Reklama

Reklama

Osamelý vlk McQuade

  • Česko Osamělý vlk McQuade (viac)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1983 sa Chuck Norris objavil vo filme "Osamelý vlk McQuade" (Lone Wolf McQuade). Vtedy už bol známy herec s dobre rozbehnutou kariérou. V tomto snímku stvárnil postavu texaského muža zákona J.J.McQuadeho, ktorý nekompromisne stojí na strane práva a poriadku. Spolu so svojim novým parťákom Kayom sa musí postaviť na odpor neľútostnej bande mexických kriminálnikov. Chuck Norris tu predviedol to, čo sa od neho čakalo. Kladný hrdina, ktorý nemá žiaden súcit s tými, čo stoja na opačnej strane zákona. V záverečnom súboji sa proti nemu postavil David Carradine. Bol to obstojný duel dvoch karate borcov, ktorí boli v osemdesiatych rokoch minulého storočia ikonami béčkových akčných filmov. Obaja sa v tomto starom, drsnom titule predviedli vo veľmi dobrej forme. **** ()

decouble 

všetky recenzie používateľa

Trošku podivný film kombinující prvky westernu, melodramatu a lehce i bojového filmu. Scénář je plný bizarních skoků v časoprostoru a pokusů o jakousi psychologii (jako když ta holka vyhází Chuckovi z lednice čtyři piva a je z toho scéna, o tom jak se hrozně ničí). Hudba vykrádá Morriconeho motivy z "dolarové trilogie". Všechno pak místy doplňují kouzelně komické momenty, kvůli kterým se Chuck pouději stal modlou vtipů o jeho božskosti a dokonalosti (jako když Chuck vyjede s autem ze země či když uhýbá spršce střel z automatické zbraně). Je to ale bohužel málo vtipné na to, aby se z toho stalo guilty pleasure. ()

Reklama

A.Beech 

všetky recenzie používateľa

Spotenému Norrisovi uniesli dcéru. A to nemali robiť! Som zástancom Eastwoodovských westernov a jeho kamenných pohladov, preto mi od začiatku sadol aj tento film (aj keď Norris tak hrá v každom filme). Škoda, že film nebol o niečo kratší, pretože miestami ma až tak nebavil. Ale skvelá hudba (alá Morricone) pozdvihovala celkovú atmosféru. Na to že som si to pustil len kvôli Barbare Carrere, to celkom dobre dopadlo. A Carradine kopol Norrisovi piesok do čí...ANI TO (!) NEMAL ROBIŤ! ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,TÍ NAJLEPŠÍ MAJÚ VŽDY ŠTÝL." __ Povedal by som, že tento film patrí k VHS-kovej klasike. Keď som bol malý mali sme ho dokonca nahratý, no časom ho niekto vymazal ale ostala mi aspoň pamiatka v podobe veľmi štýlového originálneho obalu. Film sa mi teda podarilo vidieť až teraz, nie je síce mojím šálkom kávy ale Chucka nemám veľmi napozeraného a tak som túto klasiku uvítal. Ďalej sa mi slová hľadajú len veľmi ťažko. S McQuadom si skrátko nikto nemôže zahrávať pridlho, film tak občasne pôsobí skôr parodicky (okrem toho ,,vztania z mŕtvych" s autom ma napr. pobavilo ako sa uhínal guľkám, ale celkovo aj jeho kovbojský štýl) a myslím, že práve niekto tu sa mohli začať rodiť tie slávne vtipy. I tak sa mi však zdajú byť 3* celkom zaslúžené a hádam ani samotní tvorcovia to nemysleli až tak vážne. A nechcem sa hrať na žiadneho veľkého znalca soundtrackov, ale myslím, že Morricone by dobre vedel koho tá hudba vykráda. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Můžete Chucka zasypat i s autem pod zem, ale pak musíte počítat že vás vyhodí do vzduchu s celým barákem. Více než půlka scén je okopírovaných z různých filmů a dokonce z různých žánrů (hlavně western). Některé scény nevymyslíš (romance v bahně). Celkově to má tady Chuck s ženskýma docela zajímavý. Potěší Carradine. Béčko jako kráva, které kupodivu ukazuje Chucka ve špičkové formě. Překvapivě velmi komplexní film, protože má zajímavý děj, akci i herce. 70% ()

Galéria (164)

Zaujímavosti (8)

  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama