Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sa odohráva vo vesmíre a hlavnou postavou je mladý Jim Hawkins, ktorý sa náhodou stane svedkom hľadania zakopaného pokladu kapitána Flinta. On a niekoľko dospelých si najmú loď a vydajú sa za pokladom. Loď však patrí jednému z Flintových pirátov, dlhému Johnovi Silverovi... a on má tiež záujem o poklad. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (115)

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Tenhle hidden gem – jímž Disney nadobro a zcela nepochopitelně zavraždilo kreslenou animaci [a zároveň tak ukončilo svou éru tvůrčí renesance] a dalo přednost komerci před kvalitními příběhy – je tak nezaslouženě underrated, až to bolí.... Za mě (a doufám že nejen za mě) jde o vizuálně podmanivou meta-žánrovou esenci magie kresleného filmu, stylizovanou do neskutečně nápaditýho a poutavě přímočarýho inter-galaktickýho steam-punkovýho vědecko-fantastickýho dobrodružství o daddy issues [navíc zjevně inspirovaný humorem a fikční poetikou Terryho Pratchetta], kterýmu by fakt slušel plnohodnotný live-action remake alá Star Wars kontra Piráti z Karibiku.... jeden z nejoriginálnějších animáků co jsem kdy viděl. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nápad udělat z Ostrova pokladů sci-fi není špatný, ale scénář je stejně nejslabším místem téhle disneyovky. Co občas skřípe v příběhu, báječně funguje v animaci. Ta je technicky na špičkové úrovni a parádně dopadlo zejména spojení klasické animace s digitální, klobouk dolů. To měli u Disneyho radši vyházet scénáristy než rušit výrobu klasicky animovaných filmů. ()

Reklama

Xavi6 

všetky recenzie používateľa

Strašně moc oblíbená pohádka pro mě. Jako malý jsem ji hrál hodně na Playstationu, no až teď jsem na ni zde narazil a konečně jsem si ji po tak dlouhé době pustil. Hodnocení silně ovlivnilo to, že jsem to hrál jako hru a tak jsem si tak doplnil už konečně celý děj, škoda ale, mohlo to být kapičku lepší, ale radši takhle než horší, protože na tohle se dá rozhodně dívat. :) ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Musím sa priznať, že keď som bol malý (myslím rozumovo nie veľkosťou), tak som túto rozprávku jednoducho žral hýrila farbami, boli v nej piráti, lode, kopa dobrodružstiev a miláčik Morf. S odstupom času, kedy som sa stal veľkým chlapcom som si ju pozrel znova a uvedomil som si, že príbeh Jumba a jeho kamarátov je postavený na vykrádačkách scifi filmov z 90 rokov minulého storočia a to len veľmi ťažko v momentálne dobre akceptujem. Samozrejme je tu aj množstvo inovácií a niekoľko pekných mravných ale aj vtipných scénok ale to tomuto dielu od Walta nemohlo zachrániť nič iné iba priemerné hodnotenie. 53% ()

Alf 

všetky recenzie používateľa

Množsví nápadů (všelijaké ty potvůrky mi připomněly pixarovské Příšerky), velké tempo a pouze jedna (a navíc docela dobrá) písnička, prostě hodně příjemný zážitek.....jo, mimochodem - jsem už dospělý :-) P.S. výhrady Tsunami_X k logice mi připadají přinejmenším hnidopišské a hraničí až s nepochopením vlastního příběhu, to by ale bylo na delší psaní.... ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (8)

  • Společnost Disney Interactive vydala v roce 2002 pro Play station 2 hru na motivy filmu filmu pod názvem „Treasure Planet: Battle at Procyon“. (Terva)
  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)

Súvisiace novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama