Reklama

Reklama

Lekár umierajúceho času

(seriál)
Československo, 1983, 6 h 9 min (Minutáž: 68–80 min)

Réžia:

Miloslav Luther

Predloha:

Vladimír Körner (kniha)

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrajú:

Petr Čepek, Milan Kňažko, Emma Černá, Miloš Nedbal, Rudolf Hrušínský, Martin Huba, Josef Karlík, Ladislav Mrkvička, Ilja Racek, Raoul Schránil, Jan Přeučil, Lubomír Kostelka, Jan Kanyza (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Podľa námetu Vladimíra Körnera zo života významného anatóma, učenca a politika slovenského pôvodu Jána Jessenia, pôsobiaceho v 17. storočí na pôde pražskej Karlovej univerzity. (RTVS)

Recenzie používateľa brooklyn73 k tomuto seriálu (1)

Lekár umierajúceho času (1983) 

Serial,kterych u nas nebylo natoceno mnoho. Netroufam si hodnotit hodnovernost historickych udalosti a sledu tak jak je muzeme v serialu spatrit. Celkovy pribeh je vsak fantasticky, neuveritelnym zpusobem nam priblizuje dobu , v ktere zil Jan Jessenius. Hudba skvela taktez. Na mne zapusobilo navozeni atmosfery "morove Prahy", nezapomenutelne. Chvili mi trvalo nez jsem si zvyknul na slovensky dabing,uprednostnoval bych cestinu.Obzvlaste kriklave mi to prislo u Rudolfa Hrusinskeho ci Petra Capka,ktereho sice zdarile daboval Milan Knazko avsak rozdil byl patrny. Pan Knazko ve filmu take hral jakozto kat Mydlar , v teto sve roli byl vsak take dabovan a to Igorem Cillikem. "V Cechach hovorite? Tak to som dobre..." ()

Reklama

Reklama