Reklama

Reklama

Putá vojny

  • Česko Pouta války (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Aby mohl svého mladšího bratra poslat na studia, je Jin-Tae ochotný si vydělávat na ulici jako čistič bot. Společně s ovdovělou matkou se upnou k akademické budoucnosti Jin-Seoka jako ke svému cíli. V Koreji však vypukne válka a benjamínek rodiny musí rukovat. Zodpovědnost a strach o bratra přivedou i Jin-Taea do války. V okamžiku, kdy začne válečná vřava ohrožovat životy obou, rozhodne se Jin-Tae přihlásit na sebevražednou misi, aby vysloužil bratrovi odchod do civilu. Ten Jin-Taeův plán zprvu nechápe a odsuzuje jej jako zbytečně vlasteneckou honbu za slávou. Tae Guk Gi je korejský název pro státní vlajku Jižní Koreje s mandalou a čtyřmi trigramy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

S vypätím posledných síl som dopozeral film, ktorý takmer každý druhý komentátor porovnáva, či prirovnáva k filmu Zachráňte vojaka Ryana. Rozbeh bol taký ázijsky naivný až trápny, ale dalo sa to prežiť. Keď prišli prvé bojové scény, dala sa ešte oceniť snaha o realistické znázornenie. Ale neskôr som si so stále väčšou naliehavosťou uvedomoval, že ďalšie bojové scény sú iba mierne odlišným variantom úvodných. A že sa okrem donekonečna opakovaných bojových scén nič zvláštne nedeje. A to sa už nedalo pozerať, pretože opakovanie vás spoľahlivo unudí. Nejdem opakovať viackrát spomenuté chyby v scenári, réžii, kamere atď. Nejdem ani polemizovať s mnohohviezdičkovými hodnoteniami a nadšenými komentármi. Každý má právo na svoje hodnotenie a svoj názor. Akurát neviem kam nás trvalý rast násilia a brutality dovedie, pretože relativizácia zla môže spôsobiť u nezrelých jedincov veľké sklamanie pri konfrontácii s realitou. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších válečných filmů co jsem viděl a neustálý srovnávání se Spielbegovým Vojínem Ryanem si to naprosto zaslouží, spíš Spielberg by mohl být šťastný, ale řikat že Pouta války jsou jenom kopii je naprostá blbost, je sice pravda že oba dva filmy se zábívají vojenskou tématikou a oba jsou natočený úžasně realisticky, i když si myslim že Pouta války ještě o něco víc, ale jinak jsou to dějově naprosto odlišný filmy. Pouta války jsou o bratrským vztahu, který se po dobu války mění až v nenávist a Vojín Ryan je o hledání vojáka, kterému zemřeli bratři a tak ho chtějí poslat domu, takže nevim co je na tom tak stejný, ale jinak se tyhle dva filmy srovnávat dají. A teď když jsem tenhle film viděl, tak se mi Vojín Ryan zdál o moc horší. A to jak dějově tak i co se týče bitev, ty maj Pouta opravdu vychytaný a někdy ještě krutější než vylodění v Normandii a co je na tom nejlepší je, že takových bitev je tady hned několik. Korejci tady z těch bitev dělaj opravdový jatka a všechno to je ještě podpořený dokonalou kamerou, úžasnou hudbou a bezchybnými hereckými výkony. Jen tak dál, takovýhle filmy já můžu ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Smutna, kruta, hlupa a bezvyznamna. Taka je vojna a o tom je tento vojnovy opus, obrovskych epickych a citovych rozmerov. Film opisuje pribeh dvoch bratov vo vojne severnej a juznej korei. Pribeh sa zo zaciatku drzi zabehnutych schem, avsak s pribudajucimy minutami sa komplikuje, pribudaju necakane zvraty a situacie, a film nabera na obratkach takym sposobom, ze ku konci som bol absolutne duchom nepritomny. A ano, dostavili sa aj slzy, ale vobec sa nehambim. Na filme je krasne ako zo zaciatku ukazuje vojnu ako vseobecne zlo, dej sa toci mimo hlavnych postav aj okolo inych hrdinov, avsak cim dalej sa film sustreduje uzsie a uzsie na bratov a vrcholi to v zaverecnej scene, kde vrcholiaca vojna sluzi len ako kulisa pre zakoncenie pribehu dvojice bratov. Velmi posobive. Prevedenie akcnych scien, je fantasticke, hudba je chytlava, a herecke vykony predstavitelov dvoch bratov su bezchybne. Co k tomu dodat. Ak by sa ma niekto opytal, ci sa mi to pacilo viac ako Ryan, odpovedal by som - Je to lepsi film. (10/10) ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Pro mě premiérové setkání s korejským filmem dopadlo nad očekávání dobře. Film nabušený emocemi, akcí, triky, prostě vším, co potřebuje každý správný blokbaster, ale zároveň se tento snímek nijak nepodbízí. Všechno vyznívá tak realisticky a opravdově, až úplně věřím, že to přesně takhle někdo mohl prožít. Bez diskuzí se jedná o jeden z nejlepších válečných filmů všech dob s nádhernou hudbou a výbornými herci. Btw. Zachraňte vojína Ryana je rozhodně, ale rozhodně slabší a hlavně méně uvěřitelný snímek. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prvých 20 minút nenasvedčuje, že nasledujúce dve hodiny budú nonstop akcia. Akcia plná neustáleho vraždenia, možno tu padol rekord počet mŕtvych za sekundu filmového času, prípadne za minútu. Takže ani pri takjeto stopáži niet času na nudu, na čas zabudnete veľmi rýchlo a Putá vojny sú naozaj vťahujúce. Čo ma ale trochu sklamalo, je strih počas súbojov. Často chýba prestrihávanie na väčšie celky, najlepšie panoramatické, ktoré by nám osvetlili celkovú situáciu. V prípade útoku čínskych vojakov máme takýto uvádzací záber, ale hneď na to už len sledujeme detaily prestreliek a súbojov. Osobne ma to miatlo a nemyslím, že problém bol v rozpočte. Ale argumentovať sa dá tým, že sme boli svedkami bojov z pohľadu radového vojaka. Pátos spojený s otravnou hudbou k žánru patrí, tu prichádza ku koncu, ale dojem neskazí. Áno, takto má vyzerať vojnový veľkofilm. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (6)

  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)

Reklama

Reklama