Reklama

Reklama

Children Underground

všetky plagáty

Obsahy(1)

Tvorcovia filmu sledovali počas niekoľkých dní päť detí z približne 20 000 žijúcich na ulici v rumunskej Bukurešti, ktoré sa dennodenne potýkajú s násilím, nedostatočnou zdravotnou starostlivosťou, nečinnosťou sociálnych úradov, drobnou kriminalitou, ale hlavne s nezáujmom vlastných rodičov, ktorí ich opustili ako nechcené. Tento stav bol dôsledkom rodinnej politiky diktátora N. Ceausescu, ktorý bojoval proti antikoncepcii a potratom, avšak na druhej strane jeho režim nezvládal budovať sieť adekvátneho množstva detských domovov a výraznejšie nepodporoval ani štatút adopcie. Dokument je po obsahovej aj technickej stránke veľmi podobný o štyri roky mladšiemu projektu Deti zo stanice Leningradská (2005). (Puerdraco)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • K 25. říjnu 2005 se Violeta "Macarena" Rosa stále nacházela na Piata Victoriei, stále inhalujíc barvu ze sáčku s vysokým obsahem stříbra. Turistu, který s ní mluvil, požádala o salát a nové boty.  Dále se zajímala, kde je ubytován a následně chtěla jít s ním. Turista ji na její žádost vyfotil, přičemž to byla poslední její dodnes známá fotografie. (DexMASTER094)
  • K 22. dubnu 2015 se Mihai Alexandru Tudose přestěhoval do Anglie za vidinou lepší práce a životní úrovně: "Chci všem říct, že už pracuji a všechno je tím pádem lepší." (DexMASTER094)

Reklama

Reklama