Reklama

Reklama

Zúfalé manželky

(seriál)
  • Česko Zoufalé manželky (viac)
Z nakrúcania 5 - Eva Longoria
Dráma / Komédia / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvorcovia:

Marc Cherry

Hrajú:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(180)

Obsahy(1)

Je to možné? Mary Alice Young (Brenda Strong) vyzerá tak šťastne. Nádherný dom na predmestí, spoľahlivý manžel, dieťa a mnoho ďalších vecí. Toto všetko sa rozhodla zanechať? Zdá sa, že áno, ale človek by tomu najradšej neveril. Lenže o pochybnostiach nemôže byť ani reči vo chvíli, keď táto žena ukončuje svoj na prvý pohľad šťastný život výstrelom revolvera. Lenže akokoľvek je to netradičný úvod, táto postava sa s divákmi rozhodne nelúči. Práve naopak. Bude to práve Mary Alice Young, ktorá nás bude sprevádzať po tomto malebnom predmestí a zoznámi nás nielen s jej rodinou, ale aj so susedmi a najmä s jej priateľkami. Iba vďaka jej teraz už nadprirodzenej schopnosti sa dostaneme do diskrétnych zákutí, ako sú spálne alebo toalety. A iba vďaka nej sa dozvieme veci, o ktorých nemajú tušenia ani tí, ktorých sa to najviac týka. Nazrime teda do životov jej piatich najlepších priateliek a spoznajme ich skutočné životy... Mimoriadne úspešný seriál televízie ABC získal tri zlaté Glóbusy, päť cien Emmy a mnoho ďalších cien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Z nakrúcania 5 - Eva Longoria

Recenzie (572)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jestli se mě jenom dotkneš, porodím to dítě hned teď a utluču tě s ním." Mám pro strach uděláno, ale Zoufalek se trošku bojím. Proto jsem je vždy sledoval s nabitými kolty v rukou a s vytyčeným koridorem pro ústup, kdyby chtěly projít obrazovkou za mnou. Ovšem při dodržení těchto a dalších utajených bezpečnostních opatření, jsem se vždy dokázal s těmito potvůrkami pobavit. ()

A_FISH 

všetky recenzie používateľa

Skutečně nikdo nevidí, že je tenhle seriál špatnej ? V mfplus uvadí jistý Jindřich Göth (prý kulturní redaktor - haha), že se jedná o kombinaci Twin Peaks a Americké krásy .... tak z tohohle přirovnání je mi skutečně na blití ... rádoby zajímavé a vtipné historky "ze života" v podání vysušených tresek (díky betelgeuse) určené pro vypatlaný mozky zmasírovaný nováckýma a prima seriály, pro paničky, který si sněj o tom, jaký by to asi bylo mít taky pěknej dům a zažívat ty "strašně zajímavý dobrodružství" .... bleeeeeeeeee ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

človek sa musí zmieriť s tým, že televízia získava postupom času nielen na popularite, ale aj na moci a že seriály už nie sú tým, čím bývali - technika (či už po stránke obsahovej, formálnej, hereckej, vizuálnej) sa zdokonaľuje, napreduje a väčšina seriálov v posledných 5, 6 rokoch naberá naozaj vysoké obrátky. Okrem 24, Lost, Prison Break, rôzneho množstva krimináliek patrí k "moderným" seriálom aj úspešný a nesmiernej popularite sa tešiaci seriál "Desperate Housewives". Už fakt, že seriály je rozprávaný piatou členkou susedského "gangu" manželiek, ktorá sa v prvom diely zasamovraždila, nie je v seriáloch bežný. Prostredie - americké predmestie s bielymi plotmi a zelenými trávnikmi nie je ničím zvláštnym, ale na rozdiel od rôznych moralizátorských seriálov pre rodiny a mládež, ktoré sa odohrávajú na podobnom pozadí, tu sa k prostrediu pristupuje akosi nadnesene. A vo všeobecnosti seriálu nechýba humor, často-krát nadsázka, mierna irónia a človek sa môže nielen skvelo pobaviť (konečne bez použitia umelého smiechu - naposledy bol podobným kúskom azda Ally McBeal, lenže tam hrozilo pri vysokej sledovanosti, že jednotlivé excentrické či neurotické typy hrdinov vám začnú liezť na nervy) a predovšetkým sa pokochať na ústrednej štvorici - tí casting directors odviedli skutočne skvelú prácu, takmer každý si príde na svoje (chýba tam ešte mladučká japonka a bacuľatá černoška :). Nie som seriálový typ, na seriály nemám čas (a zatiaľ ešte ani chuť - čo sa však vplyvom nového trendu v tejto oblasti možno mení) a preto aj tento seriál pozerám len sporadicky, keď si spomeniem a mám príležitosť, ale je to JEDINÝ seriál, ktorý si aspoň príležitostne pozriem (Simpsonovcov nepočítam a Twin Peaks a Monty Pythoni nikde nebežia) takže dávam (zatiaľ) asi najvyššie možné seriálové hodnotenie TRI * * * PS: Eva longoria vyhrala tohto roku v magazíne MAXIM anketu (tuším) 200 najsexi žien showbiznissu právom. Aj keď musím priznať, že moja favoritka je Teri Hatcher - tá žena, čím je staršia, tým je viac sexy. Neuveriteľné . . . ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

První moderní seriál, který se mi kdy dostal do ruky. Pamatuju si, že jsem tenkrát obě dvě série sjela během nějakých čtrnácti dní, ne-li rychleji a div jsem si u nich neukousala nehty. Každý díl si drží určitý standard, má něco do sebe a vyplivne nějakou tu peprnou hlášku, u níž se cynicky pousměju a dostanu chuť na další díl. Některé epizody navíc až překvapí svou nadprůměrností a já na ně s chutí vzpomínám, kupříkladu supermarket ve třetí sérii, tornádo ve čtvrté, rozlučka s Eddie (she was my favorite) v páté (podle mě zatím nejslabší série, možná i proto, že vzala pět let takovým hopem). Dnes jsem začala sledovat šestou sérii, tak uvidíme, co nám krom Mattyho McKibbena z Awkward přinese (ačkoli striptérka Robin je taky skvělý tah) :) Zatím za prvních pět sérií 80% Edit 29.12.2012 - seriál dokoukán komplet, osmou sérii považuji za nejslabší (nezajímavé zvraty a ještě jich je pomálu, už jen recyklace předchozích sérií). ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Dnes už veľkému zárezu na pažbe klasickej tvorby televízie minulej dekády som sa, prirodzene, vyhýbal. Najmä teda kvôli predsudku, že pôjde o identickú žumpu a dno všetkého možného, dna kalibru Sex and the City. Ako veľmi som sa len mýlil. Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že megahit od ABC s názvom Desperate Housewives je len stoosemdesiat-epizódovou prehliadkou pôvabu opojného vizuálu mladej Evy Longorie v najlepšej forme, jej dlhých karamelových nôh a nekonečnej zbierke ultrasexy lodičiek, no v realite ide skôr o stotridsať-hodinový scenáristický poklad (možno ľahko zveličené), najmä prvá séria, pretkaná veľkým množstvom rozličných kreatívnych nápadov, kde sa podarilo aj tie najmdlejšie situácie z bežného každodenného života natočiť zaujímavo, aj s kvapkou napätia, zvedavosti a očakávania, čo sa nakoniec udeje. Desperate Housewives je portrét paranoje a skazenosti idylického predmestia po vzore American Beauty, i keď musím uznať, častokrát až s karikatúrnym presahom, úplným odtrhnutím od reality a racionality na úkor dramatizácie a zábavnosti epizód. Každá séria na poli 24 epizód rieši novú záhadu, s ktorou sa ústredné kvarteto musí potýkať. Je to taký zaujímavý trojitý mix serializovaného a epizodického formátu zabalený v opaku antológie (fakt som nenašiel správny výraz), s ktorým som nadmieru spokojný. --- Do "záznamu" by som tiež rád chcel uviesť – s ničím, čo sa na obrazovke za posledných 50 epizód udialo, som nesúhlasil a/alebo sa nestotožnil. S akýmkoľvek rozhodnutím, konaním či úvahami a názormi postáv. Prečo to hovorím? Marc Cherry je zrejme jediný showrunner, ktorému sa podarilo jeho tvorcovským umom presvedčiť ma, aby mi vyššie uvedené zásadne nevadilo ani raz. A Neal McDonough highlightom možno nielen piatej série, ale aj seriálu vôbec. --- (27.1.2023) Sumár po 5 mesiacoch a 130 epizódach: Aj napriek už povedanej skutočnosti, že som sa prakticky nestotožnil so žiadnym konaním ktorejkoľvek z postáv a spravidla ani s ich myšlienkovými pochodmi, musím konštatovať, že sa jednalo o naozaj krásnych 5 mesiacov strávených v spoločnosti kompletne iracionálneho osadenstva Wisteria Lane na predmestí Fairview. Netuším, či sa sem ešte niekedy vrátim, no ako poznám svoje dementné ja, určite ešte raz áno. Z nostalgie určite áno... #1 Flashback 16. epizódy 8. série... genialitka <3 (S1 4.8.2022-30.8.2022) (S2 - 30.8.2022-19.9.2022) (S3 - 20.9.2022-1.11.2022) (S4 - 1.11.2022-8.11.2022) (S5 - 19.11.2022-28.11.2022) (♪♫ S6 - 1.12.2022-14.12.2022) (S7 - 2.1.2023-17.1.2023) (S8 - 18.1.2023-27.1.2023) "You should never be too impressed by people with good manners. And don't be too offended by someone who's openly rude, because they may be that way for the nicest of reasons." ()

Galéria (2 885)

Zaujímavosti (74)

  • Scenárista dal za úkol Stevenu Culpovi (Rex Van De Kamp), aby vymyslel pro svoji postavu fetiš. Culp vymyslel, že Rexe budou přitahovat ženy převlečené za muže. To ovšem neprošlo. (draculca)
  • Susan (Teri Hatcher) ukazuje Mikeovi (James Denton) futra, na kterých údajně kreslila výšku svých dětí při různých událostech - např. výšku Julie (Andrea Bowen) v den, kdy nastoupila do školky. Dům, ve kterém žije, jí však koupil bývalý manžel Karl až poté, co její původní dům podpálila Edie Britt (Nicollette Sheridan), Julie tedy v tomto domě vyrůstat nemohla. (simellei)

Súvisiace novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Reklama

Reklama