Reklama

Reklama

101 dalmatíncov

  • Česko 101 dalmatinů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Roger (Jeff Daniels) navrhuje počítačové hry, Anita (Joely Richardsonová) navrhuje luxusnú módu v salóne démonickej Cruelly De Vil. Bez pričinenia svojich psov by sa tí dvaja v obrovskom Londýne nikdy nezoznámili. Rogerov dalmatínec Pongo sa však na prvý pohľad zamiloval do Anitinej dalmatínky Perdity, a hoci jeho vzplanutie spočiatku prinieslo majiteľom niekoľko roztomilých nepríjemností, ako napríklad jesenný kúpeľ v jazierku uprostred parku, všetko sa rýchlo na dobré obrátilo. Zaľúbenie v sebe totiž našli nielen dalmatínci, ale aj Roger s Anitou. Je po svadbe. Kým Anita je ešte len tehotná, Perdy už povila kopec roztomilých šteniatok. Vtedy do ich pokojného života razantne vstúpi zradná a diabolsky zlá Cruellla (Glenn Closeová). Už dávno stratila zdravý rozum a namiesto srdca má pravdepodobne kus chladného mramoru. Od istého času je posadnutá zvrátenou túžbou po kožuchu z jemných kožtičiek šteniatok dalmatíncov. A keďže Roger s Anitou jej odmietli novo narodených miláčikov predať, poslala Cruella svojich dvoch prihlúplych poskokov, aby fľakaté omrvinky uniesli priamo z pelechu. Diabolská Cruella má teraz už deväťdesiatdeväť šteniat, čo jej bohato stačí na kožuch aj s vlečkou. Kým si hrôzostrašný zabijak brúsi nože na šteniatka, aby im zodral kožu, zasneženým vidiekom sa medzi domácimi zvieratami nesie zúfalé SOS. Predsa nenechajú povraždiť svojich roztomilých kamarátov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

helrohir 

všetky recenzie používateľa

V detstve som mal tento film veľmi rád, pretože okrem zaujímavého a miestami zábavného deja, som vždy pociťoval voči psom ako zvieratám osobité sympatie. Lenže keď som tento film nedávno znova videl, až také nadšenie ako v detstve som logicky nepociťoval, skôr naopak. Ale aj za nutnej dávky nostalgie nechám aspoň tri hviezdy. ()

Phillo 

všetky recenzie používateľa

Môj malý detský kult, pri ktorom spomínam na časy, keď som na tom bol v kine asi tak 4 krát. Pripomína mi to obdobie, kedy som asi jediný krát v živote chcel mať psa, až kým som sa nedozvedel, že dalmatínci sú zlí a kúšú (ťah rodičov?). Skvele vykreslený záporák Cruela, ktorá si to na konci zlízla a mne len tak zabúchalo srdiečko. Moja rozprávka detstva, tak ako je Mrázik rozprávkou detstva mojich rodičov. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 200.komentár. Scenárista John Hughes už robil také rodinné pecky ako Sám doma a tentoraz si vzal na paškál rodinnú klasiku 101 dalmatíncov (1961) a nechal natočiť jej hranú verziu. Film sa stal vtedy kasovým trhákom a to hlavne vďaka roztomilým šteniatkam, ale tiež vďaka neuveriteľnej kreácií Glenn Close, ktorá si svoju zápornú mrchu náležite vychutnala. Film sa dočkal pokračovania. Napriek tomu, že sa jedná o rodinnú snímku mierenú detskému publiku, tak dokáže veľmi dobre pobaviť a psíkovia sú navyše roztomilí. Slušné spracovanie komédie a je to skrátka legendárna disneyovka v ktorej Gleen Cloes exceluje vo svojej roly Kruely De Víl. Inak príbeh slušný, atmosféra Londýna tiež, aj celkom slušný humor. V dnešnej dobe ale už nezaujme. ()

AriAries 

všetky recenzie používateľa

Před lety jsme na tom byli s rodinou v kině a od té doby jsem to viděl ještě asi dvakrát, ale pokaždé ještě v dětském věku. . Zachoval jsem si tak větší porci dětských dojmů a dodnes si je nepokazil těmi dospěláckými. Pamatuji si věrohodnou Cruelu v podání Glenn Close, jejíž krutost ke zvířatům mě jako milovníka zvířat vytáčela a nebýt za sklem obrazovky, skočil bych po ní a vyřídil to sám ;-) K tomu sympatický páreček Jeff Daniels a Joely Richardson se spoustou těch roztomilých štěňátek a dva přitroublí lovci štěňat ze kterých jsem po letech v Gregory Hausovi poznal Hugh Laurieho, který tak v naprosto kontrastní roli ukázal svou nejen hereckou všestrannost. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajn herecké obsadenie (Close, Laurie, Daniels), zo začiatku prijemní rodinný film ako je od Johna Hughesa (Sám doma, Beethoven) zvykom. Finále vyzerá dobre, zasnežené prostredie, starý ošupaný dom, kde chce Cruella svoj ďaľší čiernobiely kožuch, no škoda, že je záver zameraný viac na deti. No na druhú stranu, ako natočiť seriózny film s dalmatincami ? Ako jednohubka fajn. 60% - 3* ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (36)

  • Glenn Close zpočátku odmítla roli Cruelly kvůli problémům s rozvrhem, protože tou dobou zrovna hrála v divadle muzikál "Sunset Blvd.". Producenti následně nabídli roli Sigourney Weaver, která ale také odmítla. Tou dobou ale Close skončila své účinkování na Broadwayi, a když se jí producenti zeptali podruhé, nabídku přijala. (HappySmile)
  • Glenn Close (Cruella) trvala na tom, aby všechny kožešiny viděné ve filmu byly umělé napodobeniny. (fiLLthe3DD)
  • Aby se Glenn Close (Cruella) vůbec nasoukala do některých kostýmů, musela herečka nosit korzety – ty byly utaženy natolik, že herečku dělilo jen několik málo milimetrů od toho, aby omdlela. V některých kostýmech se pak nedalo ani sedět a způsobovaly Close bolest. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama