Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Román pre ženy je jemne groteskným príbehom dvoch žien: dvadsaťročnej Laury (Zuzana Kanócz), ktorá pracuje v redakcii dámskeho týždenníka Vyrovnaná žena, a jej ovdovelej matky, prekladateľky Jany (Simona Stašová). Hľadajú toho pravého. Jana márne hľadá svojho vysnívaného cudzinca a všemožne odoláva tragikomickej dvornosti suseda Žemly (Miroslav Donutil). Laura sa po dvoch vzťahoch zamiluje do štyridsaťročného Olivera (Marek Vašut), ktorý robí na oddelení kreatívy v reklamnej agentúre. Počiatočnou zápletkou celého filmu je fakt, že Oliver bol pred dvadsiatimi rokmi veľkou láskou Laurinej matky. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (760)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Stredná časť bola s výborným tempom ... Všetko pred tým a za tým len priemer .... K plusom možno pripísať svieži strih a tempo rozprávania a k negatívam nechutný product placement (AVON a Ford - a hlavne ten Ford na konci, ked Laura pichá ..... nožničkami do obrázku, na ktorom bola čelná maska s logom zväčšená asi o 30% oproti postave). Stašová i Kanóczová zahrali nadštandardne ( ale Zuzka bola zase krajšia ))). .... A poviete mi, do prdele, prečo nemáte radi halušky, keď ja by som kvôli nim vraždil ?!?! 00)) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No ze by to bylo nejak uzasne abych si kuli tomu precet knizku tak to ne, ale dobre jsem se u toho bavil. Hlavni trojice to zahrala velmi dobre, ale nejlepsi mi prisla Simona Stasova. Skoda, ze nedostal vic prostoru Miroslav Donutil, protoze dat tak dobremu komikovi jen par minut ve filmu behem nichz jenom stoji na balkone mi pride malo. Podle me to je jedna z nejlepsich komedii co u nas posledni dobou vznikly hlavne diky mnozstvi vtipku, u kterejch sem se fakt dost nasmal. Skoda, ze ma film nekolik hluchych mist - uvod kdy vypravi s kym chodila atd. je fakt dost dobrej a plnej vtipu, ale potom uz je to spis romanticke, ale porad hodne zabavne. A nektery vtipy jsou fakt nezapomenutelne. Me se to libilo hodne, takze 4*. ()

Reklama

liskam 

všetky recenzie používateľa

58%...???? To je zase nějaký vtip.? Já občas opravdu to hodnocení nechápu. Tohle je naprosto pohodová romantická komedie, kde navíc exceluje Paní herečka Stašová. Jde jen o to koukat na filmm a na pohodu si ho užít, koukám ale, že hromada lidí už to zapoměla. No nic, nedá se s víti. Pro mě je tohe naprosto parádní oddychovka. 90% ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Filip Renč je masér, protože natočil český film způsobem, že si dynamikou vyprávění a různými vychytávkami (dupání na řvoucí hlavy Saši Rašilova) nezadá se zahraniční tvorbou. Scénář mi přišel nápaditý a herecké výkony ucházející. Zuzana Kanócz je navíc velice hezká. Vašuta jsem asi po pěti letech viděl v roli která trvala víc jak 30 sekund a jeho výkon mě pobavil. Stašovka byla taky dobrá, prostě jedno z nejmilejších filmových překvapení. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

A mně to zas tak nevadilo. Pár míst bylo opravdu vtipných. Pár skřípalo. Pokud si však chce člověk ofrknout a nechce se mu moc přemýšlet, není Román pro ženy špatnou volbou. A kdesi nad tím vším se však tyčí velmi příjemný soundtrack Ivy Frühlingové. Za tři hvězdy (jednu za Pažouta) ale s odřenýma ušima. * * * ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (36)

  • V České republice se 30-milionový Román pro ženy udržel na první příčce tabulky návštěvnosti pět týdnů, až do příchodu Star Wars: Epizody III. Za tu dobu stihnul nasbírat 237 010 diváků, kteří za vstupné zaplatili 26 046 435 Kč. (imro)
  • Režisér Filip Renč pri natáčaní ľahkých erotických scén na pľaci hercom sám predvádzal, ako si to predstavuje a ako to ma vyzerať. Pri jednej takejto scéne boli prítomní aj novinári, ktorí napísali, že sa v tom priam vyžíva. (peiton)

Súvisiace novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (viac)

Reklama

Reklama