Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti manželky sa Jake Barnes so svojimi deťmi, Seanom a Jessie, presťahoval na Aljašku. Bývalý pilot sa dnes živí doručovaním toaletného papiera po nehostinných kopcoch. Počas mimoriadnej dodávky počas búrky sa jeho lietadlo zrúti kdesi v kopcoch a Jake je nezvestný. Sean a Jessie však majú pocit, že úrady sa dostatočne nestarajú o urýchlenú pomoc, rozhodnú sa celú záležitosť prevziať do vlastných rúk. Pre oboch sa začína jedno veľké dobrodružstvo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (65)

Luqi 

všetky recenzie používateľa

Aj som chcel dať 3 hviezdičky. Napriek tomu, že dospelí z toho asi moc nemajú, keďže príbeh ja strašne naivný ale vravel som si, že je to predsa len film určený viac pre pre deti. Ale potom, na konci, prišiel ten medveď jednu zožral. Veru ten záver asi nemohli natočiť trápnejšie................ Inak pochvala za ten splav. Paradoxne najťažšie scény a v porovnaní so zbytkom filmu natočené najlepšie.............. ()

Armin82 

všetky recenzie používateľa

Amatérská pohádková krávovina, kdy mladě ledního medvěda veme do huby lano a vytáhne lidi nad propastí. K tomu zde máme tragické herecké výkony seriálových herců a za ten největší úlet považuju angažování Charltona Hestona. I přes svůj velmi zralý věk, stále uznávaný herec a nechá se uvrtat do takové bídy--->20% za krásnou přírodu a za roztomilýho ledního medvěda, filmovou kvalitu zde nenajdeme :/ ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružství na sněhem a ledem pokryté Aljašce s hereckou legendou Charltonem Hestonem v záporné roli lovce polárních medvědů. Dvě děti hledající svého otce, který pilotoval letadlo, které se zřítilo. A do toho nádherná a nebezpečná ledová Ajlaška se svojí faunou. Množství pěkných, malebných záběrů na ni koriguje poněkud průměný až naivní děj a talentovaná Thora Birch s Vincentem Kartheiserem jsou tady ještě ve svém teen věku. Snesitelný snímek s pěknou přírodou a krajinářskou kamerou, který v televizi zdatně plní parametry dobrodružného filmu pro všechny věkové kategorie. I když výstavní dobrodružný film, to rozhodně není. 50% ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na to, že hrajú vo filme odrastení teenegeri, je film až príliš rodinný - také detské dobrodružstvá, dobrí indiáni a kamarát ľadový medvedík. Záporáci, ktorí iba robia bu-bu-bu, nič viac. Aj keď Heston sa zhostil na staré kolená svojej role v pohode. O ostatných postavách to už povedať nemožno. Film má defakto televízne spracovanie, s typickými klišovitými minizápletkami. Ako-tak to zachraňuje prekrásna aljašská príroda a zábery zhora. Hodnotenie: 50% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. ALJAŠKU si vždy pozriem rád znova, hoci je taká podpriemerná. A pritom nemusela byť. A v tom je pointa: kebyže sa režisér a scenáristi sústredia na dospelého diváka, mohli sme mať dočinenia s pôsobivým survivalom s náruživým psychologickým pozadím. Stačilo, keby bol otec od začiatku mŕtvy a deti (Thora Birch a Vincent Kartheiser) hľadali jeho mŕtvolu; snímka by získala fatálne horkastú príchuť predčasného dospievania typu Pri mne stoj! Takto je to len "rozprávka" s povinným happyendom. Načo je komu dobrá úchvatná výprava a podarený medveď, keď je snímka tvorcami ponižovaná hlúpymi a zbytočnými vedľajšími rovinami (pytliaka nedokázal kvalitne zahrať ani Charlton Heston, režisérov otec) a prílišným sústredením sa na detského diváka? Režisérova kariéra týmto filmom skončila, už nikdy nič nenatočil. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené