Reklama

Reklama

Valdéz prichádza

  • Česko Valdez přichází (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Mexičan Valdez - pomocný šerif - se marně u mocného majitele pozemků Franka Tannera přimlouvá za těhotnou indiánku, jejíž muž byl Tannerovou vinou zastřelen při nesmyslné potyčce. Tanner ve své pýše rezolutně odmítne přiznat jakýkoli podíl viny na smrti tohoto muže a Valdeze nechá svými muži surově ztýrat. V příběhu střetnutí dvou ras z americké pionýrské doby ztělesnil Burt Lancaster působivě vývoj Mexičana, který se vypracuje v odhodlaného bojovníka za spravedlnost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Zľahka nadpriemerný schématický western, ktorý mrhá Lancasterovým talentom na rolu, ktorá mu príliš nesadne. Klasický príbeh plný klišé o osamelom pomstiteľovi, bojujúcom za spravodlivosť proti silnejšiemu a početnejšiemu nepriateľovi, neprináša do žánrových vôd nič nové, a jeho asi najväčšou devízou hneď po Lancasterovi je príjemne realistická dĺžka. Pomerne podobná žánrovka Posledný súboj je omnoho lepšia a pritom ešte o niečo kratšia. A, bohužiaľ, Burt Lancaster nie je Lee Van Cleef. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mám v poslednej dobe ľťastie na westerny s B. Lancasterom a žiadny ma zatiaľ nesklamal. Seňor Valdez je dobrosrdečná a ostirľa ná postava medzi hromodou zloduchov, preto si diváka ihneď získa. Jeho pre niekoho marný boj o 100 dolárov pre vdovu, ktorej omylom zabili muža, sa natiahne na poriadnu drámu, kde pôjde mnohým o život. Seňor Valdez už niečo zažil, divák to vie, pistoleros to ešte len zistia... V čekom dabingu i verzii, ktorá bola odvysielaná na tv Joj plus, chýba posledný výstrel a krátky monológ tesne pred titulkami. Nebolo to prvý krát, čo táto tv znetvorí alebo úplne odstrihne záver. Ponúkam aspoň tento . 80%. ()

Reklama

Mariin 

všetky recenzie používateľa

Pro mne milé překvapení. Tento western jsem pořád odkládal kvůli Lancasterovi, kterého nemusím, ale tady byl vynikající! Role charakterního zástupce šerifa - mstitele "z donucení" mu skvěle seděla. Děj má rytmus, gradaci a ani chvilku jsem se nenudil. Navíc se odehrává v romantické skalnaté krajině. Celkově hodnotím jako jeden z těch lepších klasických US westernů. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Drsná krajina, rasové predsudky, nepochopenie a mstiaci sa strelec tmavšej pleti, ktorý prenasledovateľov naláka do svojho teritória - dvakrát by som nepovedal, že Valdezom sa neišpirovali aj tvorcovia o rok mladšieho westernu Chatova zem s Charlesom Bronsonom. Burt Lancaster nie je zrovna herec podľa môjho gusta, ale musím uznať, že Valdeza zahral skvele. Keď ho napríklad jeden z pištoľníkov nazve "pričmudlíkom", v jeho tvári sa za 3 sekundy premietnu výrazy nechápavosti, sklamania, rozčarovania, smútku a urazenosti. Lancaster mal na výborné westernové úlohy fakt šťastie a po Johnovi Wayneovi a Clintovi Eastwoodovi je to pre mňa tretí najtypickejší predstaviteľ postáv tohto žánru. ()

Historik 

všetky recenzie používateľa

Pro mne to bylo napoprvé spíše zklamání, tři hvězdičky s odřenýma ušima, ale napodruhé se mi to už líbilo víc. Zvedám hodnocení. Největší atrakcí tohoto filmu je závěr. To se opravdu jen tak nevidí. Čekal jsem, že se objeví Miroslav Horníček a nabídne divákům možnost si vybrat, jak by se příběh měl dále vyvíjet. Tím to ovšem nechci shazovat, závěr je skutečně originální. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Španělsku a v Mexiku. (Varan)
  • Film se dočkal promítání v kinech už v roce 1973, ale českého dabingu se dočkal až v roce 2003 pro TV Prima a v roce 2008 pro MGM. (Varan)

Reklama

Reklama