Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Jason McCullough se chystá do Austrálie, nakonec se však ocitá v městečku zlatokopů v Calendar, kde není zrovna selanka. Místní starosta Perkins hledá šerifa, kterým se nakonec díky svému umění pistolníka stane právě Jason. Ten spolu s vykutáleným pomocníkem Jakem začne řešit problémy s pořádkem po svém. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (129)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

REziser Burt kennedfy /Dolarova Past, Valecny Vuz/ natocil len priemernu westernovu komediu. Ono v 60. rokoch sa tocili desiatky westernov rocne, a zaner pomaly, ale isto devalvoval a nechcem byt sprosty, ale uz koncom 60. rokov sa da hovorit o inflacii Westernov - k rezii sa dostali vyslovene priemerni - a casto aj podpriemerni - reziseri. Tuna ide o vysloveny priemer. Hlasky tu sice su, ale uvod dost nudi a na western sa prilis vela keca a na komediu je zase dost malo priestoru na rehot. Zasmiat sa da, to jo, ale nejake salvy rehotu - no neviem, neviem. James Garner /Velky Utek, Maverick/ to aspon dobre tahal a vsimol som si aj Waltera Brennana /My darling Clementine od Johna Forda/. 60 % ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Ako paródia sa tento film, samozrejme, neberie vážne. Ale nedá sa brať vážne ani ako komédia, pretože je vtipný pomerne striedmo a kazia to samotné postavy, ktoré sa kompletne všetky správajú, akoby mali iba polovicu mozgu. Vôbec nevadí, že väznica nemá mreže alebo že v blate bojujú takmer iba muži, to sú vtipy pomerne vydarené, horšie je, že lepšie tam ani neboli. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Ak mám byť úprimný, čakal som klasický western. Už úvodná scéna naznačujúca ako vypukla zlatá horúčka, ma však okamžite vyviedla z omylu. A bavil som sa. Charizmatickí herci, príjemný a netuctový humor a pritom je to stále poctivý western. Samozrejme, keby to nemalo ten šarm starých filmov, bolo by to za tri... ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Výborná westernová komédia s jednoduchou zápletkou nastolenia poriadku v mestečku na divokom západe. Produkcia a scenár sú výborné. Jason, ktorý prijme dočasne prácu šerifa, pretože ako on hovorí "je na ceste do Austrálie", nie je žiadny tvrdý chlapík. Zato však rieši všetky problémy s humorným nadhľadom. James Garner túto úlohu zvládol na jednotku a ostatní herci mu výborne sekundujú od Joan Hackett v úlohe šarmantnej Prudy, Jacka Elama stelesňujúceho prihlúpleho šerifovho pomocníka až po predstavených mesta. ()

PlayEasy 

všetky recenzie používateľa

Velmi vtipná westernovská podívaná, která vypráví o jednom pohodářském budoucím šerifu (James Garner) jak je na cestě do Austrálie, ale aby si něco vydělal tak se zastaví v díře kde pozná lásku, nepřátele, kamaráda a to vše je podané v extrémně vtipném westernu, u kterého by se i největší mrzout musel držet:) 80% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (9)

  • Když při večeři u sebe doma vykládá starosta (Joan Hackett) šerifovi (James Garner) o své dceři, má během rozhovoru ubrousek u krku pokaždé v jiné poloze, aniž by se ho přitom jakkoliv dotýkal. (GordonCZ)
  • Název filmu je parodií na samolepku oblíbenou v době, kdy byl vyroben, „Podpořte svou místní policii“, která je součástí hnutí „Zákon a pořádek“. (sator)
  • Film byl zahrnut do seznamu 500 filmů nominovaných do 100 nejvtipnějších amerických filmů Americkým filmovým institutem. (sator)

Reklama

Reklama