Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o tom, ako roku 1966 legendárny texaský basketbalový tréner doviedol prvé mužstvo bez jediného belocha k víťazstvu v národných majstrovstvách vysokých škôl proti bigotným úradujúcim majstrom. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

BUD-SFIS 

všetky recenzie používateľa

Filmy ze sportovniho prostredi jsou pro mne vzdy necim pritazlive a jeste k tomu se jedna o basket. Vyvazeny film o nejvetsim prelomu v basketbalove historii a zapojeni cernosskych hracu do hry. Zadne prehnane pouzkazovani na minulost a jak to meli cerny hraci tezke a na druhou stranu kvalitni sportovni zabery. ()

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Basketbalové, historické, průkopnické, černošské, nadřazené, silné × silné kecy a proslovy. Zajímavé drama z palubovky, kdy se v basketbalových týmech vysokých škol poprvé objevovali jako hráči černoši, následované jejich zesměšňováním, vedoucí až k fyzickým napadením a vyhrožováním. To by nebyla samozřejmě Amerika, aby se neříkali silné řeči a srdceryvné projevy. Jinak fajn, pohoda, v realitě trenér asi borec, protože neuhnul ani když vyhrožovali jeho ženě. ..teda některý tríčky jsem uměla už v přípravce, ale což.. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Tak nakonec vcelku dobrý sportovní film. Je pravda, že příběh mohl být trochu zamotanější, hudba taky nic extra, ale uteklo to rychle, působilo to uvěřitelně a hlavně jsem se nenudil. Jediné čeho se trochu bojím, že co nevidět se mi vymaže z hlavy. Obávám se, že za to může absence silnějších momentů a lepší hudby. No uvidíme, hodnocení bych viděl na 70% a s hvězdičkama asi budu pro tentokrát šetřit. ()

Faye 

všetky recenzie používateľa

.... „ Chceš říct, že nějaký černoši budou budoucností basketballu? Dokážeš si to představit?“ A z toho jsem měla velkou obavu, bála jsem se, že film bude hlavně o rasismu, o rasismu a o rasismu. A musím konstatovat, že dramatickým okamžikům na dané téma se samozřejmě nevyhnul. Jsou tady i vypjaté situace plné patetických slov, ale naštěstí je to hlavně o touze vítězit. Normální kluci, které trenér posbíral po všemožných dvorcích a všichni tak ( včetně trenéra) dostali možnost vyhrávat a vůbec nebylo důležité, že ta šance se vyskytla kdesi ve Vidlákově v Texasu. Cesta ke slávě je podaná s jistou lehkostí, vtipem a nechybí ani skvělá hudba. Takže ve výsledku dokáže zaujmout i člověka, který si basketball ještě nikdy v TV nepustil a ani to nemá v plánu, což jsem např. já :- ). ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

V momentě, kdy sledujete film o hře, kterou milujete, a v ruce držíte podepsané karty šesti ze sedmi hráčů, kteří se v památném finále NCAA objevili (Orsten Artis, Nevil Shed, David Lattin, Willie Cager, Harry Flournoy, Willie Worsley), dostává film úplně jiný, osobnější náboj. Navíc casting naprosto brilantní. Delší komentář snad někdy později. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v americkom štáte Louisiana, no filmári navštívili aj texaské El Paso či Tucson v Arizone. (MikaelSVK)
  • Do úlohy trénera Dona Haskinsa bol pôvodne nominovaný Ben Affleck, ale odmietol ponuku, kvôli prekrývaniu termínov natáčaní. (erapo)
  • Skutočný Don Haskins si taktiež zahral v tomto filme. Môžete ho vidieť ako stravníka pri pulte reštaurácie, v ktorej zbijú Nevila Sheda a strčia ho do záchodu. (erapo)

Reklama

Reklama