Reklama

Reklama

Rivali pod červeným slnkom

  • Česko Rivalové pod rudým sluncem (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (185)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Povedený western, kde jsou dostatečně zajímavé postavy na to, abyste s nimi udrželi svou pozornost. Charles Bronson je ten správný chlap, s kterým chcete projít pustinami, ale teprve s Toshirem Mifunem dostává ještě další náboj. Alain Delon vystřihnul pohodového grázla a ženské představitelky jsou prostě nádherné. Jednoduché, ale nikoli špatné. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Westerny nemám moc rád, takže na ně prakticky vůbec nekoukám. Tady jsem udělal výjimku kvůli Bronsonovi a Delonovi a nic moc jsem od toho nečekal. Nakonec mě to docela bavilo, akorát mě trochu překvapilo, že Delon měl jenom vedlejší roli. Ale Bronson a jeho japonskej společník mě celkem dokázali pobavit. Je to teda poněkud naivní, ale to holt k westernům asi patří. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Revolver, meč?...Smrť je iba smrť..."Super hviezdne obsadenie a spojenie západnej a východnej kultúry sľubuje zaujímavé dobrodružstvo. To nakoniec i dostaneme a na cestu za pomstou, peniazmi a zlom, ktoré stelesňuje A. Delon sa vydávajú Ch. Bronson a T. Mifune. Neskôr sa k nim pridáva dlhonohá a pôvabná U. Andress. Ich vzájomná cesta je nechcená, vynútená, ale o to silnejšie priateľstvo sa medzi nimi postupne buduje. O ceste k nemu (a peniazmi!) je tento film. Humor, ktorý je postavený predovšetkým na odlišnosti kultúr mi sedel. Čo je viac, revolver alebo meč? Kto je viac, samuraj alebo kovboj? 70%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Hodně neobvyklý western, který ale dokáže chytnout, pobavit a 130 minut nenudit a to je z mé strany hodně neobvyklé, protože u westernů já většinou dlouho nevydržím. Jenže sledovat Charlese Bronsona spolu se samurajem Toshirô Mifune určitě stojí za to. Do toho se připočte stará francouzská garda v podání Alaina Delona a nemůžu být jinak než spokojený. Sice na tomto filmu co se příběhu týče není nic zvláštního, ale představíte si tyhle tři herce v jednom filmu a hned Vás to musí zarazit, mě teda zarazilo a nakonec také překvapilo, jak dobrý film se z toho nakonec vyklubal. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Čo si budeme hovoriť. Terence Young nijakým majstrom spaghetti westernu rozhodne nebol. Jeho žánrový príspevok je nanajvýš priemerný, kultúrne rozdiely vo filme povrchné a z nich ťažiaci humor plytký, postavy na báze klišé archetypov ploché a zápletka snáď ani nemôže byť obohranejšia, pokiaľ neberieme v úvahu prítomnosť samuraja na Divokom západe.. Kamera ani hudba neoslnia a skutočným klasikám nesiahajú ani po špičky jazdeckých čižiem. Je to ale problém? Ani v najmenšom. Celé to totiž stojí a padá na vzájomnom prechcávaní sa troch westernových karikatúr, ktoré charizmatická trojica Charles Bronson, Toširó Mifune a Alain Delon posúvajú na vyššiu úroveň. Popri nich sa dá preniesť sa so zdvihnutým obočím ponad logické kiksy a chyby ako náhodné zhmotnenie sa zbraní či jedla, ktoré so sebou predtým postavy zjavne nemali. Čiže áno, skutočne mi tentoraz stačí trocha streľby, sekania mečom a pohľad na odhalené prsia Ursuly Andress. Na nejakú objektivitu sa môžem vykašľať :-) Guilty pleasure ako hrom. 75% ()

Galéria (184)

Zaujímavosti (4)

  • Japonský velvyslanec zmiňuje císaře jménem Mikado. Toto slovo ale v japonštině existovalo až od roku 1880, zatímco děj filmu je zasazen do doby o deset let dřívější. (Hans.)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama