Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Western o pomste, ktorá sa stala posadnutosťou, a tenkej hranici medzi dobrom a zlom.  Po násilnej smrti svojej milovanej manželky, ktorú spôsobili štyria neľútostní banditi sa život Jima Douglasa (GREGORY PECK) radikálne zmení. Túži len po jedinom po pomste. V mestečku Rio Arriba majú popraviť štyroch banditov, odsúdených za lúpežné prepadnutie. Jim, ktorý sa tam stretol so svojou starou láskou Josefou Velardeovou (JOAN COLLINSOVÁ), je presvedčený, že sú to vrahovia jeho ženy. Zločincom sa podarí z väzenia ujsť, a tak Jim zhromaždí skupinu mužov a na ich čele banditov prenasleduje. Až pri stretnutí s posledným z nich, indiánom Lujanom (HENRY SILVA), si Jim uvedomí, že ak nechce byť rovnaký, ako tí, ktorých prenasleduje, nemôže brať spravodlivosť do svojich rúk...
Netypický, drsný a svojím spôsobom psychologický western, ktorý zaujme nielen fanúšikov žánru, nakrútil slávny režisér Henry King podľa rovnomennej literárnej predlohy Franka O´Rourkea, ktorú do podoby scenára previedol Philip Yordan. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Bravados vyniká obrazově impozantními, rozmanitými exteriéry z mexických provincií Michoacán a Jalisco. Tam filmaři našli úchvatné rozlehlé pláně, kaňony, vodopády a lesnaté hory, kterými vedli fiktivní stopování padouchů skupinou dobrovolníků z malého městečka Rio Arriba. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Jeden z prvních filmů natočených barevným procesem pod značkou De Luxe. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Franka O´Rourka. (Terva)
  • Přírodní záběry byly natočeny v Mexických oblastech jako jsou Michoacán nebo Jalisco. (Terva)
  • Albert Salmi dostal za roli Eda Taylora od National Board of Rewiew cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. (Terva)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (viac)

Reklama

Reklama