Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1972 obdrží vojenská základna ve Vietnamu rádiové hlášení od vojenské čety, která byla prohlášena za nezvěstnou. Zkušený veterán Choi Tae-in je pověřen, aby vedl skupinu osmi vojáků a ztracenou četu našel. Skupina je vyslána na místo zvané R-Point. Po překročení hranice tohoto území se však začnou dít velice divné věci a zdá se, že vojáci jsou čímsi ovládáni. (TomikZlesa)

(viac)

Recenzie (26)

drackula 

všetky recenzie používateľa

Filmy z armádneho prostredia mám rád a aj R Point ponúkol tú pravú atmosféru vojnového konfliktu. Príbeh vsadil od začiatku najmä na budovanie mrazivej a pochmúrnej atmosféry, čo sa mu samozrejme darilo avšak z ohľadom na minutáž len atmosféra nestačí. Dianie sa skoro vôbec nezamotáva a preto logicky nemôže prísť k očakávanému a šokujúcemu rozuzleniu. Nádych mysterióznej neistoty a psychického teroru bol evidentný, ale chýbala tomu štava a aspoň minimálne napredovanie. Trochu nepríjemné boli aj miestami dosť neprehľadné scény. 60% ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Zpracováním a dějem R Point trochu připomíná Predátora, tísnivou atmosférou kupříkladu americkou duchařinu Dead Birds. Nutno poznamenat, že nejde o duchařskou vyvražďovačku, ale spíše o zajímavý psychologický thriller, v němž "divné" okolnosti a úkazy působí na vojáky více, než by bylo zdrávo... Jen mne malinko rozlítostnilo, že film využil veškerého svého slibného potenciálu jen zčásti a je jen slušný a ne vynikající. 7/10 ()

Reklama

Eles 

všetky recenzie používateľa

R-point je pro mě záhada. Dobré chvíle se střídají se špatnými, přeskakuje mezi žánry bez ladu a skladu a zápletka je sice velice jednoduchá, jenže komplikovaně natočená. Přišel jsem, viděl jsem a mám smíšené pocity. Jedno je jisté, znovu ho v nejbližší době vidět nechci, ale zároveň nemůžu říct, že to je špatný film... ()

system 

všetky recenzie používateľa

O filmu jsem nevedel zhola nic, takze jsem ze zacatku mel pocit, ze sleduju korejskeho Predatora:-). O to vetsi prekvapeni bylo, ze se z R Point vyklubal ducharsky thriller. V podstate jde o kvalitni snimek kombinujici vicero zanru, bohuzel hodnoceni srazi nezvladnuty konec a pocit, ze z toho filmu slo vymacknout jeste vic! ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý horor z juhokórejskej produkcie. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa počas vojny vo Vietname, kedy armáda zachytí signál nezvestnej jednotky, ktorej členovia mali byť mŕtvi a tak je na miesto vyslaná iná vojenská jednotka, aby ich našla. No o tomto mieste známom ako R-point kolujú rôzne legendy o prekliatí, o čom sa jednotka aj presvedčí a tak musia vydržať, kým príde záchrana. Spracovanie je celkom slušné, film sa s ničím nezdržiava a tak už po pár minútach je jednotka vyslaná na záchranu, čo oceňujem, síce ma mrzí, že sa prakticky celý film odohráva na jednom mieste, vojaci len obsadia budovu na danom území a už sa odtiaľ na väčšiu vzdialenosť nepohnú, ale aj tak sa je stále na čo pozerať, viacero prvkov je dostatočne zaujímavých a záverečná polhodina sa nadmieru vydarila, je z celého filmu najlepšia. Po stránke klasických hororových prvkov som spokojný, síce napätie nie je moc výrazné, jedine záver je napínavejší, ale páči sa mi atmosféra, ktorá nie je až tak hustá, ale celý čas si drží slušnú úroveň. A čo sa týka samotných hororových scén, tak o tie tu ani až tak moc nejde, prakticky celý čas sú to len také maličkosti, ale zaujímavé, no ten záver je už výraznejší a celkovo dobre podaný. Herecké obsadenie je na tom dobre, potešia hlavne Kam Woo-Sung a Son Byung-Ho, ale nesklame ani zvyšok. Réžia a technická stránka sa ešte dali vylepšiť po viacerých stránkach, ale aj takto je to nadpriemerná úroveň. Som spokojný, určite sa z toho dalo získať aj viac, ale aj tak je R point slušný horor, ktorý ani nemá čím výraznejšie sklamať. 74% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává ve Vietnamu, byla většina scén natočena v Kambodži. (Raztubyl)
  • Opuštěna francouská plantáž z filmu je ve skutečnosti hotel ve francouzi postaveném městě Kosthany Phnom Bokor na jihu Kambodže. To se začalo stavět roku 1921 a bylo kompletně opuštěno, když se k moci dostali Rudí Khmérové. Poté, co do Kambodže v roce 1978 vtrhly vietnamská vojska, se v Bokoru schovávaly zbytky vojsk Rudých Khmérů, a to až do roku 1990. Kromě Ai Pointeu se v ruinách města natáčely i závěrečné scény filmu City of Ghosts (2002) (Raztubyl)

Reklama

Reklama