Reklama

Reklama

101 dalmatíncov

  • Česko 101 dalmatinů (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Roger (Jeff Daniels) navrhuje počítačové hry, Anita (Joely Richardsonová) navrhuje luxusnú módu v salóne démonickej Cruelly De Vil. Bez pričinenia svojich psov by sa tí dvaja v obrovskom Londýne nikdy nezoznámili. Rogerov dalmatínec Pongo sa však na prvý pohľad zamiloval do Anitinej dalmatínky Perdity, a hoci jeho vzplanutie spočiatku prinieslo majiteľom niekoľko roztomilých nepríjemností, ako napríklad jesenný kúpeľ v jazierku uprostred parku, všetko sa rýchlo na dobré obrátilo. Zaľúbenie v sebe totiž našli nielen dalmatínci, ale aj Roger s Anitou. Je po svadbe. Kým Anita je ešte len tehotná, Perdy už povila kopec roztomilých šteniatok. Vtedy do ich pokojného života razantne vstúpi zradná a diabolsky zlá Cruellla (Glenn Closeová). Už dávno stratila zdravý rozum a namiesto srdca má pravdepodobne kus chladného mramoru. Od istého času je posadnutá zvrátenou túžbou po kožuchu z jemných kožtičiek šteniatok dalmatíncov. A keďže Roger s Anitou jej odmietli novo narodených miláčikov predať, poslala Cruella svojich dvoch prihlúplych poskokov, aby fľakaté omrvinky uniesli priamo z pelechu. Diabolská Cruella má teraz už deväťdesiatdeväť šteniat, čo jej bohato stačí na kožuch aj s vlečkou. Kým si hrôzostrašný zabijak brúsi nože na šteniatka, aby im zodral kožu, zasneženým vidiekom sa medzi domácimi zvieratami nesie zúfalé SOS. Predsa nenechajú povraždiť svojich roztomilých kamarátov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

MM11 

všetky recenzie používateľa

Hravá komedie s velkou mírou infantility. Taková ryze animovaná látka se do hraného světa přenáší jen za cenu občasného kýče a přehrávání. Je to v podstatě stále stejné - uřvané, dojemné a občas vtipné. Lepší prodej plyšových chlupáčů ale způsobila hlavně neodolatelně zlá Glenn Close, jejíž charisma film táhne. Děti se budou bavit i bez ní, Vás ona zachrání. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

V detstve som mal tento film veľmi rád, pretože okrem zaujímavého a miestami zábavného deja, som vždy pociťoval voči psom ako zvieratám osobité sympatie. Lenže keď som tento film nedávno znova videl, až také nadšenie ako v detstve som logicky nepociťoval, skôr naopak. Ale aj za nutnej dávky nostalgie nechám aspoň tri hviezdy. ()

Reklama

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Môj malý detský kult, pri ktorom spomínam na časy, keď som na tom bol v kine asi tak 4 krát. Pripomína mi to obdobie, kedy som asi jediný krát v živote chcel mať psa, až kým som sa nedozvedel, že dalmatínci sú zlí a kúšú (ťah rodičov?). Skvele vykreslený záporák Cruela, ktorá si to na konci zlízla a mne len tak zabúchalo srdiečko. Moja rozprávka detstva, tak ako je Mrázik rozprávkou detstva mojich rodičov. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vo svojej dobe by som asi neľutoval, ale ide o deväťdesiatkový prefabrikát pre deti a zopár dospelých s minimom humoru a otravným finále. Glenn Close je v hlavnej úlohe dokonalá, akoby sa pre túto úlohu narodila, na nej sa ale celý film postaviť nedá. Réžia je mdlá, atmosféra aspoň v centre Londýna ujde, tmavé finále, ako zase spomínam, ale u mňa všetko zabilo. No a inokedy krásna Joely Richardson s týmto divným účesom mi tiež netrhala žily. ()

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Film pro celou rodinu na odpočinkové odpoledne. Americká pohádka, trochu navazující svým stylem na Sám doma. Taková klasická disneyovská zábava. docela sem se u toho bavil. Z celého filmu mi v hlavě utkvěla hlavně trojice padouchů v čele s excelentní Glenn Close, která si to nejspíš hodně užívala a dvojicí ňoumů Hugh Laurieho a Marka Williamse. Jeff Daniels byl vynikající. Jinak dokonalá práce se zvířaty. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (36)

  • Počítačová hra s dalmatíncami v hlavnej úlohe s Cruellou ako hlavným záporákom na základe úspechu filmu skutočne vyšla. V roku 1997 Disney vydal hru "101 Dalmatians: Escape From DeVil Manor" na počítač a finálny level má presne tú podobu, ktorá je odprezentovaná vo filme. (matthew.17)
  • Na natáčení byl přítomen zvěrolékař. Pejsci byli 2 týdny v izolaci, aby něco nechytili. I pak se ve studiu a všude, kde se natáčelo, dbalo na přísnou hygienu. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené