Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kyle Prattová (Jodie Fosterová) prežíva na ceste z Berlína do New Yorku najhoršiu nočnú moru každej matky – v rozľahlých priestoroch moderného Boeingu 474 sa bez stopy stratí jej šesťročná dcéra Julia (Marlene Lawstonová). Vdova, ktorú psychicky zničila nedávna strata manžela, sa zúfalo snaží neveriacej posádke lietadla, cestujúcim a neskôr i samej sebe dokázať, že nie je šialená. Kyle odmieta uveriť, že jej dieťa zmizlo bez stopy. Napriek tomu, že sa kapitán Rich (Sean Bean) aj letecký ochrankár Gene Carson (Peter Sarsgaard) snažia o tvrdeniach vydesenej ženy nepochybovať, všetky dôkazy smerujú k tomu, že jej dcéra na palube lietadla nikdy nebola. Nie je totiž na zozname cestujúcich a ani letušky si nespomínajú, že by ju videli na palube. Zúfalá Kyle nevie, komu môže dôverovať. Jej materský inštinkt jej však hovorí, že pravdu má ona. Je spolu s dcérou súčasťou nejakého sprisahania? Alebo je skutočne šialená a nerozlišuje realitu od svojich predstáv? Žene, ktorá sa odrazu ocitla celkom osamotená, zostáva jediné – pri pokuse o záchranu dcéry a vyriešenie tajomstva sa musí spoľahnúť iba na svoj vlastný rozum... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (406)

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Huh, tohle bylo něco. Trailer mě celkem navnadil a začátek vypadal docela nadějně, studené pohledy kamery, jakoby fincherovské průlety letadlem, dobře hrající Jodie. Jakmile se však scénář začíná zaplétat/rozplétat, postupně zjišťujeme, kdo je kdo a jaké jsou jeho pohnutky, a zváštěpak nesmyslnou překombinovanost záměru zlosynů a neskutečné díry ve scénáři, nezbývá než poslat film do vod nechtěných parodií. Když se tak zamyslím, je skoro škoda, že tam hraje Jodie Fosterová a že hraje tak dobře, být na jejím místě méně talentovaná (=přehrávající) kolegyně, mohla z toho být velice dobrá komedie. Ovšem i tak jsem se druhou polovinou filmu prořehtal a dostal se do stavu, kdy už mi přišlo směšné skoro všechno, nejvíce pak poselství, že tvrdá emerická žena staví tvrdá emerická letadla a nepřejte si ji nasrat. Ten výstup z kouře po výbuchu, pohledy do tváří těch, kterí nevěřili, podání tašky, omluva kapitána, to se musí vidět. Jinak má film slušnou kameru a režie taky není k zahození, kde však chybí alespoň trochu uvěřitelný a logický scénář, ani smrt nebere. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Na buzerovanie si nájdite iného Araba.“ Výborný, ukážkovo hitchcockovský námet o bezbrannom civilovi v neuveriteľnej situácii. Problém je v tom, že skvelý námet ešte nerovná sa skvelý scenár. Tajomný let vinou toho ku koncu šumí do poloprázdna. Čím viac nudných odpovedí na vzrušujúce otázky ponúka, tým divákov záujem viac a viac klesá. Nuž a kvôli priemerným odpovediam dostáva zabrať i logika. Napriek tomu dokázal skúsený nemecký režisér natočiť chytľavý mix fincherovky Úkryt a Cravenovho Nočného letu. Avšak v konečnom efekte kvalitatívne nedosahuje úrovne žiadneho z nich. Napriek tomu sa mu podarilo vybudovať v prvej polovici nádhernú napínavú staromódnu atmosféru. Na tom má najväčší podiel pôsobivá výprava obrovského lietadla (pôsobiaceho dojmom, že by sa doňho zmestili dve z Bairdovho Boeingu 747 v ohrození) a s citom, zvolené, inteligentné herecké obsadenie. Skúsený kapitán Sean Bean, rozvážny lietadlový policajt v utajení Peter Sarsgaard (s riadne divným vodnatým pohľadom) a samozrejme tradične perfektná Jodie Foster, to sú ľudia, v ktorých spoločnosti chcete byť. Super je, že prvú polovicu sa všetci správajú realisticky a inteligentne. Viete si na ich mieste predstaviť seba. Akonáhle si pomyslíte "no dobre, ale prečo neurobia to alebo ono"... tak to o dve tri minúty urobia. Skvelý nápad so srdiečkom na okne. Ste fakt zvedaví, ako sa toto preboha skončí, lebo záhada je skutočne majstrovská. Napokon sa ale tvorcovia vytasili s vysvetlením, ktoré za mňa osobne ani zďaleka nepostačuje a spätne dokonca čiastočne ničí výbornú, napínavú prvú polovicu, počas ktorej zabúdate dýchať. Ľuďom sa to ale celkom páčilo a ja sa nečudujem: pri triezvom rozpočte 55 miliónov ich to na celom svete zarobilo fajnových 133. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že film začína rozvíjať svoje thrillerové vlatnosi až druhú polovicu. Prattovej hľadanie svojej dcéry v prvej polke je síce kvalitne spracované, no celkovom vyznení to vyznie príliš rozťahane. Naopak, druhá polka filmu je skvelá a výborne zapadá s prvou do seba. Dobré je aj spracovanie lietadla a skombinovanie s konštruktérkou. Škoda, že sú rozvité postavy, ktoré absolutne nezasahujú do deja. 65%. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Shwentkeho bezemoční sterilní režie sráží dolů potenciálně zajímavý příběh. No a Jodie... mám ji sice v oblíbených herečkách, ale tady je hrozně průměrná, mnohem zajímavější pro diváka jsou Peter Sarsgaard (z toho určitě ještě něco bude) a charismatický Sean Bean (z toho už nic nebude, ale třeba si někdy zahraje krále Leara v Royal Shakespeare Company). Nicméně film, který NEmusíte vidět. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Podobne komorné a stiesňujúce ako ÚKRYT, ale tentoraz tu nie je Fincher, aby vykryl klišé a jednoduchosť scenára. Je tu však skvelá! Jodie Foster, ktorá hrá do kúta zahnanú ženu až nebezpečne skutočne. Napriek svojej hollywoodskosti sa tento filmík na skvelý (a pritom polobéčkový) NOČNÝ LET (Red Eye) nechytá... ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)
  • Letoun je ve filmu označován jako "AALTO Air E-474". Žádný takový stroj ale ve skutečnosti neexistuje. Vzhled letounu zvenčí se nejvíc blíží obřímu "Airbusu A-380", vnitřek kokpitu pak "Boeingu 787 Dreamliner". (curfew77)

Súvisiace novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (viac)

Reklama

Reklama