Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýčko Gary (Brian Cox) a hromada dlhov donúti roztomilého smoliara Stevea Barkera (Johnny Knoxville), aby sa uchýlil k strýkovmu plánu takému šialenému a zavrhnutiahodnému, že by dokonca mohol aj fungovať. Bude predstierať mentálnu retardáciu, prenikne na nadchádzajúcu olympiádu pre postihnutých, domov privezie zlato a strýkovi zabezpečí veľkú výhru zo stávky! Lenže nakoniec sa stane to, s čím Steve nerátal – súperi celý jeho podfuk prekukli. Steve však vďaka nim precitne a uvedomí si, že chce zdolať oveľa väčšiu výzvu – stať sa lepším človekom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (216)

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Tak oficiální text distributora slibuje, že bych se měl u toho neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky. Já jsem ovšem při těch závěrečenejch titulkách byl docela otrávenej z toho nechutnýho moralizování. Jinak komedie to neni špatná. Hlavně ze začátku jsem se u toho docela zasmál, ale ty debilní konce, kde prostě nesmí chybět nějaký vážný poučení, už mě v komediích fakt serou. Zkazilo mi to dojem z celýho filmu - 3 hvězdičky. ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

POZITÍVA: prekvapivo dobrý Knoxville, ktorého postava je akoby písaná na telo Jimovi Carreymu, či Adamovi Sandlerovi, avšak oni už dnes kopú za inú ligu. Na rozdiel od tých dvoch megahviezd, však Knoxville netlačí zbytočne na pílu a nesnaží sa film ukradnúť pre seba, ale dodáva svojej postave aj sympatie. Ďalej je tu zábavný a vždy iný Brian Cox (čo robí v takejto taškarici tento herecký chameleón?). A v neposlednom rade sympatickí predstavitelia Knoxvillových mentálne postihnutých kamarátov, ktorí sú na plátne mimoriadne bezprostrední. NEGATÍVA: popri nejednej podarenej vtipnej scéne sa vyskytujú aj mnohé, ktoré vyznejú do prázdna. Tým pádom je tu aj nemálo hluchých a nudných miest. Taktiež by som k negatívam pripísal aj neoriginálny a opäť typicky hollywoodsky, moralizujúci scenár a dopredu jasný finiš. VERDIKT: komédia, pri ktorej som neutrpel psychickú ujmu a neľutoval som obetovaný čas. O pár rokov v televízii si ho znovu rád pozriem. ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že tu čtvrtou hvězdičku dávám jenom kvůli Knoxvillovi, který je překvapivě dobrý herec i když si nerozbíjí držku golfovým vozíkem. Jinak to byla naprosto průměrná komedie se scénářem, který už člověk viděl asi v padesáti jiných filmech a tak se zasměje jen občas a překvapen není vůbec. Na jednoduché zabití času optimální. 70% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne ne zas tak super idiotsky, jak by se z nametu mohlo zdat. Nicmene pribeh jede podle naprosto jasnejch koleji, ze mi uz od zacatku bylo jasny, ze se mam tesit na nakej ten dojemnej moralizujici konec a taky ze jo. Jinak vetsina vtipu tezi z toho, ze se Knoxville chova jak hovado, coz ani nemusi moc hrat, takze je v roli fajn a pak to tezi z velkyho vyskytu retardu, ale precejen je to cely pojmuty hodne zlehka, aby film nahodou nebyl nejak kontroverzni, nebo si nemoh nekdo stezovat. Celkem pohodova zabava na jedno skouknuti. ()

Litsarch 

všetky recenzie používateľa

Naprosto dokonalá odreagovačka u které bych chtěl poznat scénáristu, protože takovoudle magorovinu nemůže vymyslet normální člověk, ale přinejmenším stejný blázen jako ti herci, kteří někteří byli takový postihové, že jsem nevěřil a řval smíchy na celé kolo... Některé naprosto odbourávající hlášky, scénky a všechno... xD ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (8)

  • Film měl jít do amerických kin už v roce 2004, ale byl pozdržen vedoucími studia, protože se jim nelíbil obsah. (HappySmile)
  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené