Reklama

Reklama

Keď Don Bosco začal pôsobiť ako kňaz v talianskom Turíne, spoznal bezútešnú životnú realitu chudobnej mládeže. Mnohí nemali strechu nad hlavou, kradli, hanbili sa vstúpiť do kostola a čakala ich neistá budúcnosť, ktorá často končila vo väznici, či na popravisku. Don Bosco zistil, že pomoc týmto mladým ľuďom je jeho poslaním. Napriek nedôvere okolia prenajal dom, aby sa mal s nimi kam uchýliť a kde ich učiť. Príbeh vzniku saleziánskej rodiny nebol ľahký, ale presvedčenie a úsilie Dona Bosca vytrvalo a prináša svoje ovocie dodnes. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (26)

Anduril 

všetky recenzie používateľa

Ako Salezián dona Bosca asi nemôžem nič zlé napísať. Kecám. Film je dosť dlhý. Ale historicky veľmi verný. Pekne motivačne natočený a páči sa mi aj slovenský dabing. Proste don Bosco nebol žiadne Béčko a tento film si fest zaslúži. Ak sa k nemu dostanete a máte chuť aj na nejakú hĺbku, tu ju určite nájdete. Je to film však aj o Bohu, tak aby Vás to neprekvapilo. Pekné pozeranie. ()

Lord.Speedr 

všetky recenzie používateľa

Nádherně zfilmovaný příběh o Donu Boscovi, který se snaží pomoci dětem, dát jim nový domov a naučit je slušnému chování. Jsou tam i takový, kteří se ho pokouší zastavit a zmařit jeho dobré plány. Má problém i s některými mládežníky, kteří ještě nevědí jak se rozhodnout, zda budou krást a chovat se jako zvěř, budou ochotni jít do vězení a nebo se přidají na stranu světla Dona Bosca.... ()

Reklama

argentina 

všetky recenzie používateľa

Ano, hraje to trochu na city, ale přesto je to jeden z nej filmů, co jsem kdy viděla, podle mě to zpracovali přesně tak, jak si velikán Don Bosco zasloužil, nádhera. Tento film je skvělá alternativa oproti všem těm krvelačným či romantickým bezduchostem, je to film, který zapůsobí, který člověku rozsvítí světlo v duši, i nevěřícímu člověku. A co budu vykládat o Flavio Insinna, úžasný výkon! Díky za něj! Kdo se film teprve chystáte shlédnout, určitě neudělejte tu blbost, že byste se dívali s dabingem, italština a Flaviův hlas vás zamiluje! Bez originálního zvuku to není zdaleka ono, to je jasné u každého filmu, ale tady to dvakrát podtrhuju. ()

Scraffy 

všetky recenzie používateľa

Ale hej, mne sa to páčilo. Don Bosco je svätec, čo sa mu už nikdy nezoberie a cez to aj tento jeho film nie je prekvapivo nudný. Ide z neho príjemná energia a spoločne s dobrým obsadením je to pastva pre oči. Samozrejme ale, že príbeh nemôže sadnúť každému. U mňa nadpriemer. Len keby to bolo kratšie. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

TV forma, ale hlavná myšlienka zachovaná. Komu by už mohol vadiť tento muž? No podľa jeho životopisu každému. Od hulvátov na ulici až po cirkevných hodnostárov. Asi preto si vyslúžil svätosť. Na rozdiel od dnešných prelátov, ktorí vyzývajú k očkovaniu do nemoty a chránia sa pomaly štítmi a armádou, on chodil pomáhať nemocným na mor. Bez ochrany, len s vierou. Súbor jeho snov pre veriacich: https://jezismaria.weebly.com/svaty-bosco-a-sny.html#_Toc1015195 ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Flavio Insinna (Don Bosco) a chlapci, o které se ve filmu stará, museli držet dietu, aby vypadali věrohodně. Film totiž znázorňuje 19. století a Don Bosco se tehdy věnoval chudým a hladovým klukům z ulice. (honeja)
  • Flavio Insinna (Don Bosco) přistupoval ke své roli s velkou pokorou. Tvrdil, že si je vědom, že tak velkou a svatou osobnost určitě nedokáže znázornit dokonale. Spoustu času strávil studiem. Nechtěl Dona Bosca znázornit jako „svatouška“, podle něj byl Don Bosco hlavně mimořádný člověk, který netušil, že jednoho dne bude svatořečen. (honeja)
  • Když Lodovico Gasparini dostal nabídku režírovat film o Donu Boscovi, tak měl velkou radost. Jeho otec byl totiž vychováván salesiány, a i když o Donu Boscovi nikdy nemluvil, tak svého syna vychovával jeho stylem. (honeja)

Reklama

Reklama