Reklama

Reklama

Vladárova nová tvár

  • Česko Není král jako král (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní animovaný film Neni král jako král vypráví vzrušující dobrodružství, které má kořeny ve starodávných čarodějnických příbězích. Mladý rozmazlený král Kuzco musí být vyléčen ze svého sobectví. Je proměněn v lamu a jejíma očima poznává svět zcela novým pohledem. Ve zvířecí podobě prožívá mnohá dobrodružství, poznává lidi hodné i zlé a učí se chápat hodnoty života. V zapeklitých situacích mu pomáhá dobrácký sedlák Pacha. Vzájemný vztah těchto dvou naprosto protikladných postav je zdrojem vtipného humoru. Čtveřici hlavních hrdinů doplňuje čarodějnice Izma a její pravá ruku Kronk. Při výtvarném řešení našli tvůrci inspiraci v kultuře starých Inků a v krajině jihoamerického venkova, i když je pojali se značně stylizovanou nadsázkou. Ve filmu zazní původní písně popové legendy Stinga. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (196)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Velice originální a velice zábavná animovaná pohádka PRO MĚ. V podstatě velké překvapení ... jak se studio Walta Disneyho odvázalo ... jak se odvážilo odvázat - a spolehnout se na pohádku, jejíž základní pravidla jsou sice jasně daná, ale fantazii (a trefným poznámkám) se přitom žádné meze nekladou. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Mně se tyhle ztřeštěné příběhy většinou nelíbí, ale tenhle je tak skvěle natočený a tak nabitý nápady, že si mě získal téměř okamžitě. The Emperor's New Groove chrlí šílené situace, prokládá je výbornou animací a dochucuje vytříbeným smyslem pro humor. Sympatická délka zaručuje, že filmu nemá kdy dojít dech. Osvěžující záležitost. ()

Reklama

Pakr 

všetky recenzie používateľa

Oddechová podívaná z dílny studia Disney o sobeckém králi přeměněném na lamu a následné cestě jeho napravení...člověk se u sledování pohádky nenudí. Každopádně sluha Izmy Kronk a jeho lekce "veverštiny"nemá chybu: "Ztratil se mi žalud - Kvik, kviky, kviky, kvik, kvikat. Snědli ste mi žalud? - Kvikot, kvík, kvičet. Dejte mi jiný žalud. - kvik, kvik...":D ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Výborný animovaný snímok plný vtipu a dokonca s výnimočne dobrým slovenským dabingom, dokonca ani pesničiek nie je priveľa. V pravom zmysle desivá Izma ("živý dôkaz existencie dinosaurov"), prihlúply dobrák Kronk debatujúci s veveričkami, krásne prostredie Ánd a stôp po civilizácii Inkov. Zábavné a originálne od začiatku až do konca. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Nič extra. V detstve som na motívy tohto filmu hral hru na PS1 s identickým názvom, v ktorom ste hrali za lamu(Kuzca) a bolo to niečo na štýl Crasha Bandicoota. Táto hra bola mojou srdcovkou a prešiel som ju aspoň 10 krát, pri čom film som nevidel ani raz. K nemu som sa dostal až relatívne nedávno a neviem no, je to proste klasický animák a rozprávka. A z cutscénok v hre bolo patrné, že by to mohla byť aj celkom fajn komédia s veľa vtipnými momentami, niečo na štýl Shreka. A aj keď pokusy o humor tu boli, fungovali len občas. Asi som sa nechal až príliš uniesť nostalgiou a čakal som príliš veľa. Alebo som z toho vyrástol. Neviem. Každopádne na viac ako priemer to nebolo. 55% ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (8)

  • Hlavná postava Kuzco bola pomenovaná podľa hlavného mesta Inkov Cuzco (vyslovuje sa to rovnako). (Abiosis)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)

Súvisiace novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené