Reklama

Reklama

L'orgie romaine

všetky plagáty
Dráma / Krátkometrážny
Francúzsko, 1911, 8 min

Recenzie (4)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Príliš dejovo jednoduchá a priamočiaro naivná, no zároveň kostýmovo okázalá epizóda z antického Ríma. Pojednáva o zhýralom cisárovi Heliogabalovi (čiže Marcusovi Aureliusovi Antoninusovi). Úvod tvorí predstavovanie a schvaľovanie nových členiek do jeho rozsiahleho háremu. Neskôr vidieť cisára v kúpeľoch. Najviac sa vyzabával zaodetím sa do ženských šiat, pestovaním nechtov a celkovým príklonom k finteniu sa na ženský spôsob. V priebehu jednej z bohatých osláv vymyslí cisár pre hostí žartík a pustí na nich skupinu levíc. Pomsta na seba nenechá dlho čakať. Kolorované farby plášťov a šiat len umocnili okázalú výpravnosť, snažiacu sa zjavne prebiť plytkú dejovú časť. Poznámka: Základný rámec filmu vychádza z histórie, Rím naozaj poznal menovaného cisára bisexuála (zďaleka však nebol jediným takto orientovaným) s mocným sexuálnym apetítom. Provokoval súdobú spoločnosť oženením sa s vestálkou (posvätnou strážkyňou ohňa, ktorá mala zostať pannou), nosením orientálnej dlhej tógy, snahou povýšiť sýrske náboženstvo Élá gabála na oficiálne náboženstvo Rímskej ríše a tiež snahou vymenovať za cézara jeho obľúbeného milenca. ()

Sandiego 

všetky recenzie používateľa

Neosobní divadelní film z velkolepých dekorací, jehož hlavní atrakcí jsou živí tygři a zběsilý úprk před nimi. Ani ta slibovaná orgičnost se nekoná. ()

PetraMishka 

všetky recenzie používateľa

Poslepované scénky z římského dvora mají společnou postavu císaře, který pro zábavu nažene lvy na hostinu a nakonec je zabit svou gardou. Výprava je dobrá, stejně jako postava císaře, ale výsledné dílo nemá spád, zajímavost, ani na orgie nedojde. ()

Reklama

Reklama