Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin, bežný chlapec z ulice, sa spojí s bystrou a sebavedomou princeznou Jazmínou, aby stáli proti zlému černokňažníkovi Jafarovi a prekazili jeho plány na ovládnutie kráľovstva. Počas ich misie sa Aladin naučí veriť v sám seba s pomocou smiešneho Džina, ktorý vie meniť podoby a ktorého tri želania môžu všetko zmeniť. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (246)

J-o-k-e-r 

všetky recenzie používateľa

Disney v tom nejlepším světle! Krásná animace - krásný příběh - krásná hudba. Tolik perfektních postaviček v jedné pohádce se jen tak nenajde. Opička Abbu, papoušek Yago, létající koberec, tygr Rádža nebo dokonalý Gin z lampy, u kterého se nedá nesmát! Nebýt pro mě neposlouchatelných písniček v průběhu děje, bylo by to ještě lepší. I přesto ale hodnotím plným počtem... ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek a myslím,že i jedna z nejlepších.Skvěle zpracovaný orientální příběh,mistrovsky animovaný(jak to studio Disney umí) se spoustou skvělých a vtiponých nápadů.Džin tu dostal poměrně velký prostor a to byl opravdu mistrovský tah.Dále tu máme vynikající hudba Alana Menkena a spousta skvělých písní,které si člověk ještě dlouho prozpěvuje.Je to plné vtipů a nápadů,jak pro děti,tak pro dospělé.Ano,přesně takhle má vypadat rodinný film.A proto mu zub času nic neubírá a my se na něj díváme zas a znovu a zas a znovu říkáme nádhera!Takže u mě to má za jasně orientálních 100% a jdu se mrknout,jestli se na půdě neválí nějaká stará lampa. ()

Reklama

Naslund 

všetky recenzie používateľa

Je to o papouchovi a písničkách. Bez nich by to nešlo. Vše, co se točí kolem Iaga je úžasná legrace, zato Džin je otravnej a příliš americkej. Myslím tím, že perské prostředí není tak chudé, aby bylo potřeba do něj cpát odkazy na americkou současnou kulturu. Jen je zvláštní, že si vzpomínám na úplně jiný kreslený příběh o Aladinovi (ne Diesney) a nemůžu ho nikde najít. Snad si to nepletu s nějakou dětskou knížkou. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Niekdajší predchodca Pixaru si týmto filmíkom u mňa naozaj šplhol. Postavičkou coolového Džina a skvelými gagmi si získal nielen detské publikum. Jediné, čo mi na týchto starších Disneyovkách občas vadí, je hudba a muzikálové piesne, ale tie sú tu vcelku príjemné, takže mi to vychádza na 90%. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Hodnotných kvalit jako Sněhurka nebo 101 dalmatinů Aladin doopravdy nedosahuje, přesto je pohádkou, která má mezi těmi nejpodstatnějšími své zasloužené místo. Nevím, zda se nadále budu držet nedávného nápadu dohnat vícero animovaných disneyovek, ale rozhodně jsem nad nimi nezanevřel. Asi už na mě nemají takový vliv kouzla a opojení, když už dávno nepatřím do cílovky takových animáků. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (33)

  • Původní kinoverze z roku 1992 obsahovala větu "Good tiger, take off and go" ("Hodný tygr, zpakuj se a jdi"), kterou pronesl Aladin, když na něj tygr Rádža vrčel. Po vydání filmu na VHS v 90. letech se začala šířit fáma, že tvůrci do filmu vložili podprahovou zprávu a Aladin ve skutečnosti říká: "Good teenagers take off their clothes" ("Hodní teenageři, svlékněte se"). V edici z roku 2004 byla hláška kvůli kontroverzím z filmu vypuštěna. Ale ve vydání z roku 2015 byla do filmu opět přidána. (Alfréda)
  • Meno Džafarovho papagája, Jago, je odkazom na postavu zloducha z klasickej Shakespearovej hry "Othello". Znalci ho charakterizujú ako inteligentného a bezzásadového našepkávača, ktorý presadzuje len svoje záujmy, a to aj za cenu záhuby všetkých naokolo. (unclejack)

Súvisiace novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (viac)

Reklama

Reklama