekt strachu, ďalej číhania, teda možno aj iných ľudí, ale nič viac a to mi u Nolana často chýba. Príde mi, že nevyužíva svoj potenciál a aj keď jeho veci vyznievajú originálne, nanešťastie skôr skĺzavajú k plytkému hlavnému prúdu. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama